MotoNews.pl

Termostacik...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Normalnie nie posiadam obudowy termostatu,ale z racji tego że troszke piździ w środku wsadziłem całą obudowe z termostacikiem. I mam do Was pytanie: Po jakim czasie powinien się otworzyć termostat? Wiem że głupie pytanie ale jescze nigdy nie miałem w malcu termostaciku. Pożyczyłem znajomemu maluszka na pół godzinki. On wrócil i jesczze było wszystko pozamykane. Chyba coś nie tak?

Pozdrawiam
Kuner

im bardziej silnik nagrzany tym szerzej sie otwiera
ja też nie mam termostaciku niestety...wykończył sie

metoda "na kamień" w zimie kamień wyjmuje w lecie wkładam(między klapke a obudowe). dobrze ze przypomniales. czas zamknąć termostat

Ale powiedcie mi czy po pół godzinnej jeździe termostacik powinien być otwarty czy niekoniecznie?

To zależy jak bardzo ci się grzeje silnik. Ale po 30 min jazdy (jeszcze zależy jakiej) powinien chyba być otwarty. Ja też nie mam obudowy wraz z termostatem.

simon ma racje - duzo zalezy od tego jak eksloatujesz malca - jesli go mocno krecisz to po pol godziny meki powinien sie otworzyc - chyba ze jezdzisz spokojnie.........ale tak czy siak powinien sie otwierac - moze jak pojedzisz gdzies w trase to zobaczysz - ja wiem kiedy u mnie sie otwiera bo do momentu otwarcia mam ciepelko w srodku - jak tylko sie otworzy zawiewa chlodem z tunelu hehehe