| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MAGNUM 125 Reda | 2003-10-20 21:26:51 jak wiecie mam silnik poldka. nie wiem czemu ale jest tam założony fiatowski filtr powietrza -- dolot jest skierowanydo przodu w lewo.
i teraz tak, chciałbym zrobić sobie wlot powietrza na masce ale moje wypaczone(?) poczucie gustu podpowiada mi że wlot będzie ładniej wygladał na prawej stronie maski i dlatego chciałbym założyć filtr(obudowę) powietrza od poloneza żeby dolot był skierowany właśnie w prawo. i teraz pytanko czy taka zmiana nic nie zmieni-- czytaj pogorszy warunków dostarczania powietrza do gaźnika? w końcu z jakiegoś powodu został w tym silniku filtr fiatowski, czy to jednak nie ma znaczenia? |
Rutkus F&F Sympatyk Sierra Śrem | 2003-10-20 21:53:14 moim zdaniem zmiana strony doprowadzenia powietrza nic niezmieni wkońcu i tak bedzie ciągnięte przez ten wlot w masce |
MAGNUM 125 Reda | 2003-10-20 22:14:52 no wiem ze jest górnossący, chodziło mi o to czy jeśłi się wydłuży trochę(a się wydłuzy) tunel doprowadzający powietrze do samego filtra czy to własnie nic nie zmieni.
ale dzieki, i tak potwierdziliście moje przypuszczenia ze nic nie powinno sie złego dziać. thx |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-10-21 06:11:53 Z tego co oglądałem to filtr podejdzie bez problemu, do silnika bez wtrysku oto zdjęcie:
Nie wiem jak wyglada mocowanie na gaznik ale jak jestes blacharzem i byloby inne mocowanie to dajesz blaszkę, zaspawujesz wiercisz nowe otwory na szpilki i po robocie. Tylko po co ?! Jeździsz na gazie i bedziesz ładował wlot dla picu ? Przeciez to bezsensu na gazie sie wszystko robi żeby nie było doładowania dynamicznego a ty chcesz mu jeszcze dokładać powietrza ?! |