Mułowaty C30SEJ

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Ostatnio zauważyłem że do 3 tyś obrotów ciągnie a potem to gorzej niż dawna C20NE
Co to jest.

może przepływomierz (wystrzał gazu), przewody WN, kopułka , palec rozdzielacza?

jak na benzynie to może niska wydajność pompy paliwa

wystrzał gazu nie. narazie raz mi strzelił i to bardzo dawno. Swiece są nowe, przewody też.Co do kopułki i palca to niewiem, ale wyglądają całkiem nieźle.
Niemam pojęcia.Wygląda mi na to że "druga dysza mi się nie otwiera" ale niewiem jak to sprawdzić.
NARA.

zejmij pokywę DUAL RAM i po przekroczeniu 4 tyś obr musi przekręcić sie przepustnica umieszczona przy kolektorze ssącym

jeden strzał wystarczy! mogł sie właśnie dopiero teraz zaciąć przepływomierz i przez to te problemy

Witam

Sprawdzałem dzisiaj i przepustnica się otwiera. Kupiłem nowy palec i też bez zmian.
Może rozrząd.
Niemam już słów na to auto.

winna jest raczej elektryka, jakiś czujnik itp, ewentualnie filtr paliwa, przewód powietrza

przedewszystkim zmien kopulke moja w 2.6 tez ladnie wygladala a do dupy byla (byla wrecz jak nowa w sklepie jak na wzór wziolem to sie smieli ze chce zmieniac )

i srawdz przepustnice od dualramu moze sie zaciela tez mialem cos takiego
a tak prawde mowiac od 3 tys obrtów to ona dopiero powinna sie zbierac u mnie przy 4000 jak sie otworzy pepustnica dualramu to jakby sie jakas turbinka zalaczyla

[ wiadomość edytowana przez: drus dnia 2003-10-15 00:29:27 ]

OK Dzieki sprawdze to

jeszcze raz ja Piszesz że przepustnica od dualramu mogła się zaciąć. Jesli jest to to coś co znajduje sie pod klapką na silniku pod tymi napisami , to mi przekręca sie dopiero około 4 tyś obr. Ale w czasie jazdy gdy przeciągam go ponad 4 tys niema żadnych zmian.

Sprawdze jeszcze kopułke.
NARA

spawdz jeszcze przewoby podcisnienia bo innych pomyslow juz niemam no moze jeszcze tylko sprawdz cisnienie w cylindrach

a może zapchane katalizatory???????

Mam tylko jeden bo na drugiej lini gostek wstawił tylko wydech od poloneza.

łeb bym urwał za ten wydech od poloneza!!

sprawdź jeszcze dokładnie wąż powietrzny czy nie ma gdzieś pęknięcia, a na lpg objawy identyczne co na benzynie??

Tak. Na gazie i na benzynie tak samo.