Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-12 22:01:30 Spedziłem wczoraj pól dnia na opracowywaniu klatki i kolega wpadł na pomysł dziwny ale w sumie realny ....
Obnizyc dach w maluchu jak w warszawie lowrider. Wiec przedewszystkim chodzi o takie coś żeby nie zmieniac szyb bocznych tylko je skrócic o 10 cm - wszystkie !!!!! Wiec wsadzic drzwi od eleganta - i obciac je o 10 cm - rozciac na górze - przedłuzyc mocowanie pod szybe i skrócic szybe . obciecie o 10 cm w zakładzie który sie tym zajmuje + szlif konców obcietej szyby tak żeby byla wytrzymalsza. Cały dach przeciac na 3 czesci patrzac z boku na lewa i prawa i przełuzyc. Tak zeby kat pochylenia przedniej szyby sie nie zmienił !!!! podobnie tylnej.Całosc i tak opierałaby sie na mocnej klatce bezpieczenstwa wiec ze tak powiem wytrzymałosc takiego spawanego dachu to sprawa drugorzedna !!! Wywalić rynienki ( to juz przerabiałem w elegancie i wiem ze bedzie ciekło ) ale to auto ma byc tylko na wyscigi . Całosc wygladałby ciekawie rysiunku nie bede robił i co ciekawe cały koszt to jakies 200 zł + malowane. jedyne co potrzeba to sciac szyby i skombinowac drzwi od eleganta 1 szt zeby wyciac na górze dwa kawałki z samej góry i dach drugi na czesci. W teorri wyglada ze robota max na 5 dni ale to tylko teoria !!!!?? kierowca siedziałby w przerobionym kuble siedzac na podlodze do tego obnizona gleba - opony w nadkolach prawie .... przeglad to mały problem ale co z policją ???? Koledze chodzi o to zeby obnizyc jaknajbardziej wspólczynnik cx .... |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-12 22:09:38 Hmmm nad tym nie pomyslałem.
Przełozyc zegary np na lewa strone tak by nic nie zasłaniały to nie problem !!!!! Kierownica - są takie dosc ciekawe np firmy momo prawie ze prostokatne wiec jadac na wpsort duzo by nie zasłaniało ! Aha kolega ma 1,82 chyba wiec to nie problem . I pytanie które nurtuje innego kolege ( mojego kaszla składamy w 4 ) jezeli wstawi sie klatke to mozna by sie pokusic o przeróbke dachu np jak w trabantach niektórzy robia - plexa i mamy ciepłe cabrio ( maluch i ciepło w zimie ) ![]() dam wam rade składajcie malucha sami bo z rozumem sie nie pozbieracie po paru godzinach ...... |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-12 22:19:17 Auto ma startowac w rajdach ulicznych czyli 400 m .
Silnik który jest w trakcie kapitalki i tuningu to 1,2 z zastaw ma byc wstawiony tak jak u rafala maxi i mozliwe ze na krótkiej skrzyni 5ce . Kolega który ma zamiar to zrobic wie co robi i wiem ze to zrealizuje - ja jestem jednak sceptycznie nastawiony co do tego dachu !!! tak mysle moze po prostu z prozdu obnizyc tylko o 5 cm a tyłu coraz wiecej i na koncu lekki spoiler z blachy dociskajacy mocno tył . Ta plexi to tylko tak off topic pomysł poroniony !!!!!!! kumpel ma zawsze brudne auto i szyby a co dopiero dach ..... |
![]() widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-10-12 22:20:31 a po co do auta na 400m klatka?? przecież to tylko niepotrzebna waga.. no chyba, że nie tylko na 400 będzie... |
![]() Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2003-10-12 22:21:26
![]() ![]() ![]() |
![]() dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2003-10-12 22:24:04 Myślę ze to poroniony pomysł , bo :
- obnizanie dachu w warszawie miało na celu raczej walory estetycznie (a nawet na pewno). - roboty było by masę a efekty marne (już widzę cięcie przedniej szyby..... - powstało by auto dla przedszkolaków z wziernikiem jak w czołgu - znacznie lepze było by zabawianie się z zawiechą bo bez poważniejszego rzeżbienia budy z cx nie wygrasz (chyba ze zatrudnisz tego gościa z reklamy peżota) [ wiadomość edytowana przez: dooh dnia 2003-10-12 22:28:05 ] |
![]() Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2003-10-12 22:25:52 ...aczkolwiek stylistycznie wygladaloby ladnie bo maluch sam w sobie ma dobre proporcje wysokosci do szerokosci,szczegolnie obnizony a co dopiero z obcietym dachem.tylko to robota raczej prozna,sztuka dla sztuki... |
![]() schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2003-10-12 22:37:09
oficjalnie zabraniam nazywania 'tego czegoś na 400m' rajdami ![]() a tak swoją drogą to jak ma to kręcić dobre czasy to może lepiej wrzucić coś mocniejszego? |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-12 22:49:52 No własnie schwepes o tym - relingach - juz pomyslał kolega .
Podejrzewam ze skonczy sie na mocnej glebie , klatce i silniku. Jednakze dach chodzi mu po głowie i coraz bardziej ja o tym mysle . HAHAHa a terz obnizenie dachu o jakies 15 cm z nudów zrobione pokaze koledze i chyba mu odejdzie ochota ![]() ![]() ![]() Tak patrze na to i stwierdzam ze tam nic nie bedzie widac nawet jak sie deske zmieni ...... |
![]() Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2003-10-12 22:58:03 mylilem sie...wyglada okropnie.jakby ktos zrobil z niego kombi...porazka,choc to kwestia gustu |
![]() goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2003-10-12 23:15:49 popieram poochaty - slabo to wyglada, wrecz dramatycznie slabo |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-12 23:19:03 Tak na to lookam i coraz mniej mi sie podoba.
Schwepes dobrze powiedział zamiast walczyc z cx lepiej wsadzic cos mocniejszego ![]() ![]() |