MotoNews.pl

Udogodnienia w Rolce:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Troche mnie tu nie było...ale już jestemjak widzę okres powrotów, bo Alan tez się zjawił

ale konkretnie...Chcę zrobic mocniejsze swiatło w podsufitce...czy jak wsadzę tam mocniejsza zarówkę to nie stopi mi to tego plastyku?Czy są wogóle mocniejsze tego typu zaróweczki?
Drugie rozwiazanie to dioda...widziałem takie mocne białe..moze to lepsze rozwiazanie...
Druga sprawa to...oswietlenie w schowku..drażni mniet o jak wieczorem nie moge nic znaleźć!!! Nie macie pomysłu co mozna zaadoptować, moze jakąś oprawkę z migacza..tylko musiałby byc biała cos płaskiego o jak np. migcz z Rolki tylko że biały...gdzie cos takiego dostać...
UF ale sie rozpisałem
Pozdrawiam

Cytat:
2003-10-09 21:23:27, kasumi pisze:
Witam Troche mnie tu nie było...ale już jestemjak widzę okres powrotów, bo Alan tez się zjawił

ale konkretnie...Chcę zrobic mocniejsze swiatło w podsufitce...czy jak wsadzę tam mocniejsza zarówkę to nie stopi mi to tego plastyku?Czy są wogóle mocniejsze tego typu zaróweczki?
Drugie rozwiazanie to dioda...widziałem takie mocne białe..moze to lepsze rozwiazanie...

Nie spotkałem mocniejszych i też planuje wymiane na diody, bedzie jasniej i starcza na dłużej.

Cytat:
Druga sprawa to...oswietlenie w schowku..drażni mniet o jak wieczorem nie moge nic znaleźć!!! Nie macie pomysłu co mozna zaadoptować, moze jakąś oprawkę z migacza..tylko musiałby byc biała cos płaskiego o jak np. migcz z Rolki tylko że biały...gdzie cos takiego dostać...
UF ale sie rozpisałem
Pozdrawiam

W tym temacie nadal mam ciemno co do oświetlenia to można migaczem białym z tym ze trzeba wtedy ciąć schowek. Lepiej założyć na szczycie mały neon do oświetlenia. Ciąć nie trzeba i światło bedzie bradziej stonowane.
Neon można włanej konstrukcji. dwie diody i kawałek tej rurki z kleju do pistoletów. świeci całkiem ładnie i do schowka powinno wystarczyć.

Nie wiem jak w Corolli ale ja w podsufitce wymieniłem żaróweczkę na mocniejszą. Wyglądem przypomina żaróweczkę do latarki ale gwint ma płaski, cylindryczny a z boku wystają po przeciwnych stronach dwa wypustki. Już nie pamiętam jaka była pierwotnie moc też żarówki ale kupiłem w sklepie przy zakładzie elektrycznym (samochodowym oczywiście) inną o większej mocy. Jeżdzę od roku i jest OK, żaden bezpiecznik się nie uwęglił

Cytat:
2003-10-09 21:23:27, kasumi pisze:
...migacz z Rolki tylko że biały...gdzie cos takiego dostać...
UF ale sie rozpisałem
Pozdrawiam

niekoniecznie z rolki, moze być przecież dowolny (np. z Golfa lub innego VW) byle był biały.
rozwiązanie o tyle proste że zaczepy są podłączenie gotowe a włącznik moze być zwykły zbliżeniowy

Cytat:
kasumi Wysłany: 2003-10-09 21:23:27

ja może zrobię mały off topic... ale zauważyłem że wielu z nas nie było tutaj kawał czasu... Ciebie nie było ani mnie, Martinskorpio też coś pisał że nie zaglądał tu ostatnio... czyżby Śląsk już zapadł w sen zimowy ale najważniejsze że się obudził...
na Twoje pytanie niestety nie potrafię odpowiedzieć... ale pozdrawiam

Cytat:
2003-10-10 08:19:33, Iceman pisze:
W tym temacie nadal mam ciemno co do oświetlenia to można migaczem białym z tym ze trzeba wtedy ciąć schowek. Lepiej założyć na szczycie mały neon do oświetlenia. Ciąć nie trzeba i światło bedzie bradziej stonowane.
Neon można włanej konstrukcji. dwie diody i kawałek tej rurki z kleju do pistoletów. świeci całkiem ładnie i do schowka powinno wystarczyć.

No pomysł fajny nie powiem, z tym neonem, co do migacza to za wiele cięcia tam nie ma plastyk jest zawiniety tylko 5 cm na gornej krawędzi schowka, więc spokojnie sie wpuści np. migacz, o włączniku myslałem nie zblizeniowym a-takim co jak sie go puszcza to się włącza obwód-nie wiem jak to sie fachowo nazywa-jest to chyba tańsze rozwiazanie niz ten zbliżęniowy...

Cytat:
2003-10-10 08:19:33, Iceman pisze:

Nie spotkałem mocniejszych i też planuje wymiane na diody, bedzie jasniej i starcza na dłużej.

Dioda o mocy 6000 mc kosztuje niecałe 5 zł, trzeba dobrać rezystor, papierem zjechać głowke -aby rozproszyc swiatło i po robocie, na allegro sa juz gotowe diody w oprawce od razu 12V-dwie sztuki kosztują 20 zeta i mozna wybrać kolor Mozan je jako postojówki itd...

"ale zauważyłem że wielu z nas nie było tutaj kawał czasu... "
No tak się dziwnie złożyło,że wszyscy wracaja w tym samym czasie na stare smiecie))
trzebaby ruszyc ten nieszczęsny sląsk w kwestii spotów..bo Polska pomysli żeśmy nie imprezowi o odludki)))