Brak mocy przy zimnym silniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niestety ochlodziło się. To spowodowało, że pojawił się problem. Moja bestja dopóki się nie rozgrzeje nie ma siły działać na wolnych obrotach. Przestawienie dzwigni w automacie na jazdę bez dodania gazu powoduje zdławienie silnika. Po nagrzaniu jest dobrze. Na gazie nie ma takiego problemu. W czym tkwi problem?
Ponadto po rozruchu świeci się lampka silnika, ale niewielkie dodanie gazu powoduje, że gaśnie.

LPG problem tkwi w instalacji tudzież jej użytkowaniem... o dalsze wyjaśnienia proszę PiotraS. On udzieli wyczerpujących informacji...

a ja wiem co PiotrS napisze!!!!! no i niestety jak zawsze ma racje

Wyrzuć gaz a będzie dobrze!

Witam
Paweldm przypuszczam że zanieczyścił Ci się z lekka układ paliwowy na skutek ciągłego używania gazu. Od czasu do czasu trzeba auto przegonić na benzynie - tak średnio co 1000 -1500 km przez jakieś 30-50 km. Najlepiej ze środkiem do czyszczenia układu paliwowego a jeszcze lepiej na benzynie V-Pover. Oprócz niewydolnosci na nierozgrzanym silniku pojawić się może też nieodpalanie za pierwszym razem.
Więc zalej auto benzyną i przegoń je po ładnej drodze. Powinno być ok, jesli przyczyna jest ta co u mnie.
PZDR Vincent

Vincent, dlaczego przy rozgrzanym silniku jest w porządku?

Prawdę mówiąc nie wiem ale u mnie dokładnie to samo, zimny odpalał za drugim razem, po zastosowaniu V-Povera to ustąpiło.
Jeśli chodzi o jazdę to poruszałem się tylko z lekko wciśniętym gazem bo inaczej poruszał się skokami lub się dusił. Po rozgrzaniu było lepiej. Po zastosowaniu V-Pover z dodatkami sytuacja zaczęła się klarować.
Spróbuj nie jest to droga kuracja - max 5 litrów benzyny i środek za 6 zeta. Autku nie zaszkodzi a podejmiesz próbę wyeliminowania najprostszej chyba przyczyny. Zresztą silnikowi to pozwoli odetchnąć benzyną
PZDR Vincent

więcej gazu !!! więcej gazu !!! więcej gazu !!!

...przepraszam

Zajrzyj tu

https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=27240&c=0&f=9

Przy gorącym jest OK bo silnik się uszczelnia wraz ze wzrostem temp. Może być tak, że silnik stracił szczelność. Kolega tak miał w passacie.

RZ