MotoNews.pl

OT Straz Miejska :

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
mam pytanko jakie uprawnienia ma straz miejska? czy moga zatrzymac samochod bedacy w ruchu? ostatnio dostalem od tych skur.... mandat 100 zl i 6 punktow , za wjechanie pod zakaz,
jesli ktos zna sie na przepisach dot strazy miejskiej to niech cos tu wpisze
dzieki!!
i jeszcze jedno, co mi zrobia jak niezaplace tego mandatu (nie pracuje tylko sie ucze)

[ wiadomość edytowana przez: seba126 dnia 2003-10-12 18:10:37 ]

nic ulegnie przedawnieniu i juz jestes na utrzymaniu rodzicow i bez pracy czyli niemasz kasy na mandat

Cytat:
2003-10-12 18:22:35, Bratek pisze:
nic ulegnie przedawnieniu i juz jestes na utrzymaniu rodzicow i bez pracy czyli niemasz kasy na mandat

Wiesz co roznie to bywa qumpel dostał mandat (nie do strazy miejskiej) i nie zapłacił go! po jakis 3-5 miesiecy(niepamietam ile to rtrwało) przysłali mu zawiadomienie ze jezeli do 7 dni nie zapłaci mandatu to bedzie musiał zapłacic mandat + kare w sumie wyszlo by jakies 800 zeta (mandat był 300 zeta).....

pozdro

kazali mu placic kare ja nagminnie nie place mandatów bo palanty w zeszlym roku w ciagu listopada i grudnia dowalili sie do mnie 7 razy nazbierało sia jakies350 za pierdoly a ja ich olałem to w kwietni odwiedził mnie komornik i skasował ile trzeba jak chca kase to niech o nia przyjda

mi kiedyś wlepiły sioty z miejskiej mandat za to że sie zatrzymałaem na zakazie bo mi sie okrutnie lać chciało (w sumie to stwarzałem ogromne zagrożenie w takim stanie ) nie było mnie 5 min załatwiłem to szybko i sprawnie a oni już odjeżdzają spod mojego autka a ja mam za wycieraczką kartocke...więc jade do nich do siedziby byłem tam 6 minut od wystawienia mandatu...rąbnołem im mokrym mandatem (padał deszcz) na biurko i mówie...ale oni i tak mi 20 zł dali mandatu...

Calkiem swiadomie lamiecie prawo i jeszcze oburzacie sie na to ze dostajecie mandat ???!!! Do czego to doszlo ;P

a ja zostalem sklasyfikowany ostatnio jako pirat drogowy i uwazam ze to jest krzywdzace dla mnie a te glupie cioty(policja) mialy szczescie ze zawrocilem bo by mnie nie zlapaly

[ wiadomość edytowana przez: forti dnia 2003-10-13 14:06:23 ]