Obrotomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuję schemat budowy obrotomierza lumela 8tys.
Bo nie mam numeracji który kabelek do czego , a wszystkie kabelki są czarne : ] .Z góry dziękuje

Poszukaj na starym forum tj. www.tuning.pl - F.I.A.T. forum polskiej motoryzacji tam to jest na 100% .

Musiałbym zejść i rozbebeszyć obrotka a nie chce mi sie. Mży a rozbierać "połowy" instalacji z przodu nie widzi mi sie w takich warunkach.Ale ja sie poprawi to owszem .
P.S. Ja do sposobu połączeń doszedłem samemu. Też nie miałem schematu

[ wiadomość edytowana przez: simon_pg dnia 2003-10-30 14:03:08 ]

Zamieść jego zdjęcie najlepiej od połączeń na płytce to Ci powiem co i gdzie(w miarę możliwości)

Witam, też miałem podoby problem z obrotkiem trezba zdjąc kopułkę z tyłu , potem odkecic te dwie duze śruby co przytrzymują odstawke i kabele, następnie samom plytke teraz musisz popatrzec na kolory, ale jezeli ci sie niechce to :
czarny kabel podłączony do punktu 5 jest to kabel czerwony, do 12 jest niebieski do 10 jest żółtya do 14 biały, teraz p;ozostaje tylko czerwony podłączyc do zapłonu(zasilanie obrotka) dalej niebieski to podświetlenie czyli do swiatweł mijania, biały to masa, a zółty zbiera impulsy, tzn trzeba go podłączyc do niskiego napięcia cewki. ja zdjełem tego gumoqwego konndoma w którym idą kable i pozaznaczałem sobie tasmo izolacyjną, jak juz było oznaczone to tylko oklejiłem miejsce w którym znajdował sie kondom taśmą izolacyjna, nie musze przypaminac ze wszytsko trzeba robic teikatnie zeby nie urwac kabelka. ale sie rozpisałem!!! pozdrófka