Pasy szelkowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zamontowane pasy 3-punktowe z napinaczem.
Problem jest następujący. Gdzie bym nie przykręcił owego napinacza za karzdym razem jest on pod takim kątem, że pasy sie wywijają co w efekcie powoduje, że napinacz ich nie ściąga.
Jak macie zamontowane pasy? Może coś podpowiecie.

Przykręcałem w oryginalne otwory na pasy.

[ wiadomość edytowana przez: Marek_C dnia 2003-10-23 20:40:54 ]

W oryginalne, to znaczy gdzie?

Ja miałem czteropunktowy (w Mazdzie) zamocowany w następujący sposób: dolne szelki do lewego i prawego punktu (na progu i na tunelu), górne szelki do dolnych punktów mocowania tylnych pasów: prawy punkt lewego pasa i lewy środkowego.

K.Y.

A ja nie mam napinaczy i jest git

Napinacz czy zwijarka? Bo to zupelnie co innego...

Cytat:
2003-10-24 10:39:16, kosa131 pisze:
Napinacz czy zwijarka? Bo to zupelnie co innego...

No to teraz nie wiem! A jaka jest różnica? Bo wydaje mi się, że tak czy inaczej powinien się zwinąć i lekko naprężyć pas.
Cytat:
W oryginalne, to znaczy gdzie?

Dolne mocowane do podłogi, górny albo mocowany w tylnim słupku (tam gdzie tylnie pasy dla pasażera), albo do nadkola (ale to już wogóle była pomyłka).

masz raczej zwijarkę /wygląda tak, jak w zwykłych pasach bezwładnościowych??/. ja bym przymocował na twoim miejscu na tylnej półce... chyba, że wozisz czasami kogoś z tyłu...

Cytat:
..wygląda tak, jak w zwykłych pasach bezwładnościowych??/

Tak, a przynajmniej bardzo podobnie!
Cytat:
.. ja bym przymocował na twoim miejscu na tylnej półce...

Też o tym myślałem, Bartez pokazwał mi jak on ma to zrobione. Ale słyszałem, że w razie wypadku takie mocowanie może nie wytrzymać i dlatego zrezygnowałem.