| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-10-12 11:58:33 No to jazda coś sie pokiełbasiło z ankietami motonews, tok więc prosze jedynie o komentarze w tym wątku. ZMIANY STATUSÓW i ASSISTANCE WCHODZA DOPIERO JUTRO ( not in work =no sdi |
disel Gliwice | 2003-10-12 12:18:57 ja tez popieram w 100 procentach |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2003-10-12 12:24:57 a ja w całej rozciągłości (popieram) |
Res best memory O-ka | 2003-10-12 12:34:57 ...resztę opowie Ci wiatr....
Szanujmy się nawzajem - to najważniejsze Pozdrawiam Robert |
Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2003-10-12 12:45:34 Dla mnie bomba Gdy by tak wygladala nasza konstytucja to zylo by nam sie lepiej |
Vincent Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-10-12 12:47:44 Witam
Właśnie przeczytałem nowy regulamin i uważam że jest bardzo przemyślany, czytelny i sensowny. Myślę że wcześniejsze gwałtowne zmiany były spowodowane rozczarowanem co do frekwecji na LOB Party a w szczególności tym że ktoś się zadeklarował, zajęto dlań miejsca, które następnie stały puste. Zrozumiałe jest zatem ostre podejście do tematu na fali zdenerwowania. Przyznam że początkowo wyglądało wszystko zbyt restrykcyjnie. Zrozumiałe jest że potrzebny jest podział ale nie może on jednocześnie oznaczać że jak kogoś się nie widziało to jest on wrogiem - chodzi mi szczególnie o sprawę Assistance. Uczestnictwo w nim jest dobrowolne, jest też wyjściem w stronę potrzebującego. Powinno być dostępne dla wszystkich tych którzy deklarują w nim udział, nie tylko dla Weteranów. Wiadomo że jeżeli ktoś sam nie chce nieść pomocy niech jej i nie spodziewa się otrzymać. To że w Klubie mogą być osobu nie posiadające Omegi jest dobrym pomysłem, ktoś wszak może kochać to auto ale nie stać go na jego zakup, ktoś inny sprzdał je bo musiał. Uszanujmy jego chęć do uczestnictwa jeżeli tylko stać ono będzie na odpowiednim poziomie. Nie można zrobić z siebie klubu zamkniętego to nic dobrego nie wróży - za chile okaże się że wymagany będzie odpowiedni status materialny by doń się dostać. Myślę że brak obecności na LOB Party czasem wynika właśnie z braku funduszy. Nie oszukujmy się taka wyprawa to niejednokrotnie kozzt kilkuset złotych - benzyna czy gaz, wyżywienie, piwo czy inne. Zwłaszcza jeśli takie imprezy mają miejsce kilka razy w roku. Sam nie byłem jeszcze na LOB Party ale nie znaczy to że stronię od spotkań. Wraz z Bono z OKP ruszyłem sprawę Spotów w Regionie zachodniopomorskim i myślę że to dowodzi że spotykać się chcę nie tylko w sieci. Niewątpliwie spotkamy się kiedyś na żywo jeśli czas i finanse pozwolą ale póki co musi wystarczyć ma obecność w sieci. Co chyba nie znaczy że jestem mniej zaangażowanym i wartościowym członkiem Klubu - trzeba pamiętać w tym miejscu że Ktoś wszedł w jego struktury bo miał ochotę rozmawiać z ludźmi którzy mają podobne zainteresowania i pasję, podzielić się swym zdaniem i doświadczeniami ale nie zawsze może przyjechać na spotkanie na żywo. Podoba mi się wzmianka w regulaminie o odpowiednim zachowaniu na forum, o życzliwości i zrozumieniu ale i dobrym tonie wypowiedzi. Uważam że w stosunku do nowych Klubowiczów i do osób z zewnątrz piszących na forum należna jest pewna doza wyrozumiałości i tolerancji. Ci co zaglądają na OKP wiedzą że tam apeluję o to samo. Nie moiżna na powitanie zrugać człowieka tylko dlatego że wstępując po raz pierwszy na forum i mając palący nieraz problem nie przejrzał setki postów i wątków. Może na LOB PARTY zabawa jest przednia nie byłem nie neguję nie potwierdzam, ale na forum sprawiacie wrażenie nieprzyjemnych i burkliwych. Dać trzeba ludziom czas na wdrożenie się na forum i w klubie. Apeluję też o niewszczynanie wojen z OKP żadnemu z Klubów nie jest to potrzebne ani nie przynosi chwały. Nie ma sensu wywyższać się czy naśmiewać z pewnych wypowiedzi. Wystarczy czasem powiedzieć mam inne zdanie, nie zgadzam się z Twoim. Bez potrzeby wyszydzania i ironizowania. Wiadomo wszędzie trafi się ktoś kto nie potrafi się zachować, kogo poniosą nerwy, mnie samego nieraz też ponoszą, ale czasem zamiast od razu rzucać bluzgi machnijmy ręką lub powiedzmy tylko nie masz racji. Spora liczba z nas należy do OKP albo należała - uszanujmy to i nie traktujmy reszty OKP z góry. Wszak możemy żyć w zgodzie i wzajemnym poszanowaniu wspólnie wyjaśniając problemy. Czy sens ma czepianie się literówek czy błędów ortograficznych. Każdemu z nas się zdażają. Mnie samego bardzo rażą w oczy ale cóż komputer to tajkie fałszywe stworzenie że rozleniwia i oducza myślenia a także pisania bez błędów. Rozpisałem się może za bardzo filozofuję i wogóle ale tak właśnie myślę i chciałem się tym podzielić. PZDR Vincent członek LOB i OKP |
Vincent Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-10-12 12:47:53 Witam
Właśnie przeczytałem nowy regulamin i uważam że jest bardzo przemyślany, czytelny i sensowny. Myślę że wcześniejsze gwałtowne zmiany były spowodowane rozczarowanem co do frekwecji na LOB Party a w szczególności tym że ktoś się zadeklarował, zajęto dlań miejsca, które następnie stały puste. Zrozumiałe jest zatem ostre podejście do tematu na fali zdenerwowania. Przyznam że początkowo wyglądało wszystko zbyt restrykcyjnie. Zrozumiałe jest że potrzebny jest podział ale nie może on jednocześnie oznaczać że jak kogoś się nie widziało to jest on wrogiem - chodzi mi szczególnie o sprawę Assistance. Uczestnictwo w nim jest dobrowolne, jest też wyjściem w stronę potrzebującego. Powinno być dostępne dla wszystkich tych którzy deklarują w nim udział, nie tylko dla Weteranów. Wiadomo że jeżeli ktoś sam nie chce nieść pomocy niech jej i nie spodziewa się otrzymać. To że w Klubie mogą być osobu nie posiadające Omegi jest dobrym pomysłem, ktoś wszak może kochać to auto ale nie stać go na jego zakup, ktoś inny sprzdał je bo musiał. Uszanujmy jego chęć do uczestnictwa jeżeli tylko stać ono będzie na odpowiednim poziomie. Nie można zrobić z siebie klubu zamkniętego to nic dobrego nie wróży - za chile okaże się że wymagany będzie odpowiedni status materialny by doń się dostać. Myślę że brak obecności na LOB Party czasem wynika właśnie z braku funduszy. Nie oszukujmy się taka wyprawa to niejednokrotnie kozzt kilkuset złotych - benzyna czy gaz, wyżywienie, piwo czy inne. Zwłaszcza jeśli takie imprezy mają miejsce kilka razy w roku. Sam nie byłem jeszcze na LOB Party ale nie znaczy to że stronię od spotkań. Wraz z Bono z OKP ruszyłem sprawę Spotów w Regionie zachodniopomorskim i myślę że to dowodzi że spotykać się chcę nie tylko w sieci. Niewątpliwie spotkamy się kiedyś na żywo jeśli czas i finanse pozwolą ale póki co musi wystarczyć ma obecność w sieci. Co chyba nie znaczy że jestem mniej zaangażowanym i wartościowym członkiem Klubu - trzeba pamiętać w tym miejscu że Ktoś wszedł w jego struktury bo miał ochotę rozmawiać z ludźmi którzy mają podobne zainteresowania i pasję, podzielić się swym zdaniem i doświadczeniami ale nie zawsze może przyjechać na spotkanie na żywo. Podoba mi się wzmianka w regulaminie o odpowiednim zachowaniu na forum, o życzliwości i zrozumieniu ale i dobrym tonie wypowiedzi. Uważam że w stosunku do nowych Klubowiczów i do osób z zewnątrz piszących na forum należna jest pewna doza wyrozumiałości i tolerancji. Ci co zaglądają na OKP wiedzą że tam apeluję o to samo. Nie moiżna na powitanie zrugać człowieka tylko dlatego że wstępując po raz pierwszy na forum i mając palący nieraz problem nie przejrzał setki postów i wątków. Może na LOB PARTY zabawa jest przednia nie byłem nie neguję nie potwierdzam, ale na forum sprawiacie wrażenie nieprzyjemnych i burkliwych. Dać trzeba ludziom czas na wdrożenie się na forum i w klubie. Apeluję też o niewszczynanie wojen z OKP żadnemu z Klubów nie jest to potrzebne ani nie przynosi chwały. Nie ma sensu wywyższać się czy naśmiewać z pewnych wypowiedzi. Wystarczy czasem powiedzieć mam inne zdanie, nie zgadzam się z Twoim. Bez potrzeby wyszydzania i ironizowania. Wiadomo wszędzie trafi się ktoś kto nie potrafi się zachować, kogo poniosą nerwy, mnie samego nieraz też ponoszą, ale czasem zamiast od razu rzucać bluzgi machnijmy ręką lub powiedzmy tylko nie masz racji. Spora liczba z nas należy do OKP albo należała - uszanujmy to i nie traktujmy reszty OKP z góry. Wszak możemy żyć w zgodzie i wzajemnym poszanowaniu wspólnie wyjaśniając problemy. Czy sens ma czepianie się literówek czy błędów ortograficznych. Każdemu z nas się zdażają. Mnie samego bardzo rażą w oczy ale cóż komputer to tajkie fałszywe stworzenie że rozleniwia i oducza myślenia a także pisania bez błędów. Rozpisałem się może za bardzo filozofuję i wogóle ale tak właśnie myślę i chciałem się tym podzielić. PZDR Vincent członek LOB i OKP |
Skee Vel Satis Jaworzno | 2003-10-12 12:59:27 Regulamin jest ok tylko cięzko go znaleźć |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-10-12 13:22:55 Podoba mi sie, a jakże.
Po pierwsze uczestnictwo w jakimkolwiek gremium ma to do siebie, że generuje nie tylko prawa, ale i obowiązki, jeśli jest inaczej zawsze rodzi to konflikty, zwłaszcza, jeśli nie przestrzega się tego z żelazną konsekwencją. Po drugie kwestia kosztów i czasu jest często wzglądna. Proponuję przyjrzeć się temu jak spędzamy niejednokrotnie wolny czas i na co wydaje się kaskę. Myslę, że jeśli się naprawdę chce można obie te sprawy pominąć. Inną kwestią są przynajmniej sprawy rodzinne czy zawodowe, ale jeśli się potwierdziło przyjazd to nie ma pomyłuj, koszty trzeba ponieść w przypadku nie stawienia się na miejscu. Co do ortografii, słownictwa itp. Jestem jak najbardziej za poszanowaniem dla własnej narodowości i własnego języka. Wymawianie się dysleksją, dysgrafią, dysortografię , dyskalkulią i czort wie czym jeszcze jest smarkaterią i śmierdzi postawami z podstawowki. Są tu ludzie dorośli, ciekawe, czy szefowi w pracy przynosi się pismo z błedami i jak długo on to toleruje. Nie jest niczym trudnym przeczytanie własnego tekstu, sprawdzenie ze słownikiem. Lepiej mniej postów a dobrych. Literowki oczywiste że nie są niczym zdrożnym, ale te "spżengła, rozżądy, chamólce, bierzniki, łorzyska" to po prostu wstyd dla dorosłego obywatela tego kraju i często rodzica własnych dzieci. Vincent, jesteś kolejną osobą piszącą o jakiejś wojnie z OKP, czy wiesz o czym piszesz? Ja nic nie wiem o żadnej wojnie, no chyba, że chodzi o moje negatywne stanowisko do opowieści o zlocie w Jarosławcu jego uczestników, jeśli to uważa ktoś za wojnę, to trudno, ja nie mam zamiaru udawać, że gowno nie śmierdzi dla świętego spokoju, takie postawy owocują zakładaniem koszy od śmieci nauczycielom na głowy, bo dorośli udają, że nic się nie dzieje. Chamstwu, prostactwu, nieuctwu, łobuzerii nie mam zamiaru przyglądać się w milczeniu, uważam, że jeśli się milczy jest się jeszcze gorszym od tych o to robią. Nie mam obaw, że LOB stanie się klubem osob zamożnych, sądzę, że po pierwszym spotkaniu każdy nowy uczestnik potwierdzi moją opinię. Natomiast uważam, że ASSISTANCE, musi być tylko dla osob sprawdzonych, w końcu udostępnia się prywatne dane i wolałbym, aby nie miał do nich dostępu nikt mi nieznany. Pzdr, Janusz |
DrA ![]() eS ... | 2003-10-12 13:50:56 OK |
Mlody_Omega HONOROWY WETERAN Lanser Pabianice | 2003-10-12 14:55:20 Dobre w ryj ![]() |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2003-10-12 16:50:49 ok pasuje mi ten regulamin - jest klarowny |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2003-10-12 17:56:28 jest klarowny jak dobre piwko! |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2003-10-12 17:57:09 Regulamin jest prosty i klarowny. Podoba mi się określenie mojego ststusu LOB NET MEMBER brzmi ładnie, acz kolwiek nie miałbym nic przeciwko jego zmianie na wyższy. Jednak obecna moja praca i sytuacja rodzinna (zostałem niedawno poraz drugi ojcem) nie pozwala mi na udział w LOB Party. Mam madzieję, że latem to się zmieni, a tym czasem będę z wami w sieci.
Gorąco pozdrawiam wszystkich miłośników opla. |
_Gepard_ LOB WETERAN Ognisty Rydwan Zeusa Centrum krainy uśmiechu | 2003-10-12 22:07:03 witam
wlasnie taki regulamin byl potrzebny ktory reguluje wiecej kwestii niz ten poprzedni podrawiam |
_Gepard_ LOB WETERAN Ognisty Rydwan Zeusa Centrum krainy uśmiechu | 2003-10-12 22:08:13 witam
wlasnie taki regulamin byl potrzebny ktory reguluje wiecej kwestii niz ten poprzedni podrawiam |
DanDan HONOROWY WETERAN BMW Świętochłowice | 2003-10-12 22:54:11 Wszystko jasne |
Kaasia Opel Omega B MV 6 Poznań | 2003-10-13 06:37:31 regulamin klarowny, zgadzam się z jego treścią pozdrawiam |