CHROM ZDERZACZEK :) pierwsze koty za płoty [126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Właśnie wróciłem z Pszczyny z PKP z jednym chromowanym zderzaczkiem kupiłem od Mastahkilla z ogłoszenia na forum, zderzaczek naprawde w spoczko stanie Mam pytanie jak poznać czy to tylni czy przedni i czy była wogóle między nimi różnica czy mocowania pasują z wąskich plastikowych zderzaczków i czy ktoś ma może drugi na zbyciu ?

PS. i jak rozwiązaliście w swoich oldschulach sprawa światła przciwmgielnego i cofania ???

[ wiadomość edytowana przez: DamianS dnia 2003-10-07 09:02:35 ]

No to gratuluję nabytku!! Przedni zderzak ma większy rozstaw śrób mocujących do karoserii i większy rozstaw otworków na dolnej krawędzi w okolicach środka do przykręcenia tablicy. Tył ma rozstaw mniejszy mocowań do karoserii oraz mniejszy do zamocowania oświetlenia tablicy rejestracyjnej (na krawędzi). To są różnice pomiędzi przodem a tyłem. Co do mocowań to chromiki miały takie śmieszne i dość trudnodostępne mocowania, a czy będą pasować od wąskich to nie wiem. Jeśli kupiłeś przedni zderzak to gratuluje bo trudniejsza robota odwalona. Ja mam 2 idealne tyły do sprzedania.Pozdrawiam i cze.

ja mam tez chromowane i czysta klape z tylu , wsteczne i przeciwmgielne bde mial od duzego fiata umieszczone bo bokach na dole od duzego fiata a dziury w belce zaspawane i pomalowane - mysle ze bedzie gitara - otoz tylni od przedniego rozni sie miedzy innymi tym ze na srodku nie ma zalamnia - a czy mocowania psuja to musisz sam zobaczyc bo ja nie probowalem takze nie powiem wiem ze przednie od chromowanego pasuja na dyl do chromowanego - wtedy zderzak jest blizej karoserii i jezeli nie masz tablicy na klapie silnika to mozesz tak zrobic - wyglada estetyczniej . . . .ja mam rejestracje pod zderzakim z tylu - ale mam tez tekle wiec rejestracje mam o 2 cm w lewo od srodka bo stukala o wydech . . .

pozdrawiam . .

za ile masz te tyly - bo w lodzi juz mam drugi tyli kupiony i jest pukniety

moze tak zamontuje te swiatła przciwmg. i cofania ?

no mnie sie to osobiscie nie podoba - poniewaz pewnie to dynda we wszystkie strony jak auto jest na wolnych obrotach - a poza tym ja nie lubie rbic tak - jak moga miec wszyscy . .

mam rozstaw tych okrągłych małych otworków 10 cm (mieżone od ichśrodków) czy to przedni czy tylny ??

tylni

a więc szukam przedniego jak ktoś ma niech da cynk...aha a jakie światełka tam orginalnie były montowane do podświetlania tablicy ???

mam takie siwatelko jak jestes gdzies blisko lodzi dam ci za darmo - ale tam podswitlanie bylo - no ciezko wytlumaczyc - jakby schowane za zderzakiem . . .takie podluzne . . .ciezko wytlumaczyc . . montowane wlasnei w te dwa otwory o rozstwaie 10 cm - jak pojedziesz na byle jaki szrot z nawet rozwalonym chromem to beda mieali takie swiatelko . .

oks oblukam po szrotach może coś znajde...ale u nas cięzko z tym bardzo marnie z tymi chromami jest, szkoda że mieszkam daleko od Łodzi (Wola koło Tychów-Śląskie), a czy jak nie znajde byłbyś skłonny przesłać to światełoko? zwróce koszty przesyłki

no pewnie ale to jest troche zniszczone - tzn nie przezemnie - dostalem razem ze zderzaiem - wysle ci je jako wzor jak ono powinno wygladac - albo rozejze sie po szrotach i kupie Ci za 5 zloty jakies dobre - ladne . . .jesli chcesz .a jesli nie to masz moje w prezencie . . .

oks uszczęśliwiłeś mnie bardzo będe wdzięczny jeśli nie sprawi Ci to kłopotu

pozdrawiam i dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi i pomoc
DamianS

He,he musze się pochwalic iż również nabyłem takie zderzaczki niedawno.
Cieżko było, wszystkie okoliczne szroty i podobne odpowiedzi "panie a kto na tym jeździskąd pan przyjechał".
Nie poddawałem się i pytałem dalej , znajomy mechanik powiedział mi że on kiedyś na pamiątke zostawił na strychu w magazynie.Były dwa problemy: nie wiedział gdzie i miał naprawde spory magazyn.Po 3 godzinach wyciągnełen je z pod sterty blach, cena-piwo.Mały szkopuł brak mocowań ale spokojnie można zrobić takie samemu.Wynik-nareszcie kaszlak będzie wyglądał tak jak chciałem

Gratuluje zakupu, szczególnie dlatego że kupiłeś go ode mnie Ciesze sie że zderzak, który zawalał mi miejsce w piwnicy mógł się komuś przydać i życze ci żebyś jak najszybciej znalazł drugi. Podrawiam

Hmmm ale jaja.
Wiec jak dla mnie tylny wygląda lepiej jako przedni !!!!!!!!
Ładnie sie delikatnie wygina i tworzy taki łuk leciutki - bardzo pasujeto maluchowi - róznica 2 cm !!!
Ja mysle nad skróceniem mocowan - jak cos to mam na bzyciu do tyłu mocowania rurki + mocowania a i podswietlenie gdzies lata.

Ból to wysyłak bo te mocowania ciezko dostac.

Wiec poszwedam sie po szrocie jak sie uda jutro .
Jezeli znajde ładny przedni zderzak to ci go kupie.
30 zł zderzak + lampa + wysylka.
ogónie jutro poszukam bo te mocowania sa w pogietych chromach a tych mam pare

[ wiadomość edytowana przez: CZUCZU dnia 2003-10-07 19:13:58 ]

A ja do zdobyłem nowe zderzaczki z NOWYMI mocowaniami i nową tylną lampką oświetlenia rejestracji... To takie rarytasy, że lampki poprostu niezamontowałem bo mi jej szkoda.

DamianS lampę można kupić w sklepie, przynajmniej ja kupiłem za 10 zł.

Jakby co to amm na zbyciu jedna sztuke tylny chrom z mocowaniami...stan dobry...trzebaby przepolerowac...bo sa gdzieniegdzie takie plamki..jakby od farby...nie ma rdzy..

Dobra dobiłem targu z Czuczem, będe miał full zestaw do montażu (no może poza dwiema szpilkami do przednich mocowań) zderzaczków, łącznie z zderzaczkkiem , te szpilki podobno można dostać w jakiś sklepach...jak ktoś ma namiary na takowe to prosze tutaj