Czy można tak na zime???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chcialem zalozyc do maluszka na tył fele 5 cali od bmw bo dostalem je w prezencie, czy mozna zalozyc je teraz kiedy sie zbliza zima czy zostac przy 12-stkach ???nie wiem na czym sie jeżdzi lepiej w zimie czy na 12 czy na r13? 5.0 cala??? doradzie, please...

Ale jaki opony , przeciez na laczkach sie jezdzi a nie na felgach..chyba ze tramwaj.. jesli mialy by to byc jakies 155 albo 165 letnie to ja bym sie troche bal..sam nie wiem czy nie zdjac moich 155/65 i kupic 145 zimowki ??

nio na laczkach 165 czy 155 to mozna fajnie sie pobujac - zwlaszcza na zakretach - wiadomo, im wieksza powierzchnia styku opony z podlozem tym mniejszy nacisk kolka - a co za tym idzie latwiej o poslizg....

dla bezpieczenstwa ja na Twoim miejscu chyba jednak bym zmienil na wezsze oponki - a jesli nawet mille stac na zimowki to calkowicie jestem na tak

ja mialbym oponki 135/70 lub 145/70. a co to są tę "laczki" bo nie znam takiego wyrażenia?i to kupił bym pewnie cało roczne takie do jazdy w miare dobre.

jak 135 albo 145 to ja bym spoojnie jezdzil..

Witam, laczki to sa w miare szerokie oponki, chociaz do maluszka nie bardzo można założyć bardzo szerokie, a w zime to raczej na węższych bezpieczniej,