| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-10-27 00:14:50 no spawa jest jasna przeciez - ktorys zaworek nie trzyma.
ja obstawiam tego dziada przy parowniku, ktory odpowiada za puszczanie gazu dalej.... miales farta, ze nie pierd..... |
adam2106 SYMPATYCZNY GOŚĆ Volvo 480 turbo mysłowice | 2003-10-27 07:40:17 To ten przed parownikiem.Wchodzi do niego przewod z gazem.ten odpowiada za odcinanie gazu jesli silnik nie pracuje.
Ten drugi jest od dodatkowego dawkowania gazu przy uruchamianiu silnika wiec sobie nim glowy nie zaprzataj. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-10-27 10:05:22 dzieki Adam, tez sie zastanawialem, po co sa dwa....
a wiesz moze, po ch.. jest przy jednym z nich taka wajcha??? do odcinania gazu recznie, gdy np. el-zawor nawali???? |
adam2106 SYMPATYCZNY GOŚĆ Volvo 480 turbo mysłowice | 2003-10-27 10:57:21 Eeeee?Nie wiem.ja mam taka wajche tylko na zaworze benzyny i sluzy ona do otwarcia zaworu w razie gdyby cala instalacja padla.Chodzi o to ze gdyby wysiadla elektryka sterujaca instalacja gazowa to po prostu przestawiasz ta wajche (a nie kombinujesz z doprowadzeniem beny lub podpieciem prady pod zawor) i jedziesz na benzynie,ale nie spotkalem sie jeszcze z takim rozwiazaniem w zaworze gazowym.Chyba ze akurat u Ciebie ta wajcha sluzy do odciecia gazu w razie awarii.Nie mam pojecia bo pierwszy raz sie z czyms takim spotykam. |
bernard_krk SYMPATYCZNY GOŚĆ Volvo 360 Kraków | 2003-10-27 15:03:50 Ten glowny zawor byl "padniety" - sprezyna nie odbijala i wogole cewka zle pracowala - wymiana 60zl...
Pozdro. |
Robson Sonata 2.0i / Colt 1 ... Lublin | 2003-10-29 08:23:39 Co do zaszronionego parownika i innych tych gratów, to pomogło mojej dolanie plynu do zbiorniczka wyrównawczego..... tak gazownik mi doradził i faktycznie teraz jest ok i nie marznie.. |