| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
eres Warszawa | 2003-10-28 21:53:59 nikt mi nie pomoże |
Lazik Miłośnik FSO CARO / TRUCK / KOMBI Kiełpino | 2003-10-28 22:52:10 A więc według schematu mamy tak...
stacyjka - gniazdo czerwony - czerwony niebiesko-czarny - niebieski+różowy brązowy - czarny+czarny czarny - brązowy+brązowy Ale mogę się mylić |
Waga - | 2003-10-28 23:47:01 A jak jakiś młody,szkolący się złodziejaszek przez przypadek teraz przegląda to forum ???? |
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2003-10-28 23:50:55
Bez przesady,jestem ostatni tępak z elektryki,ale przecież schemat nietrudno jest dostać,więc nie sądze,zeby złodziejaszki specjalnie przeglądali ten temat.Tytuł bym natomiast zmienił hehe jest taki jakiś dziwny Aha niech ten znajomy tego akumulatora dalej nie zostawia,bo jak raz próbowali mogą wrócić. |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2003-10-28 23:51:47
Chyba nie sadzisz że młody złodizejaszek czeka aż ktos napisze jak sa podłączone kabelki w Poldku. Oni mają schematy do wszystkich fur bardziej dokładne niż ASO Jedyne czego mogą się nauczyć, to tego by na "akcję" zabierali ze sobą akumulator |
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2003-10-29 00:05:40 Facet na noc zostawił za szybą w maluchu kartkę"drogi złodzieju,ten samochód nie ma akumulatora,ani aparatu zapłonowego,nie ma tez radia,więc proszę nie włamuj się do środka-właściciel"Na drugi dzien przychodzi,a maluch jakiś taki niższy,za wycieraczką kartka"drogi właścicielu,zmartwiło mnie niezmiernie,ze auto nie ma tych jakże pożytecznych rzeczy,więc się nie włamałem do srodka,natomiast koła były,co mnie bardzo ucieszyło,podpisano złodziej"
Słyszałem to gdzieś podobno autentyk. |
PAGAN Wwa | 2003-10-29 08:58:39 moja bardacha jest chyba zupelnie obojetna dla zlodziei, bo przez roztargnienie zapomnialem zamknac drzwi od kierowcy. nie tylko zamknac, ale i zatrzasnac! co za durna pala ze mnie! kiedys kluczyki od renowki przelezaly cala nic na klapie bagaznika, a auto stalo przy chodniku. wykorzystalem ten promil szansy, ze nic mi nie zajebia i to juz drugi raz.
a tytul watku, rzeczywiscie, hardkor! |
eres Warszawa | 2003-10-29 09:21:11
jeżeli chodzi o tytuł posta to specjalnie tak napisałem, w ramach "chwytu marketingowego" jeżeli chodzi o ponowną próbę kradzieży to własnie myślimy nad jakims dodatkowym zabezpieczeniem i znuuf kolejne pytanie,jak się to robi w polonezach?? jakis magiczny wyłącznik,ew do czego?? wszelkie sugestie i rady mile widziane,tym razem proszę tylko i wyłącznie na prv thx |
Ramzes_II Lancia Kappa Dębica | 2003-10-29 09:36:59
najlepiej zrób ukryte wyłączniki wszystkiego co mozna wyłączyć. tylko gdzie schować 589 przełaczników ? i jak sie w tym połapać ? I zrobić odcięcie odcięcia wyłacznika odcinającego odcięcie zapłonu i rozrusznika. A w sumie mozna te 589 przełączników założyc jak w helikopterze w tapicerce dachu z przodu. Złodziej miałby czym wachlować przed startem |
eres Warszawa | 2003-10-29 11:33:50
to nie air wolf tylko poldek |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-10-29 12:14:26 |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2003-10-29 18:50:57
heh ja znam w takiej wersji to : "złodzieju w środku nie ma radia takze nie musisz sie włamywać - nazajutrz szyba wybita, wrzucone radio z samochodu obok z kartka JUŻ MASZ RADIO " |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2003-10-29 19:27:44 Jak gdzieś ktoś kiedyś pisał nie ma takiego zabezpieczenia jakiego by sie nie omineło. Nawet alarm nie pomoze bo sąsiad i tak nie wyleci do okna bo by po mordzie dostał, tak samo przechodzień na ulicy. Jedyne to właczniki ukryte np, zapłonu, pompy paliwa, odcięcie stacyjki (wtedy nawet z kluczykami nie odpalą), odciąć rozrusznik, wtrysk itp. |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2003-10-29 19:46:29
wychodzić nie musi wystarczy że zadzwoni po policję, dzięki mojemu sąsiadowi zbiornik paliwa został na swoim miejscu potym jak próbowali go ukraść |
polonezcaro . | 2003-10-29 20:00:23 poldek podobno kradnie się sam , trzeba mu tylko pomóc.
Co do zabezpieczeń to najleprzym pomysłem jest przekażnik i wlącznik( jak najbardzie zagmatwać w instalacji!!) do elektrycznej pompu paliwa umieszczonej nad bakiem, i zabmatwanie instalacji do zaworu gazu ( o ile jest gaz ) i już nie da radu odpalić |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2003-10-29 20:43:32
No ok, ale w GLE jest mechaniczna pompa. I co wtedy? |
Ramzes_II Lancia Kappa Dębica | 2003-10-29 20:50:44
Mechaniczna na zasadzie wajchy ale masz (jesli masz LPG) elektrozawory na paliwo i na LPG i na nich mozesz odciąć zasilanie.. czyz nie ?? |
eres Warszawa | 2003-10-29 22:16:54 no to czeka mnie pracowity piątek przy tym poldku,wygrzebałem w szafie układzik z pilotem od starego centralnego,zapnę pod to jakieś przekaźniki i zobaczymy co z tego wyjdzie.
za wszelkie sugestie wielkie dzięki!! pozd |