Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2003-11-03 11:38:06 A ja uważam, że nie jest zakończony i lepiej się ze mną skontaktuj jak nie chcesz się wpierniczyć w duże koszty. Temat przerabiałem rok temu i w tej chwili to już wiem więcej o przekładni w Carinach niż w samym ASO.
1) Przekładnie były montowane w wersjach japońsich i europejskich od różnych producentów (typ kyoki i typ ZF z pompą na 72 bary). Różniły się wyglądem (karbowana i gładka) i jedna była rozbieralna a druga nie. Nierozbieralna nie znaczy bynajmniej nienaprawialna. Ale trzeba wiedzieć gdzie i u kogo bo można się nieźle naciąć na "specjalistów". Nie mam czasu na pisanie w tej chwili ale albo daj znać na priv albo jutro coś skrobnę więcej w tym temacie na forum. Najbliżej Ciebie jest dobry fachura w Grójcu - Peter Renc (4 ![]() Najlepszy jakiego znam miesza w Sopocie. Ten gość jest normalnie szamanem od pomp, przekładni itd. Rówenież renowacja końcówek drążków, wahaczy. Kompletna przekładnia nowa to min. 1800 PLN w JC albo 3500 PLN w ASO. Renowacja przekładni to koszt od 300 - 700 PLN. Używana przekładnia 300-600 PLN ale NIGDY TEGO NIE RÓB !!! Jeżeli Ci oczywiście życie miłe. Ja tak zrobiłem i miałem więcej szczęścia niż rozumu. Pozdr. |