Tylny most omega 2.0-92

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przy przyspieszaniu ok hamowanie silnikiem lub jazda wybiegiem wycie z tylnego mostu,czy to juz czas na wymiane a moze dolac jakiegos doktora?a moze ma ktos tani i dobry most do omegi 2.0 limuzyna?czy most limuzyny rozni sie od kombi?pomozcie

niestety to pierwsza oznaka wymiany mostu ale sprawdz jeszcze czy nie masz wyciegu na ziemeringach bo moze wystarczy dolac oleju,miedzy sedanem a kombi nie ma roznicy.sa jednak dwa rodzaje mostow szerokie z polosiami do ABS-u i waskie.Da sie je zamienica ale wtedy musisz miec jeszcze do kompletu poloski i kielichy .Szczerze ciezko dorwac dobry most,w mojej poprzednie omesi mialem 4 i kazdy wymianialem co pol roku bo zaczal wyc,koszt 300-400 pln ale nikt ci nie zagwarantuje ze jest on dobry

dzieki KRYS wizualnie most ok suchy olej w srodku zaczynam zbierac kase

W zeszłym roku mój most także zaczął wydawać dziwne odgłosy - pomogła wymiana 2 łożysk i jakiś drobiazgów - koszt części ok 400 zł

naprawa mostu to baaardzo trudna sprawa - po naprawie prawie nigdy nie jest tak jak w fabrycznym a z zakupem całości - trzeba mieć coraz więcej szczęścia (niestety części do A mocno się już starzeją ) Ja wymieniałem w A 2 lata temu i za 800 kupiłem idealnie cichy (były jeszcze 3 - jeden za 400 i 2 za 600 ale wszystkie miały już luzy więc chyba dobrze, że nie chciałem zaoszczędzić na siłę)