Jak ustawić rozrząd w 2.0 DOHC?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
bo mam przestawiony jednej ząbek na jednym z wałków, tylko nie wiem na którym?
jak jest oznakowane to koło wału na dole?? ktoś wie? albo macie jakieś materiały do tego? opis, schemat??
HELP!

Mrozek z FSO AK , ewentualnie Seru będą wiedzieć na pewno , jakiś trujkąt z kartonu wycinają czy jakoś tak , wiem że Seru specjalnie przestawiał rozrząd w swoim DOHC

wal korbowy musisz ustawic tak, by pierwszy tlok znalazl sie w GMP. po zdjeciu kola pasowego bedzie widac znak (ze zdjeciem tego kola bywaja male problemy- 38 nie zawsze ma ochote puscic). Walek posredni znak powinien miec okolo 34stopnie w prawo od pionu- czyli na przeciwko sruby sprezyny napinacza o ile dobrze pamietam. (jesli zle pamietam to na przeciwko sruby mocujacej napinacz o ktora opiera sie sprezyna). a znakow na walkach rozrzadu raczej nie musze tlumaczyc

[ wiadomość edytowana przez: kosa131 dnia 2003-10-22 20:48:10 ]

czy jeśli ustawie wal tak zeby pierwszy tlok byl w gmp to znaczy ze kolo walu bedzie ustawione na znaku? bo nie mam ochoty go sciagac. wtedy sprawdzilbym reszte kol i bym wiedzial ktore nie pasuja do znakow...

dobra, to juz nieaktualne!
dorwalem ksiazke Polski Fiat 132p

w kazdym razie dzieki za pomoc!!

i mozna temacik zblokowac

wszystko ladnie tylko po co odkrecac kolo pasowe????????????????????????????? wystarczy ze odkrecisz swiece z 1 i posluzysz sie czujnikiem z przedluzkom i wszystko proste GMP masz ustawiony z dokl. do 0.01mm i nie bawisz sie z kolem.