Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Darus TOYOTA DRIVER Lexus IS300 Wrocław | 2003-10-25 14:59:07 Czy ma ktoś "przyziemne" (zeby nie kosztowaly fortuny) pomysły na modyfikacje w tej jednostce tak aby jeszcze wyciągnąć parę koników.. ? ![]() |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-10-25 15:24:30 Wkładka filtra powietrza,wolny wydech.Tutaj ja widzę przy pracy raczej Jacka Chojnackiego i 2500zł za przeróbkę GT głowicy.Co byś tu chciał robić,przecież to VVTi.może ktoś ma inne pomysły,ale dużo tu niezdziałasz. |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-10-25 15:52:47 ja teraz musze lecie,ale wszystko jest napisane szczegółowo na stronie p.chojnackiego.chyba www.chojnacki.com.pl,albo sprawdż w wyszukiwarce,znajdzie napewno.Ja swojej też chciałbym GT zrobić,ale dla mnie ciut za drogo.Podobno masz gwarantowane 1 sek.mniej do setki,ale to se już doczytaj |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2003-10-26 01:16:28 hmmm soft turbo jedyne okolo 6000 PLN niom chyba ze siakas inna ![]() ![]() ![]() |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-10-26 15:30:08 lepiej poszukać w lepszym stanie 3S-FE naprawde dużo potrafi,a zapłacić za niego tyle co za 3S-GE,który będzie w gorszym stanie ze względu na wysokoobrotową charakterystykę(moje zdanie).3S-FE ma ten sam moment obrotowy co 3S-GE(+3Nm na korzyść 3S-GE),a motor 3S-FE jest tańszy,a w praktyce o podobnych osiągach(teoretycznie gorszych)Nieorientuje się dokładnie ile trzeba położyć za taki i za taki motor,ale można podzwonić do handlarzy i się zorientować.Wybór należy do ciebie.kolega Carina GTi niech się wypowie na temat różnicy podwzględem osiągów,tych dwóch pięknych motorków.
[ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2003-10-26 15:46:55 ] |
![]() KrzysioVW [H] W-wa | 2003-10-26 18:07:21 Z tego co widze to twój samochodzik nie jest starym trupem, w ktorym silnik nadaje sie jedynie na zlom i mozna kupic nowy silnik....
Pozatym względy finansowe - droga zabawa ![]() Jesli chcesz miec szybsze auto - mozesz je odchudzić wypiepszając z niego na "zbity pysk" wszystko co zbędne (tylna kanapa i inne takie ![]() Mozesz dac tez węższe kółeczka - 195 - wystarczy zebys mial roznice w przyspieszeniu, a z zakretu nie wypadniesz Ale co naważniejsze ----- nie musisz nic wyzucac, pozostac przy gumach "205" a jedyne co zrobic to nauczyc sie dobrze zmieniac biegi ![]() Nie zartuje - nie jestem super rajdowcem, ale nie raz udalo mi sie wyprzedzic samochod z mocniejszym silnikiem niz mój... Niezapominajmy ze zamina biegów to bardzo powazna sprawa i wcale nie chodzi o to aby dojść do czerwonego pola obrotów zeby wycisnąć wszystko co ma samochod pod maską Radze Ci nauczyć sie dobrze "machać wajhą" a nie bedziesz musial wydawać kasy zeby mieć dodatowe 5 KM mocy co i tak po pierwsze nie da ci zauwazalnej równicy mocy, a po drugie czesto bywa ze dodatki typu stożek i inne takie zabierają moc niz ją dają... Pozdrawiam i dodam ze ladny samochod masz ![]() |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2003-10-26 19:45:24
Co do tego to fakt dzisiaj mialem okazje poscogac sie z faworytem, na jendoppasmowce i idzie łeb w łeb, musez przyzanc ze kma silniczek w bdb stanie, chyba ze mial cosik o czym mi nie powiedzial ahhahah, ale spoko szlismy łeb w łeb |
![]() Darus TOYOTA DRIVER Lexus IS300 Wrocław | 2003-10-26 23:07:34 KrzysioVW co do precyzji zmiany biegów to masz rację i że tak powiem w większej części już to dobrze opanowałem i dośc dobrze poznałem swoje autko.. a co do odchudzenia autka np. z tylnej kanapy to niezbyt... a oponki powiem Ci tyle ze te 205/50/R16 mnie wyciagnely ostatnio z opałów..autko wogóle się nie buja i trzyma nieźle asfaltu... a na 195/60/R15 ojoj co to sie dzialo... masakra
Pozdrawiam p.s. CarinaGTiI dzis tez nawet zle nam nieszło heheh ![]() |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-10-27 00:04:20
No,jak jechałeś na benzynie to nawet się czymałeś.Może jak miałbyś więcej paliwa w baku,to lepiej by ci troszkę poszła.Tego oesu długo niezapomne,nawet niewiedziałem,żeCariną tak szybko idzie w zakrętach jechać.Wariaci!190 po wąskich uliczkach...,a obok taka duża autostrada.Fajnie,że się spiknęliśmy. [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2003-10-27 00:15:55 ] |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-10-27 00:33:42 Carina GTI,ja niemam nic dłubane.mam tylko ten badziewiarski wydech z tyłu.
[ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2003-10-27 00:40:34 ] |
![]() pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2003-10-27 14:18:23 Ja zdecydowanie odradzam "dłubanie" przy silniku. Kiedyś jeszcze w poprzedniej Corolli 1,4 '96 miałem podobne pomysły i mądrzy ludzie zdecydowanie mi odradzili. Toyota ma wyjątkowo dobrze zestrojone, uszczelnione i zaprogramowane silniki do danego samochodu i jego charakterystyki. Dłubanie może doprowadzic albo do:
- spadku, zamiast wzrostu mocy - zarżnięcia silnika Najczęściej powtarzaną radą było: "Niech cię ręka boska broni." |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-10-27 14:57:40 Mi tak samo mówili,ale w serwisie Toyoty.Tylko umieją ludzi wystraszyć,ale rozmawiałem z p.Godulą i on powiedział,że mam najpierw do niego przyjechać i on dopiero sprawdzi,czy cokolwiek da się dłubnąć,gdyż to Toyota i wszystko tam żółtki tak spasowali,że trudno jest coś poprawić.Mówił też o prawie niemodyfikowalnej elektronice w silniku.Tak mniejwięcej brzmiało(oczywiście bez tych żółtków) |
![]() pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2003-10-27 15:22:40 No właśnie, ja akurat nie z serwisem gadałem ale jak widać się zgadza. Wiedzą co mówią. I w praktyce wychodzi, że koszt takiego dubnięcia (jak się da) to jest nowy lepszy silnik, no a idąc dalej nowy silnik to najlepiej kupić z nowym samochodem ![]() |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-10-27 20:20:10 Jacek Chojnacki krzyczy za wersje GT w 3S-FE 2500zł,Godula za podobne modyfikacje około 4tyś,ale tak naprawde to niewiadomo,czy wogóle się za to zabierze z dobrym skutkiem.Za tą kase mam 3S-GE?oooooooo...czeba podzwonić do znajomych handlarzy,a za te 2500 to będzie jakiś spoko 3S-FE,dokładnie jak kolega poniżej mówi,ale bez auta ![]() |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2003-10-27 20:31:35
hehe no ab a za tyg szykuj sie an browarka i wez swoja kobiete co by mogla wracac w razie czego ehhe |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2003-10-27 20:34:40
niop ale fajknie bylo jak autka jechaly z naprzeciwka i widzialem ten strach w oczach ludzi jadacych z naprzeciwka ehhehe A tak a propos po powrocie spotkalem sie z Darusem i jak sie zegnalismy tez sobie maly rajdzik urzadzuilismy ehehehe tez fajniestio bylo ehehhe A weic do browarka wroclawianie hahaha ![]() ![]() ![]() |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-10-27 20:52:20 Silnik 3SFE z cariny II nie wiem czemu ale ma lepsze odejscie od 3SGE w carinie GTI a mozna go kupic za 500zl z papierami i 200zl za kompa.Jeszcze nie robilem proby przyspieszenia moich toyotek z braku drugiego dobrego kierowcy ale chyba niedlugo sie skusze i czuje ze carinka II powinna sobie poradzic na starcie z GTi,takie sa bynajmniej moje odczucia co do przyspieszenia obu autek.Silnik 3SFE szybciej sie wkreca na obroty i to przy nizszych obrotach.Caly czas mowie tu o silniku w carinie II bo to co jest w carinie E nie chodzi juz tak dobrze.
P.S. Konrad musimy sie kiedys spiknac w wiekszym gronie i zrobic sobie male wyscigi na starym lotnisku. |