Kierunki następny problem do listy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś zauwazyłem bardzo ciekawą rzecz, stojąc na skrzyrzowaniu (światła) kiedy włącze kierunkowskaz i nacisne stop, wtedy ten pieroński kierunek dopierdziela jak szalony, a jak puszczę stop jest ok. Macie jakieś sugestie ?????

Cytat:
2003-10-13 20:19:17, koku pisze:
Dziś zauwazyłem bardzo ciekawą rzecz, stojąc na skrzyrzowaniu (światła) kiedy włącze kierunkowskaz i nacisne stop, wtedy ten pieroński kierunek dopierdziela jak szalony, a jak puszczę stop jest ok. Macie jakieś sugestie ?????

A: jakieś lekkie zwarcie
B: Kiepska masa na tylnych swiatłach....

Wybieram odpowiedz B.

No zobaczymy jutro za dnia. Tyle czsu z tym jeżdże ale nie zauważyłem że to się dzieje jak wcisne stop'a
Ale teraz jestem pewien.

Mam to samo. To nie jest wina kiepskiej masy. To wina układu elektronicznego, który kosztuje ok 100 zł.

A co mi powiecie o kontrolce na tablicy rozdzielczej?? Jak włącze kierunki w prawo to mruga, prawie zawsze , a jak w lewo, to tylko raz mrugnie i przestaje. Dodam, ze poza ta kontrolka to kierunki chodza ok. Zastanawiam sie czy to wina przerywacza? Dodam, ze ja mam jakas taka czarna puszke z układem elektronicznym

Właśnie gadałem z ojcem, od którego ten samochód wziąłem (pierwszy właściciel) i się okazuje, że ten pieron ma to od nowości. A ojcu oczywiście nie chciało się reklamować. Zresztą u niego to było tak, że skoro jeździ to wszystko jest Ok. A ja teraz "spijam śmietanke": obroty, kierunki. Jeżeli mam za to wydać 100 zł to wole z tym jeździć.

Witam
Miałem podobne objawy. Kierunki razem ze stopem zaczynały bardzo szybko pracować. Powodem tego była zła masa w tylnych lampach zespolonych. Do oryginalnych przewodów masy przylutowałem nowe i podłączyłem pod najbliższą śrubę (z lewej strony pod śrubę mocowania rury wlewu paliwa). Od tamtego czasu czyli od prawie 4 lat problem się więcej nie pojawił.

Pozdrawiam

Dzięki misiek, zobacze jeszcze tak jak opisałeś, może to być rzeczywiście problem z masą, gdyż czasem mam problemy z alarmem, fachowiec patrzył pogrzebał i mówił że był problem z masą. Więc może u mnie jest to ogólny problem.