MotoNews.pl

Walek GT w poldku!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc mam pytanie czy warto wkladac walek Gt do seryjnego silnika poldka? Jezeli ktos juz to przerabial to bede wdzieczny za rade!!!

czesc to jeszcze raz ja teraz juz zalogowany zapomnialo mi sie Jeszcze raz prosze o informacje i dziekuje!!!

Ja już Ci mówiłem na gg ale napisze jeszcze raz zobaczymy co nasi koledzi powiedzą o tym
Więc ja uważam tak (testowałem) założenie wałka do serii w większości przypadków niewiele zmieni a czasami nawet pogorszy właściwości!! Jednak już niewielkie modyfikacje dają znaczne efekty (gażnik, głowica, dolot, wylot) a połaczenie tego wszystkiego w całość daje piorunujące efekty!! Ja tak w maluszku zrobiłem i np do setki miał 19,5 sekundy!!!
Generalnie polecam takie rzeczy, ale silnik musi byc w bardzo dobrym stanie bo inaczej jego żywotność będzie bardzo króciutka
No to tyle jak coś to proszę pytać dalej więcej szczegółów tez się znajdzie

powiem tak ze warto i poldek nieźle ciągnie ale jak pisał mój przedmówca trzeba wykonać kilka przeróbek silnika

polecam skozystać z przegladarki i poszukać postów kolego PPredki z FSO AK on ma takie cudo w poldku i powiem tak ze ma to pieroński ciag ale w przypatku ostrzejszego wałka GT91 jak dobrze pamietam i zaawansowanych przeróbek jest problem z jazdą w korkach z powodu ze silnik jako tako chodzi powyżej 2000 obr a zabawa zaczyna sie przy ok 4500 i kończy sie na ponad 7000