Tekla w 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos moze zna stronke z ktorej mozna by sciagnac lub tez ma zgranyodglos malca ktory pracuje na seryjnym tlumiku i na tlumiku Tekli chcialbym porownac czy jest duza roznica, niestety nikt w okolicy nie ma takiego tlumika wiec nie moge spr. jak to spiewa. Jesli macie to podeslijcie na mpiasex23@o2.pl
PS. gdzies kiedys widzialem na www takie zgrania ale nie moge znalesc.
Pozdrawiam

Tytuł stronychyba to to jak nie to jeszce pokombinuje
ale tu masz porównanie wszystkich tumików na polskim rynku

Sory jeszce nie umiem sie obsługiwać tu dokładnie hehe KLIKNIJ TU A ZOBACZYSZ I USŁYSZYSZ wszystko to co chcesz

ja mam tekle, jak chcesz wpadnij i posłuchasz na zywo

Ja też mam tekle. Kupiłem w ciemno i nie żałuje dałem za nią 70zl. U mnie to tanio, bo nastepna cena to 90zl a później to juz 120 w górę. Jak dla mnie soundzik jest zajefajny Tylko jak już założysz, to nie oczekuj cudów. Każdy tłumik musi sie najpierw wypalić. Ja byłem zawiedziony na pocz. że nie strzelał przy ujmowaniu gazu(na seryjnym nawet pierdy dawał )ale jak sie wypali to juz bylo extra!!!

Pozdro

Ja tez oglądalem ten film o tłumikach przed kupnem i powiem ze w ogole ne jest miarodajny. Tekla jest tania wytrzymała i świetnie brzmi....szczgólnie po godzinie 22.

[ wiadomość edytowana przez: dooh dnia 2003-10-18 10:09:26 ]

A ja Wam powiem tyle że Wupex czy te wasze Tekle nic nie dają oprócz chromowanej rury z tyłu i nic więcej!!! Udowodnione przez Aliego a wcześniej przez Chojnackiego i Kałuże. Do porobionych kaszli nie nadaje się wogóle. Co zaś się już tyczy tłumika to najlepszy jest ze strony Deniora. Jest w miare cichy i nie dusi dołu i góry a jak wiadomo Wypex/Tekla na góre to muli ją. Każda szkoła to inaczej jedno wiem teraz zapodałem serie i jest wg mnie tak samo jak nie lepiej. Pozdrawiam

Cytat:
2003-10-18 10:12:12, DaymoN pisze:
A ja Wam powiem tyle że Wupex czy te wasze Tekle nic nie dają oprócz chromowanej rury z tyłu i nic więcej!!! Udowodnione przez Aliego a wcześniej przez Chojnackiego i Kałuże. Do porobionych kaszli nie nadaje się wogóle. Co zaś się już tyczy tłumika to najlepszy jest ze strony Deniora. Jest w miare cichy i nie dusi dołu i góry a jak wiadomo Wypex/Tekla na góre to muli ją. Każda szkoła to inaczej jedno wiem teraz zapodałem serie i jest wg mnie tak samo jak nie lepiej. Pozdrawiam

Ja mam seryjne auto i po zalozeniu tekli nie oczekiwałem nic poza brzmieniem (i o to mi chodziło). Jak słysze ze "muli silnik" to chce mis ie smiac bo ile on obetnie ? 2,3,4 sekundy do 100km/h ? To jesy chyba bez znaczenia.

ja na początku kupiłem tłumik MIchaela za 150 zl. i BARDZO tego żałowałem. Auto chodziło jak normalny maluch i nie bylo nic wieciej słychać. Po niedługim czasie koncówk od strony silnika zaczeła rdzewiec. Miesiąc temu kupiłem na giełdzie tłumik Tekli za 52 zl. i jestem BARDZO z niego zadowolony. Ładnie chodzi i strzela (nawet przy zmianie biegu) i uwasżam ze kupno tłumika michaela za 150 zl to był mój życiowy błąd!

POZDRAWIAM

Cytat:
2003-10-18 11:38:25, dooh pisze:
Cytat:
2003-10-18 10:12:12, DaymoN pisze:

Ja mam seryjne auto i po zalozeniu tekli nie oczekiwałem nic poza brzmieniem (i o to mi chodziło). Jak słysze ze "muli silnik" to chce mis ie smiac bo ile on obetnie ? 2,3,4 sekundy do 100km/h ? To jesy chyba bez znaczenia.

To masz dziwne podejście bo dla mnie liczy się urywanie każdej sekundy a ty wolisz dodawać nawet 3!!! nie mam pytań a pewnie jak kręcisz silnik do 4400 max to twoja sprawa ja potrzebuje użytek od 4400 obr do 7200. Mówie jak wyszło w praktyce a to że masz seryjny silnik to mnie nie obchodzi, ja mówie że pod mocno porobiony silnik te wynalazki to porażka nic nie dają oprócz "brzemia i chromu z tyłu".
A kolega erzet_ef jak Ci strzela to masz cosik nie tak z zapłonem bo jak strzela to resztka paliwa dopala się w tłumiku i masz straty. Pozdrawiam

Daymon, wiem ze mam zle ustawiony zaplon teraz (był ustawiany miesiąc temu na lampie stroboskopowej w sertwisie) i mam zamiar ustawić go niedługo. a te straty też nie są aż tak dużę bo maler pali w mieście 6 litrów przy ostrej jeździe a zwykly maluch czy CC 700 zostaje za mna.

Czy Tekla zawsze strzela przy puszczaniu gazu ?? Czy mozna to jakos pozmieniac ?? Bo chcialem kupic tekle ale jak teraz przeczytalem od Was ze strzela to ja juz dziekuje bo mnie to kompletnie nie kreci..

Mille: To zalezy od auta i od uztawien. Ja miałem kiedyyś za bogfata mieszankę i zdażayło sie ze strzelił po puszczeniu gazu...teraz od maja ani razu....

Daymon : Ja pisałem to wszystko z mojego punktu widzenia. Jak sie ma seryjne auto do jezdzenia na studia to sie kupuje takie wynalazki jak tekla dla zabawy i samej frajdy bo jeśli tuning to juz kompleksowy a nie cackać sie w jakies wydechy, magnetyzerki i strumienice bo pieniadze na to idą, dynamikę sie niezauważalnie poprawia a właściciel ma subiektywne zwidy ze ma kilka koni więcej i potem wyprzedza na 3 bo myśli ze daje radę....

Ja mam tekle i sie zajebiście ciesze i leje na te wupexy szmateksy....Tekla nie muli auta i nie wiem z kąt ta teoria??....teraz jestem w trakcie konczenia mojego własnego tumika(i bynajmniej nie polegała moja przeróbka na wypruciu wszystkiego)...pozdro dal posiadaczy TEKLI!!!!!!

A wg mnie muli. Po remoncie jeździlem na tlumiku samorobce - chodził fantastycznie, po zamontowaniu Telki - ciszej, basowo, ale dół zmulony.

Dodam jescze ze w porównaniu z "katalizatorem" z elx'a po założeniu tekli brak odczuwalnych zmian w dynamice.

tekla to spoko tlumniczek wupexa nie kupie nigdy zwykla pierdziawa a najlepszy wymiatacz to seryjna stara pucha wybebeszona i dodana 40mm koncowka ja taki ostatnio zalorzylem i mnie wczoraj paly zlapaly i musze jechac na przeglad znowu zrobie przeglad i znow zalorze wymiatacza warto

Zdecydowałem sie kupie TEKLE z tym ze musze poczekac do nastepnej niedzielnej giełdy. Tekla ma dwa rodzaje tlumikow do 126p z mała i duża puchą czym sie one roznią wielkością
W bobie mam zamontowany tlumik z mala mucha-serie czy duza pucha bedzie rowniez pasowac??
Pozdrawiam

Takie same co seria są wyglądem tekle jeśli chodzi o puszki. Zgadzam się z kolegę seria pusta+rura 40mm. Daje czadu. Pozdrawiam

Ja mam Michael'a i nie nazekam. Najpierw byla bida, ale teraz sie wypalil i ladnie mruczy. Kosztowal mnie 125zl i teraz nie zaluje ani grosza.