| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-10-16 11:48:14 Coś słabo szukałeś.... |
dowciapny Polonez Caro 1,5 GLE Warszawa-Bielany-Chomiczówka | 2003-10-16 12:48:27 ostatnio byl temat o wymianie plynu chlodniczego w ukladzie i tam masz wszystkie odpowiedzi na swoje pytania, nawet wczoraj to czytalem, dowiesz sie gdzie i dlaczego masz syf w ukladzie, pozdro dowciapny
P.S. jak znajde to dam linka |
dowciapny Polonez Caro 1,5 GLE Warszawa-Bielany-Chomiczówka | 2003-10-16 12:51:27 znalazlem
w wyszukiwarce wpisz "spuszczanie płynu pozdro dowciapny |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2003-10-16 13:09:53 Witaj - mam podobny problem.
PLyn w chlodnicy nowy, nowy zawor nagrzewnicy ale dalej salob grzeje. Z tym ze doszedlem do wniosku ze to juz chyba tak musi byc bo zauwazylem ze na posotju grzeje bardzo dobrze. dopiero przy jezdzie zimne powietrze strasznie przedmuchuje i nie grzeje jak treba. no oczywiscie ktos powie - zamknij obieg zimnego ale ... wtedy to juz nic nie grzeje |
dzbanek Miłośnik FSO Caro 1.4 LPG (umarł ... Kraków | 2003-10-16 13:55:08 Było już dużo razy.
Dwa testy: - sprawdzić temperaturę węży do/z nagrzewnicy. Jeśli któryś z nich jest chłodny, to jest problem z obiegiem płynu chłodniczego (np. źle zamontowana instalacja LPG, lub zatkana nagrzewnica) - sprawdzić temperaturę powietrza z nawiewów do kabiny. Jeśli jedne są ciepłe, a inne chłodne, to problem jest z klapkami przy nagrzewnicy. Dzbanek |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-10-16 14:15:39 wpisz w wyszukiwarkę nagrzewnica, grzanie itp. - napewno trafisz na wątek z zeszłej zimy ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |