Pilne - pompa paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gdzie ona jest, w jaki sposob ja wymienic - espero 1.5 DOHC?? pilne a w archiwum nie znalazlem. ile kosztuje i gdzie mozna kupic uzywaną w krakowie? chyba ja zagazowalem....((((((

Pompa znajduje sie w zbiorniku paliwowym pod tylna kanapą.
w Espero nigdy nie wyciągałem ale z innych aut wiem że demontaz jak i montaż nie jest trudny pare śrubek dwa węże i kostka z przewodami do wypięcia.to tyle co ja moge podpowiedzieć ale myśle e ktorys z chlopakow wyjasni ci to dokladniej
Pozdrowienia!!!

Kiepsko szukales : pompa paliwowa

a poza tym w jaki sposob sprawdzic czy aby na pewno pompa jest padnięta??

Najlepiej sprawdzanie zaczac od wsluchania sie przy przekreceniu kluczyka w pozycje II czy pompa pracuje(takie buczenie)jezeli slychac tzn ze pompa pod wzgledem elektrycznym jest ok.Później mozna z gory odkrecic przewod paliwowy zasilajacy(nie powrotny) i wtedy przekrecic kluczyk w poz.II jezeli poleci paliwo tzn ze pompa jest OK,i trzeba szukac przyczyny gdzie indziej.Tyle moge ci pomóc.
Powodzenia!!!

sorki ale zapomnialem napisac ze nie slychac pompki i napiecie jest na przekazniku od pompki pod kierownicą. chodzi mi samą pompkę jak juz sie do niej dobiorę.....tj jak ja bede mial przed oczami??

Możesz być "spokojny" na 99,9% pompka poszła się j...ć!!...znam to z autopsji więc znajdź po prostu możliwie tani sklepik /koledzy z forum donosili ostatnio że można nówkę nabyć za ok.200zł , kup nową i za jednym posiedzeniem wymień!...i uważaj coby Ci śrubecki nie powpadały do baku!! (poważnie). Powodzenia!

Używanego egzemplarza raczej nie znajdziesz na całym śląsku i w małopolsce (ja szukałem ok rok temu )
A zamiennika niema - z żadnego opla nie pasuje - pozostaje tylko oryginał daewoo espero

w sobote wymontowalem pompke, byla stopiona. w niedziele kupilem na gieldzie w balicach używaną (180zl), prawie taka samą, zamontowalem i od niedzieli znowu moge spokojnie odpalac na benzynce. jak na razie jeździ...

W Krakowie w sklepie 450 zl - Espero . Dla porownania Polonez 500...