Czy drzwi z Esperaka z 97 roku będą pasowały do auta 98 roku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może głupie pytanie, ale wolę się upewnić bo różnie to jest. Gdzie mogę odnaleźć numer lakieru samochodu czy jest gdzieś tabliczka na samochodzie? Ja mam kolor srebrny metalic czy seryjnie był to taki sam kolor na wszystkich esperakach czy były różne odcienie. Mam do kupienia drzwi tego samego koloru, ale nie wiem czy to ten sam co mój lakier.

Ten sam.

i tu się marian grubo mylisz

W daewoo oznaczenia lakieru owszem są identyczne, niestety same odcienie lakieru już nie.
Dzieje się tak że w daewoo raz malują zielony, potem czerwony, potem biały - cały czas jest przestawiane (tak mi tłumaczył lakiernik)

Mimo identycznych oznaczeń kolory róznią się odcieniami.
Wiec szykuj się na malowanie, ew cieniowanie.

Całe życie się człowiek uczy

Tomek jakieś podobieństwo będzie, myślę, że zrobi się polerkę i zobaczymy co wyjdzie, efekty pokaże na zlocie. Nie wiem czy zaryzykować czy oddać swoje do blacharza.

symbol lakieru jest na lakierowanej tabliczce przynitowanej obok tabliczki znamionowej. Jeżeli masz samochód przeznaczonej na Polskę powinienies mieć EPL ( Export Poland).Np. 2.0 mają najczęściej EGE (Export Germany)

symbol lakieru jest na lakierowanej tabliczce przynitowanej obok tabliczki znamionowej. Jeżeli masz samochód przeznaczonej na Polskę powinienies mieć EPL ( Export Poland).Np. 2.0 mają najczęściej EGE (Export Germany)

A wyglada ona tak: