MotoNews.pl

PRZEKŁADNIA KIEROWNICZA-HILFE,HELP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Bylem u mechaniorow i ta sama diagnoza cosik w srodku przekladni kierowniczej w srodku czy ktos nei zna mechaniora specjalizujacego sie we wrocku w tych sprawach?? Bo ci u mnei sie tym nie zajmuja.... prosze o ajkies unfo lub najchetniej kontakt bede dzwieczny!!!

Witam.
No nie będzie Ci łatwo znaleźć. Nie wiem czy da sie to zrobić. W serwisie o specjalizacji w sam toyota mówilimi kiedyś ze carina E ma NIEROZBIERALNĄ przedkładnie kierowniczą. Jak sie coś rypnie to koniec.
BTW Carina II ma rozbierlaną - zestaw naprawczy kosztuje 200zł.
Powodzenia

wiem ze kompeltna przekladnia koscik okolo 400-500 zeta, ale jzu znalaazlem kolesia ktory sie tym specjalizuje wiec spoxik, i rozbiera od carinki E bo tez wlasnie slyszalem ze nie da sie ale koles mnie pocieszyl wiec uwazam temacik za zakonczony

A ja uważam, że nie jest zakończony i lepiej się ze mną skontaktuj jak nie chcesz się wpierniczyć w duże koszty. Temat przerabiałem rok temu i w tej chwili to już wiem więcej o przekładni w Carinach niż w samym ASO.
1) Przekładnie były montowane w wersjach japońsich i europejskich od różnych producentów (typ kyoki i typ ZF z pompą na 72 bary). Różniły się wyglądem (karbowana i gładka) i jedna była rozbieralna a druga nie. Nierozbieralna nie znaczy bynajmniej nienaprawialna. Ale trzeba wiedzieć gdzie i u kogo bo można się nieźle naciąć na "specjalistów". Nie mam czasu na pisanie w tej chwili ale albo daj znać na priv albo jutro coś skrobnę więcej w tym temacie na forum.
Najbliżej Ciebie jest dobry fachura w Grójcu - Peter Renc (4 664 54 28
Najlepszy jakiego znam miesza w Sopocie. Ten gość jest normalnie szamanem od pomp, przekładni itd. Rówenież renowacja końcówek drążków, wahaczy.

Kompletna przekładnia nowa to min. 1800 PLN w JC albo 3500 PLN w ASO. Renowacja przekładni to koszt od 300 - 700 PLN.
Używana przekładnia 300-600 PLN ale NIGDY TEGO NIE RÓB !!!
Jeżeli Ci oczywiście życie miłe. Ja tak zrobiłem i miałem więcej szczęścia niż rozumu.

Pozdr.