| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-03-16 18:48:21 Miałem kiedyś podobny przypadek, ale z elastycznym elementem łączącym przednią rurę wydechową. Musiałem wymienić cały element. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-03-16 19:15:55 Tak, silnik jest mułowaty, chodzi jak cichy traktor i w ogóle jest dziwny( łącze elastyczne, ponad 200 zł.) |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-03-17 14:17:07 Panowie bez paniki , łącze elastyczne to koszt max. 100zł, w miejsce oryginalnego wspawuje się łącze od CC i to chodzi, wiem z autopsji, po tym jak mi pękło gumowe ucho podtrzymujące tylny tłumik i opadła rura uszkodzając tzw. plecionkę ... łącze od CC wspawuje się w miejsce oryginalnego... |
Lotuss Fiat Linea Zabrze | 2003-03-18 12:03:42 To jednak spaw. I dzisiaj na dodatek puścił całkowicie. Rrrrrrrryk straszny. Nie wiem jak dojadę do speca |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-11-03 16:00:42 Panowie.... ledwo co wróciłem na dobre do domu z Poznania, a już jest problem Coś się dzieje w okolicy uszelki pomiędzy kolektorem wydechowym a blokiem silnika !!! Ile może kosztować kolektor i czy w tym momencie mogę zastosować ten od kalibry tzn. 4w2w1 czy muszę pozostać przy tym standartowym?? i ile kosztuje uszczelka. Please - pomocy bo mam deficyt z kasą |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-11-03 16:33:17 Ja na twoim miejscu nie próbował bym takich ekscesów. Pamiętaj nie można odciążyć za bardzo układu wydechowego bo silnik straci moc ( wiąże się to prawdopodobnie z ciśnieniem jakie panuje w układzie wydechowym). W momencie gdy kiedyś padł mi tłumik Dragona ( tzw. złącze elastyczne bądź plecionka) samochód chodził jak traktor i nie miał mocy. Podobny objaw mam teraz , a z okolicy kolektora wydechowego wydobywa się metaliczny dźwięk zmieszany z odgłąsem uchodzącego powietrza. Jest słyszalny jak depnę pedał mocniej ... wkurzające i bolące dla portwela. Ratunku ... |