Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() jurek_bromba samara Kielce | 2003-07-09 19:40:50 oni sa popier.... delikatnie mowiac . w firmie skonczyla sie polisa w Warcie w zeszlym roku mielismy pakiet OC AC NW i placilismy 640 zl
wtym roku pakiet nie przysluguje i powiedziel za OC AC NW 900zl powiedzielismy ze sprawdzimy LINK4 i co i wielkie G..... nie ubezpieczaja ciezarowek i firmowych ![]() porosilismy o symulacje na to auto jesli bysmy je przerobili na osobowe bo i tak mamy taki zamiar oczywiscie nie firma tylko osoba prywatna i po kilku dziwnych pytaniach pani nam podala cene ponad 1100 zl ![]() ![]() ![]() zadzwonilismy do warty raz jeszcze (oczywiscie do agenta przez ktorego nasze ubezpieczenie jest drozsze) i umowilismy sie na 4 raty i kaska zapracuje na ta roznice z braku pakietu pozdrawiam Jurek |
![]() Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-07-09 19:45:38 a ja mam pakiet w konkordii za 800pln + 150 na ubezpieczenie posesji... ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-07-09 20:34:46 no to niezla lipa. Ja kiedys tez o nich myslalem, zaraz jak sie zaczeli reklamowac. Po cholernie dlugim oczekiwaniu na jakikolwiek konkret, okazalo sie, ze w moim przypadku wyjdzie drozej niz w PZU....
Probowalem tez samopomocy. Bylo niby taniej, ale po odliczeniu w pzu znizki za kontynuacje, wyszlo prawie to samo. A moj czas? A tak po staremu, pzu... trudno, nie lubie ich, ale nie lubie tez latania za najtansza oferta, bo jak wliczysz czas, telefony, wyjezdzone paliwo w poszukiwani taniego ubezpieczenia, to wyjdzie na to samo. A tak przyjdzie pan, zalatwi mi WSZYSTKIE polisy (chata, OC itp) i to on sie do mnie dostosuje... zalezy, c0o kto lubi.... z braku lak dobre i pezetu |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2003-07-09 21:42:14 Tracisz tylko 10% - wiem z doświadczenia ![]() |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-07-09 21:48:43 Sorry, mała korekta, 256 zł płacę w dwu ratach po 128 zł, gdybym wpłacił jednorazowo to zapłaciłbym 244 zł. Jest taniocha co?
Andrzej |
![]() Remik Łada Samara 2108 Pruszków | 2003-07-09 23:13:07 A ja tam ubezpieczyłem w link4 co mi tam wyszło mi ze jest taniej o ok 200 żł za rok wiec nie zastanawiam sie zreszta z OC i tak nie ja kozystam tylko musze miec wiec mi wszystko jedno gdzie aby miec ale AC to juz bym u nich nie zapłacił poszedłbym do poczciwego pzu ![]() |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2003-07-11 08:49:30 Uwazam, ze i mlody kierowca powinien zaczac pracowac na swoje znizki. Tym bardziej, ze ubezpieczenie na ladzioche nie jest stosunkowo drogie. A kiedy przesiadziesz sie za x lat do sredniej wielkosci furki za powiedzmy 60 tysiow to 0% znizek na AC i OC zaboli, i to bardzo.
Ja rowniez polecalbym Ci wspolwlasciciela. Ja tak mam ze starszym, place cos kolo 500 zl w PZU i mam juz swoje pierwsze 10% znizki. A propos ubezpieczalni. Zawsze wydawalo mi sie ze PZU to panstwowe patalachy i gryzipiorki. Po moich licznych przygodach i probach wyduszenia kasy z OC sprawcy od: Daewoo, Nordei i Samopomocy i p...dolonej Warty musze przyznac ze JEDYNIE PZU jest w pelni profesjonalna firma i calej reszcie zycze szybkiego, aczkolwiek bolesnego zgonu... We wszystkich przypadkach kasa pojawila sie dopiero po kilku tygodniach zwodzen i interwencji mojego ojca, ktory jest czlowiekiem bezpardonowym. |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2003-07-11 17:34:56 A w jaki sposob oni je okreslaja? Na slowo? |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-10-20 09:21:19 ja dzis dostalem cos takiego (taki sobie lancuszek mailowy)
ubject: Link4 - zastanów się co robisz Date: Mon, 20 Oct 2003 00:29:39 +0200 From: (..........) Witam towarzycho. Jak byc moze pamietacie rowno 2 tygodnie temu mialem stluczke z ewidentnej winy jednego slepca, ubezpieczonego w Lin4. Dzisiaj wiem, ze nie ma chyba wiekszych zlodziei niz oni w branzy ubezpieczeniowej. Do dzisiaj nie mam przedstawionej na pismie kalkulacji odszkodowania, natomiast przez telefon wydarlem dopiero teraz z goscia, ze: (musze wziac oddech, dla ulatwienia dodam, ze moje auto bylo warte 78000 PLN wg wszelkich cennikow a szacunkowy koszt naprawy to 50000 PLN) zdecydowali sie na szkode calkowita i sa zdecydowani wyplacic mi, UWAGA! 13500,00 PLN. Kiedys okradla mnie COMPENSA w identycznych okolicznosciach, ale na jakies 3000 PLN, ale to co teraz jest arcymistrzostwem. Czeka mnie sprawa w sadzie. A w ogole to zalatwienie wplaty do link4 jest zapewne szybkie i sprawne, ale uzyskanie czegokolwiek od nich wyglada tak: Dzwonisz na te zasrane 7*4 i czekasz z 10 minut az ktos bedzie wolny, chyba ze zgodzisz sie na podanie swojego numeru automatowi to oddzwonia - oczywiscie nie oddzwaniaja. Jak bedziesz czekal, to za kazdym odbiera ktos inny co nie wie o co chodzi, moowi ci ze zorientuje sie w sytuacji i oddzwoni, albo na 100% przysiega, ze przedstawi ci konkrety i faxa wysle za np. 2 godziny. Jesli mu uwierzysz, to znowu jestes frajerem - na pewno nie oddzwoni. Jak klienta zaczniesz mieszac z blotem, to ci grzecznie powie, ze to nie jego wina, bo on pierwszy raz slyszy o tej sprawie albo cos rownie konstruktywnego, np.ze kolega co to prowadzi (tak na prawde nikt tego nie prowadzi) poszedl wlasnie do domu. Dlatego wiec radze wszystkim - omiajajcie szerokim kolem ta "firme" i powiedzcie o tym wszystkim znajomym, a najlepiej puscie dalej do kilku znajomych aby stworzyc lancuszek. Ja za to bede rzetelnie informowal o dalszym przebiegu sprawy. GM + rozpacz + piwo + mocne postanowienie zemsty za moja 540-tke Cd. zmagan kolegi z Klubu BMW z LINK4. Wczoraj bylem umiarkowanym optymista a dzisiaj znowu mnie sprowadzono na ziemie, a wlasciwie pod ziemie - do piekla. Wyobrazcie sobie, ze zadzwonila do mnie pani z link4, od razu bylo czuc, ze to prawnik a nie zwykly konsultant i co? Znowu UWAGA - link4 "bada" czy czasem to nie ja jestem sprawca, bo to rozwiazaloby ich problem. Z tonu wynikalo jasno, ze pra do tego z determinacja. Na moje pytanie, jakim prawem podwazaja protokol Policji, zeznania swiadkow, fakt, ze sprawca od razu przyznal sie do winy, fakt ze wzial mandat czym w swietle prawa rowniez przyznal sie do winy, nawet zapis video zrobiony kamera na budynku sadu, otrzymywalem odpowiedzi jak z automatu, ze to tylko niektore dowody, a oni "badaja" wszystkie. Kilkakrotnie zadalem wprost pytanie czy czasem sprawca sie nie wyparl pierwszych zeznan (bo byc moze zrobil to pod presja linku, bo tylko linkowi zalezy na tym zeby mnie okrasc) i otrzymalem odpowiedz, ze informacje ta pani posiada ale mi nie udzieli. Po raz kolejny link4 zlamal prawo z premedytacja, poniewaz nie wolno taic zadnych informacji w sprawie wobec bezposrednio zainteresowanych. Uswiadomilem to pani na co ona tylko eee, yyy, nie prawda i ze wlasciwie to ja nie jestem zainteresowany, bo jeszcze nie udowodniono, czy jestem poszkodowany. W ogole spora czesc jej odpowiedzi na jasno postawione pytania to bylo eee, yyy, mmm, nie moge udzielic odpowiedzi. Pojawil sie jeszcze jeden watek - pretensje o moja akcje informacyjna w necie. No coz, ja tylko informuje o faktach. W nastepnym kroku spodziewam sie pogrozek, ze jak nie przestane to mnie beda szarpac. Mam to w ciemnym miejscu. A w ogole to na wstepie zostalem poinformowany, ze to jest bardzo duza szkoda (zgadzam sie z tym) i ze takie bardzo duze szkody sa "weryfikowane w sposob szczegolny". Teraz jez wiem na czym polega ten szczegolny sposob. Jak ktos ma jeszcze zludzenia wobec link4 to nie zycze trenowania sprawy na wlasnej skoorze. Wiadomo, ze wszystkie ubezpieczalnie sie migaja, ale te co maja rozne oddzialy, to sa takie, ze w jednych oddzialach jest lepiej a w drugich gorzej. Tutaj jest tylko jeden oddzial i to tylko na telefon, a jak postepuje to juz wiecie. -- Pozdrawiam, Maciek nie wiem, na ile to autentyczne, ale kto wie... calkiem mozliwe |