Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-19 19:09:03 Witam mam pytanie.
Wydałem 400 zł na hamulce . Kupiłem 4 szt cylinderków wszystkie przewody , pompe , bebny , ferody itp itd. Sprezyyny zawleczki rozpieracze zmieniłem linke i .... Po 10 km linke naciagałem drugi raz .... Ale nei o to chodzi czy to mozliwe ze nowa pompa za 50 zł dała ciała ???? Nie da sie odpowietrzyc. Koledzy mówia ze to wina ferod ze nie odbija - jak zaciagne delikatnie reczny zyleta ale tylko wtedy !!!! Co to moze byc Wydałem tyle kasy a paragon gdzies poleciał. Kupic nowe ferody na próbe ???? - Dodam ze kupiłem włoskie bo miały byc mocniejsze . Zmienilismy pompe na stara i dalej dupa. Pomocy bo jestem załamany w plecy 4 stówy i dalej bez hampli |
![]() Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2003-10-19 19:23:55 ja kiedys kupilem pompe nowke i okazalo sie ze leje.Nic sie nie przejmuj,ja juz wydalem chyba z 600 na hamulce.na razie jest spokoj |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-19 19:48:09 czyli co nowe ferody ??
Bo w sumei pompe zmienilem i ta sama hujnia. |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-19 21:50:11 Mam 8 takich samych sprezyn - krótszych !!!!
Nie było długich !!!! A pompe mam taką samą jak ty |
![]() Rutkus F&F Sympatyk Sierra Śrem | 2003-10-19 22:00:24 Jesli masz mocne(krótkie) spręzyny na górze to może być przyczyna, poprostu cylinderek niema siły rozeprzeć. Ewentualnie samoregulatory, łatwo sprawdzić zdejmij beben zaciągni lekko ręczy tak zeby szczęci sie ruszyły troche spuść go i powinny zostać w troche bliższym położeniu bębna którego niema!! ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-19 22:16:05 Jutro kupie sprezyny !!!!!!!
I zmienie na nowa pompe. i zobaczymy jak to bedzie !!!!!! |
![]() DamianS F&F Sympatyk Mercedes 230E Wola | 2003-10-19 22:50:23 ja już mam hamulce ![]() a te sprężynki wymień wszystko musi być jak fabryka dała ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-20 18:40:00 Odpowietrzylem dzisiaj wszystko.
Wiem ze sprezynki. Jezdze na słabych hamplach bo ... nie ma długich sprezyn same króciutkie !!! |
![]() mountez F&F Sympatyk | 2003-10-20 20:30:00
zaloz swoje stare... |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-21 09:37:04 Nie mam starych !!!!!!
tzn chyba 1 przednie lezą w koszu tylne były tak skorodowane ze pekły !!!! I tak musze kupic jeszcze te blachy co ida od wewnatrz bebna bo so skorodowane ale nei chce mi sie tego zmieniac okropnie !!!! |
![]() Krzemowy Fiat 126 Skoczów | 2003-10-21 15:19:20 To co, u was nie sprzedają czegoś tak trywialnego jak sprężyny ![]() ![]() |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-21 18:27:00 O godz 16,20 wyjechalem z budy
byłem wszedzie. Nie ma !!!!!! jutro jade na szrota kupie uzywki ![]() |
![]() Krzemowy Fiat 126 Skoczów | 2003-10-22 19:32:49 Czuczu nie rób głupot, pisałem w artykule że hamulce to najważniejszy system w samochodzie i nie ma tu miejsca na niedoróbki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Podaj mi swój adres domowy to Ci wyślę te sprężyny od razu w większej ilości(tanie to jest) i jak dostanę to ocynkowane. |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-22 19:44:39 Mam ocynk........
Mam kolege w serwisie Fiata. W sprzedazy nei maja ale maja spory magazyn czesci do napraw. I dostałem 5 sztuk duzych i jedna dolna na porównanie. Zwinąłem jeszcze rure od odmy - jakos zgubiłem i filterek paliwa . Dałem mistrzowi - tak to sie chyba pisze- warsztatu za to dyche ..... I jestem happy jutro robie hamulce. Dzisiaj dodatkowo załozyłem kanape , wygłuszenia boczki plastikowe , tapicerke dokrecilem zmienilem dysze w gazniku i tak leci .. pojutrze uzupełniam wykładzina czarna wnetrze. zamówile melementy skórzane , mała kiera od kumpla nasadka na reczny gdzies tam jest i auto nabierze od razu wygladu w srodku ... |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-10-30 23:25:35 I dzieki bogu Barry dzisiaj zrobił hamulce !!!!!!!!
Dowalił mi 1,5 cm do bolca i hamują super. Łapią na leciutkie nacisniecie. Tak myslalem i myslalem i znalazłem powód. elegant ma 1 cm prawie krótszy bolec !!! A ja głupi dałem całe pedały od eleganta do fla - jedyny sensowny powód. Odpowietrzone iwogóle i hamuje jak zyleta !!!!! Jutro koncówki a potem juz tylko tapicer ..... Stwierdziłem ze chce miec cały srodek na czarno wiec obije drzwi slupki i reszte pod kolor reszty tapicerki !!! |