Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2007-05-21 22:02:43 i z gory mowie - nie interesuja mnie Wasze plany odsprzedazy bo to nie ten dzial ![]() co planujecie zmienic/zrobic/naprawic/ulepszyc w nadchodzacym czasie w esperynach? pytam, bo i mi kreuje sie pewny plan postepowania ktory bede skuteczniej niz w poprzednim roku realizowal a zaczalem od felg ktorymi chwale sie w innym temacie: ![]() ale to dopiero start, teraz trzeba ponaprawiac pare rzeczy technicznych zeby moc cokolwiek dalej myslec: - wymieniam tarcze - klocki - bebny hamulce bede malowal pod kolor nadwozia. dalej w planach jest likwidacja rudy bo choc dopiero pojawia sie na dolach drzwi to juz mnie to wnerwia. i z noska znaczek od razu poleci przy okazji. to chyba tyle, dalej plan owija sie wokol foteli z kadeta recaro i tylnej belki z tarczami tez z kadeta... |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-05-21 22:10:08
Na warszawskim zlociku oglądaliśmy espero Torpa.Przodowe hamulce ma z Saaba,tylne tarczowe z kadeta.I z tego co mówił,nie trzeba wymieniać całej belki.Mocowania piast i tarcz kotwicznych są identyczne jak w espero i wszystko pasi bez przeróbek.Tylko coś tam było z linką ręcznego.Od jednego była z krótka,od drugiego za długa..... .Ale to już musisz jego zapytać ![]() |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-05-21 22:16:16
yyy Jacku to niebyło auto Torpa jesli masz na mysli te zielone |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2007-05-21 22:18:47
A czyje ![]() ![]() ![]() Ale mniejsza o większość.Chodzi o samochód i rozwiązania konstrukcyjne ![]() |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2007-05-21 22:23:43
Niepamietam ale wiadomo oco kaman |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-05-21 23:43:50 ja jestem w trakcie reanimacji drzwi... walcze już od tygodnia ![]() Oczywiście nie całymi dniami tylko w wolnych chwilach... a ponieważ dużo ich nie było dlatego to tyle trwa ![]() w garażu czekają juz parę miesięcy nowe tarcze brembo i sprężyny obniżające od hard-drive'a . No ale nie ma czasu się za to wziąć ... No i w końcu wypadałoby założyć przekaźniki do świateł, ale sam nie potrafie, a Ci co mogą potrafić też są zawaleni robotą i tak się to przeciąga ![]() Mam jeszcze inne plany, ale narazie nie bedę opisywać ![]() pozdro [ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2007-05-21 23:45:18 ] |
![]() lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2007-05-22 08:01:57
Są jeszcze prawdziwi miłośnicy tego auta... ![]() A ja cóż... tarcze, klocki, bębny, szczęki i cyliderki wymieniłem żeby jeździć bezpiecznie... W sobotę wymieniam pordzewiałe przewody hamulcowe żeby jeździć bezpiecznie i przy okazji przewody paliwowe żeby przy tych cenach paliwa go nie zgubić w trasie... I po tym wszystkim zaczynam się modlić aby były to już ostatnie pieniądze które włożę w to autko przez najbliższe 21 miesięcy... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-05-22 08:18:46
Zapomnij... ale na pocieszenie dodam, że raczej majątku nie wpakujesz. Z ciekawości to dlaczego 21 miesięcy, a nie np.18, albo 23? |
penmar EsPeRo CD POLICE | 2007-05-22 09:06:23
No to ja po wymianie zwalonego alternatora ( bedzie umnie jutro nowka sztuka z roczna gwarancja ), mam nastepne wyzwanie skoro pasuja tarcze od kadeta bez specjalnych przerobek to pomysle popatrze i sie zastanowie nad wymiana zawsze chcialem miec tarcze z tylu ( niewiem dlaczego ) A moze wiecie jaki to konkretnie model kadeta ?? |
![]() slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2007-05-22 09:08:00 Jeżeli chodzi o tarcze od zafiry i klocki od kalibry to był to kolega PSTRUS. Ma dość nietypowego esperaka, ale z sensem wszystko zrobione.
Na razie zrobiłem drzwi jak również zabezpieczenie wurth'em od spodu. Przymierzam się do przekaźników elektrycznych szyb i świateł. Biorę się za to jak pies do jeża, bo elektryk ze mnie żaden. Głównym moim celem jest poprawianie tego co może wspomóc normalną eksploatację tego samochodu. Upiększenia pozostawiam innym ![]() |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-05-22 09:41:35 Klocki (Obecne przy 12000 km się kończą ![]() Sprężyny od Calibry - Zamówiony przód Cały nowy zawias, gumki itd... Kupiony Ksenon... Już na prawdę niedługo ![]() Przegub - Zamontować, tylko czeka Przewody paliwowe - Część kupiona, część do zamówienia Przewody hamulcowe, cylinderki, gumki zacisków... Tylko zamontować Rdza... Zrobić w końcu nowe drzwi... Jak rozbiję świnkę... Sekwencja i turbo... A wcześniej wystroić, to co jest... Liczę na powtarzalne 120 koni... Nieźle jak na 600 zł inwestycji ![]() I nakręcę film z przelotu Gdańsk - Żukowo... Moja ulubiona trasa ![]() |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2007-05-22 09:45:48 Podziwiam wasz zapał, naprawdę - zawsze marzyłem o tarczach na tył ![]() A tu jeszcze i pomysł turbo - nieźle ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-05-22 09:48:18
Wow... z wysunętą anteną, czy też z wsuniętą... toć to nawet 10% nie jest. Lepiej przepić te 6 stów. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-05-22 09:51:49 Taka moc już była ![]() Tylko przewód piardnął paliwowy... |
![]() lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2007-05-22 10:38:06
21 miesięcy bo założenie było takie, że jeżdżę nim 24 miesiące (3 już przejeździłem) A potem... no to zależy jak będzie wyglądał... albo dla żony albo tam gdzie trafiają 12 letnie auta których nikt już kupić nie chce. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-05-22 10:58:36
A ja gópi jeszcze 2 lata temu myślałem o nowszej wersji złomero z klimą itp. itd. |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-05-22 11:33:38
więc jaki sens wymieniać bębny ![]() szkoda wydanej stówy w myśl innych inwestycji ![]() |