Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() frytol ferrari 126 elegance Płock | 2003-11-24 17:53:01 krotki zarys techniczny :
f126el 96 rok walek 385 glowica od swiatka -3.5mm, zawory od cc700 gaznik seria ze 120 na paliwie dobicie powietrza na filtr (tzw slon) zaplon na 13 stopni kolo 40% wupex ST (ten 2 rurki) zawory na 15 i 20 generalnie wszystko ok oprocz tego ze juz 4 skrzynie bede wkladal, ale nie w tym rzecz przy mocniejszych obrotach (ciezko mi okreslic dokladnie od jakich obrotow dokladnie bo nie dorobilem sie obrotka) z 'pokrywki' gaznika spod uszczelki widac uciekajace babelki paliwa... im wieksze obroty tym babelkow wiecej, w rezultacie caly gaznik mokry, caly silnik w paliwie, czyli srednio bezpiecznie... gaznik byl rozbierany i czyszczony wiele razy, wymiana dyszy paliwa, ustawiany plywak, sprawdzany zaworek iglicowy, powrot drozny, pokrywka gaznika jest prosta, sam gaznik na styku z pokrywka tez, uszczelki wymieniane kilka razy i nadal sie leje... ma ktos jakis pomysl ? ![]() auto ogolnie smiga bardzo ladnie, jak zawsze, nie czuje jakiegos spadku dynamiki, tylko to lejace sie wszedzie paliwo mi troche przeszkadza qmpel zasugerowal mi wydech ale nie wiem wlasciwie skad mu sie ta sugestia wziela ![]() aa zapomnialbym dodac (tyle ze to nie ma ma wplywu, ale dodam) ze auto jezdzi caly czas na 98, a od czasu do czasu na toluenie |
![]() simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-11-24 18:17:17 Mnie też męczyło dość mocno, że na wyższych obrotach, tj około 4000 i wyżej gaźnik zaczyna sie pocić. Dodam, że podstawka lekko wyplanowana by nie było nieszczelności a cała reszta sprawdzona pod względem równoległości i wszystko ok!! Zwróciłem jednak uwagę, że czysty gaźnik pokrywa sie żółtym nalotem (mało istotne)a w miejscu głowiczki od ssania jest czysta smuga. Pojechałem do zaprzyjaźnionego warsztatu zajmującego się gaźnikami i powiedzieli mi, że gaźnik malucha ma to do siebie że cieknie. Cieknie pomieważ nadciśnienie wytważane przez powietrze w dolocie wypycha paliwko. A powód jest taki, że silnik nie był przystosowywany do takiego zastosowania w jakie część z Nas sie bawi ![]() ![]() |
![]() frytol ferrari 126 elegance Płock | 2003-11-24 18:57:15 no to zaczynam dlubac silikonem w weekend ![]() |