Wymiana termostatu 2.0 i

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakiś miesiąc temu wymienialem termostat bo bestyjka sie nie dogrzewala:
Byla godzina 18 czwartek mówie wymiana termostatu 3 śrubki i po krzyku więc zabieram sie do odkrecania a tu kuku 2 śruby się ukręciły Walczylem z tym do 2 w nocy chcialem to rozwiercić i nagwintować ale it was inposible Wiec musialem wymienic całą obudowę termostatu przy okazji pasek rozrządu koszt 120 PLN i jeden dzień w d....e ale teraz chodzi jak trzeba cała naprawa trwala 1 dzień i pół nocy a mialo trwać 15 minut Jak ktoś będzie wymieniał termostat to uwaga na śrubki!!!!!!!

He, he - znamy. Mnie jednak wtedy udało się nawiercić i wykręcić.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

No to miałeś szczęście bo moja wiertarka akumulatorowa padła po 3 godzinach wiercenia o ilości złamanych wierteł nie wspomnę a rano cza do roboty. Ojciec wpadł na pomusł żeby kupić tzw wykrętaki 50 zł kpl no i jeden obrót t wszystko zostało w środku i trzeba było wszystko rozebrać bo tak twardego materiału już się nie rozwierci

Witam - mam prośbę - czy Leon-Z mógłbyś napisać mi (na priv najlepiej - net.man@wp.pl) czy termostat który montowałeś był taki sam jak ten na zdjeciach : termostat
Jeżeli tak to czy mógłbyś mi podać nr katalogowy ? Chciałbym taki zamontować a nie mam tego numeru. Z góry ogromne dzięki !!

Witam

A wystarczyło nagrzać silnik i żadna śrubka by się nie urwała przynajmnie ja tak zrobiłem i wszystko poszło "jak w masło"

Pozdrawiam
Edmund Dantes

Silnik był ciepły no może nie gorący ale do zimnych nie zależał początkowo to myślałem że to właśnie była wina ciepłego silnika przy odkręcaniu no ale widocznie nie. Prawdopodobnie to ktoś wcześniej wymieniając termostat dał zwykłe nie atestowane śróby i z tego była ta ku...a Teraz mam oryginalny oplowski i chodzi bez zarzutu koszt porównywalny z zamienniami 58 PLN a co oryginał to oryginał (made in germany)