Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-09-16 18:54:41 Nie czytaj tego postu, przejdź do następnego!
Pierwsze kilka(naście) postów możesz rzucić w ciemno, dostaniesz linki, nie męcz się. Można oczywiście poszukać w archiwum, ale tam może nie być - w końcu na tym forum jest tylko niewiele ponad 20tyś postów w prawie 1,7tyś tematów. Są też inne fora m.in. n/t Kanta ale nie będziemy tu robić reklamy (poszukaj - na prawde nie daleko ![]() "... i jesli mozna podajcie orientacyjne ceny , chodzi mi o osprzęt raczej sportowy . " Oczywiście doprowadziłeś go już do bdb stanu skoro zabierasz się za przeróbki sportowe? jak Ci się coś jeszcze przypomni to też polecam najpierw - archiwum. Wiekszość spraw (co nie znaczy że wszystkie) była już poruszna. Co znaczy "jestem laikiem"?? Nie umiesz wymienić żarówki, sprawdzić poziom oleju itp. czy trochę się już bawiłeś w te klocki i masz tylko problemy z bardziej zaawansowanymi naprawami/modyfikacjami? Jeżeli to pierwsze to może lepiej poszkaj kogoś kto Ci pomoże/zrobi to za Ciebie. Jeśli druga opcja jest prawidłowa to- archiwum i jak czegos nie znajdziesz to wtedy pytaj ![]() WON RETTEB TI SI? ps. Powodzenia z autkiem. ![]() [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-09-17 01:06:52 ] |
![]() Yaro Fiat 125p Kraków | 2003-09-16 21:18:22 I znowu nowy kolega jest kopany po dupie...
...ReceD, bądź łaskaw i lepiej już nic nie pisz, jak masz gościa karcić za to, że po prostu pyta o to czego chciałby się dowiedzieć !!! ![]() ![]() ![]() Zachowujesz się, jakby to był jakis posiadacz kraciastego poloneza, który zapodał pytanie typu "czy jak wywale cały układ wydechowy to zyskam 200% przyrost mocy???"... ...kolega chce się dowiedzieć jak najwięcej i dlatego pyta - nikt mu tego nie zabroni. A swoje frustracje i kompleksy możesz wyładowywać w inny sposób !!! mezinzsyrp dop ainok es lawz !!! |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-09-16 21:28:59 Race_D nie przesadzaj tyle rzeczy nie było poruszanych na forum. Jesli było podaj linki !
Zgadzam sie ze co do akumulatora to juz byla mowa, ale o świecach nie dlatego polecam artykuł na stronie F&F ( LINK 1, LINK 2 ) Do chłodnicy wlej petrygo nie lej teraz wody zeby nie zamarzło na zimę. Klocki hamulcowe Lucas. Troche droższe od seryjnych fabrycznych ale podobno sa z lepszego materiału, sa rowniez klocki ferrodo, sa dostepne tarcze brembo. Co do osprzętu sportowego to po co ci sportowe rzeczy jak masz seryjny silnik. Jesli chcesz wzmacniac samochod to zajmij sie najpierw podstawowymi sprawami. Jak zawieszenie, hamulce i ogołnie doprowadz samochod do stanu sprawnie technicznego. Co do oleju to na jakim jezdzisz teraz ? minreal, syntetyk, pół syntetyk. |
![]() ciupu Skoda Felicia LXI Katowice/Gliwice | 2003-09-16 23:12:01 teraz fiacik jezdzi na syntetycznym lotosie ,
dzieki za szybką odpowiedz na posta ![]() |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-09-17 00:56:21 Sorry, pomieszało mi się z innymi forami (głownie FSO AK) i pewnie właśnie ze stroną F&F ![]() Nie pisał że szukał - więc napisałem mu żeby poszukał w archiwalnych postach. Spoko erzet_ef coś taki sfrustrowany - czy ja mówie że się nie myle? Skoro nie wie o możliwości przeszukania forum to mu mówie. Nic do niego nie mam, sam jeszcze nieraz zadaje pytania które już były a nie znalazłem ich w archiwum, ale on nic nie wspomniał że szukał. Spójrz na siebie - nie miałeś nic mądrego do powiedzenia ale przynajmniej się wyładowałeś. Ale gdyby mnie dołowały takie wyskoki jak twój to już dawno bym siedział sam w zabitym deskami pokoju. Możesz mi jeszcze nawrzucać, najlepiej na priv żeby nie zaśmiecać tematu - jeśli poczujesz sie lepiej ![]() Chciałem się najpierw coś o koledze dowiedzieć, dalej nic nie wiem. Dobra, już mnie nie ma... Następnym razem wrzucę więcej emot żeby co niektórzy nie uznali wypowiedzi za obraźliwą i wyzywającą ![]() Yaro - czy ja mu zabroniłem pytać ![]()
Acinzsyrp umod myt w mam ein!!! ![]() BTW - masz jakiś program do takiej translacji czy sam sie meczysz? Tyle się napisałeś - szkoda że nie pomogłeś koledze ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-09-17 01:15:37 ] |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2003-09-17 01:05:03 na dfach sie nie znam, ale akumulator to kup centry. moj kumpel KIPRA mial taki w dfie 6 lat... to mowi samo za siebie |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-09-17 01:25:17 Ja mam aku marki Akuma, 55Ah, 480A (jeśli parametry oprócz producenta też się liczą ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-09-17 08:56:30
syntetyczny lotos !!!!??? to ty chyba masz idealny silnik u siebie w kanciaku. Czysty bez zadnych osadów itp. Tez kiedyś ojciec jezdził w kancie na syntetycznym czy pół-syntetycznym oleju, ale to jak silnik był świeży..bo jak juz kiedys pisałem samochod kupiony był w salonie. napisz cos wiecej o tym kancie jaki silnik...fiat czy polonez itp. pozdro |
![]() Yaro Fiat 125p Kraków | 2003-09-17 13:54:01 Wydaje mi się, ze nie powinniśmy zbaczać z tematu.
Co ode mnie ?? Akumulator Centra (bo tani i dobry - jak wino, marki wino ![]() |
![]() ciupu Skoda Felicia LXI Katowice/Gliwice | 2003-11-02 12:55:54 ok wreszcie mam troszke wiecej czasu wiec napisze o kancie .
a wiec silnik 1500 c , z 1986 . jezdził jak jeszcze jazdził przynajmneij przez ostatnie 4 lata (albo 3 ) na syntetycznym lotosie, a wczesniej na grand beta , w chlodnicy jest borygo , kolor wyplowialy czerwony , kiedys ktos nim stuknał bo prawy migacz jest wysuniety , wyglada jak by wrocil od kogos kto na blacharni pracuje 2 dni . jak starsi kupywali go w komisie , mial hak holowniczy , ktorego nie bylo w dowodzie , wiec zabrali dowod na czas dem,. haka ( to bylo jakies 4 lata temu ) . Samochod stoi pod gołym niebem , stab boje sie ze szlag go trafi , znaczy karoserie . Póki co zbieram kase na ustawienie zbieznosci , wymiane tulejek , regeneracje amorów ( pytanie , lepiej ku[pic nowe czy regenerowac ? ) blacharke... na razie ogranicze sie do szpachlowania wyprysków rdzy , rdza wyszła gł . na masce w rowku biegnacym wzdłuz , na zderzakach , no i na wlewie paliwa w okol zamka , o dziwo progi sie trzymaja . Swiece teraz są tam jakies boshe , akumulator ....jeszcze five star , mial kiedys zwarcie ale dział ![]() (znajomy go widział w odwecie kutasowi oblałem bude wodą królewską ![]() no , na razie to tyle jak cos to piszcie , P.S : wiem ze chaotycznie napisane , wybaczcie ![]() Pozdrawiam Red HOT Czyli DUŻY Fiat |
![]() goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2003-11-02 13:39:16 panowie prosze tu bez klotni!!! ![]() co do czesci: to ja ma akku centra 45 Ah, swiecei iskra, kable kupilem jakies nie wiem jakie za 28 zeta. klocki lucasa. to co kazdy juz tu powiedzial. i teraz jezeli chodzi o usportowienie autka. ja tez myslelaem ze to jest takei proste ale to naprawde jest trudne ![]() a tak wogole to jest zajebista sprawa miec swoje autko - i to starego fiata!!!! ![]() pozdrowki |
![]() MAGNUM 125 Reda | 2003-11-02 15:46:31 kurcze czy wszyscy tu jeżdzą na aku centry? ![]() ![]() jeśłi chodzi o tarcze to pewnie wszyscy wiedzą ale jako nowy uzytkownik możesz o tym nie wiedzieć - nowa tarcza ma 11mm grubości. zaleca się wymianę tarcz gdy grubość dojdzie do 9mm. w praktyce jeżdzi się zwykle do 7mm. z doświadczenia wiem że jeśli tarcza ma te 7-6mm to nie warto ryzykować tylko od razu wymieniać! pyn do chłodnicy? petrygo jeśłi miałeś wczesniej wodę to nalezy takze spuścić ją z bloku silnika. śruba jest umieszczona z lewej strony silnika(od kierowcy) z tyłu , poniżej dolnej śruby od kolektora ssącego.. |