Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-10-27 10:24:19 1.sprawdż wode w zbiorniczku
2.napewno w serwisie idzie podłączyć komputer,tak,aby był na nim odczy temperatury,który porównasz z odczytem na wskażniku 3.Wentylotor włącza się przy tej samej temperaturze cały czas,więc może to być niedokładność wskazań,którą możesz spróbować zweryfikować patrząc na wzrost poziomu cieczy chłodzącej w zbiorniczku wyrównawczym.Jak mi się zagrzeje to mam na max,a jak jest zimny to trochę więcej niż pomiędzy min. i max. 4.Jak to wszystko niepomoże to serwis wymieniony w p.2 wymini ci termostat. To są moje spostrzeżenia co do tematu,jak się myle to niech mnie ktoś sprostuje. |
![]() benezis Kiła Sportage 2.0 MR ... Żyrardów | 2003-10-27 16:28:02 Wymienić na początek termostat koszt ok. 50 zł. o czujnik temperatury cieczy ten od wskazań na desce i czujnik załączania wentylatora całkowity koszt ok 150-200 zł. Czujnik od wskaźnika temperatury prawdopodobnie jest wkręcony w głowicę od strony kierowcy (dojście do dupy) jeśli chodzi o silnik 1,6 16 V. |