Zmieniliście juz kapcie na zimę?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiam się czy juz zmieniać i czy pozostać przy alu czy też zakupić blaszaki?

Tak czy owak najlepiej mieć całe drugie koła.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Albo wstawic na zime auto do garażu.

Piotr - chyba się za bardzo nad nią rozczulasz

Ja juz... dzisiaj...

Pieknie sie teraz TC wlacza... qrwa, koniec sezonu "na leszczy" w bawarach

Ja już zmieniłem Tej zimy będę testował Pirelli Winter 190

Pozdro
Grisza

Cytat:

Gorzej że na gazie (LPG mam na mysli) TC nie działa. Znaczy się działa ale nie przynosi pożądanych efektów
Dobrze że chociaż lampka miga

Petereke

To w zasadzie po co jest kontrola trakcji - aby PULSOWAŁA KONTROLKA TC???

Cytat:
2003-10-24 17:39:34, Petereke pisze:
Cytat:

Gorzej że na gazie (LPG mam na mysli) TC nie działa. Znaczy się działa ale nie przynosi pożądanych efektów
Dobrze że chociaż lampka miga

Petereke

Eeee, tego no, a co ma TC do LPG ? Bo nie czaję za bardzo.

Pozdrawiam
Konrad

A po czym poznać czy auto ma TC. Lampka jest, ale podejrzewam, iż nie wszystkie były w to wyposażone. Do tej pory nie jeździłem jeszcze omą po ślizgiej nawierzchni.

hehe, nie trzeba jeździć po lodzie. Wyjedź na żwirówkę, włącz TC i depnij (zresztą ono samo się załącza po uruchomieniu auta). jak zacznie migać kontrolka na pulpicie i pomimo wciskania przyspieszacza obroty nie będą wzrastały proporcjonalnie, to znaczy, że komputer przejął sterowanie.

a'propos, nie czytałeś literatury pt. Instukcja Obsługi, autora nie pamiętam ??

W takim razie z TC w moim egzemplarzu jest tylko lampka, bo nie ma włącznika TC.

A miało być o kapciach!!!!

Więc dodam, że założyłem Fulda Gravito w standardowym rozmiarze 195/65-15

TC ma to do LPG, że ja nie masz wtrysku gazu, to możesz zapomnieć o TC gdy jedziesz na LPG
W klasycznej instalacji LPG nie ma możliwości takiego dawkowania paliwa, jak to ma miejsce przy benzynce w czasie gdy system TC "przejmuje kontrole"

Pozdro
Grisza

no ja juz od kilku dni tez na zimnych oponkach smigam i na stalówkach bo tych mniej szkoda ,przedewszystkim cala zimowa chemia sypana na nasze drogi ma zly wplyw na alufelgi a i jak jakis boczek ciut nie wyjdzie jak potrzeba to mniejsza strata bo mlotkiem mozna wyklepac ,a z alu to juz tylko kosz (a jesli nie to duzo wiekszy koszt naprawy)

no ja juz od kilku dni tez na zimnych oponkach smigam i na stalówkach bo tych mniej szkoda ,przedewszystkim cala zimowa chemia sypana na nasze drogi ma zly wplyw na alufelgi a i jak jakis boczek ciut nie wyjdzie jak potrzeba to mniejsza strata bo mlotkiem mozna wyklepac ,a z alu to juz tylko kosz (a jesli nie to duzo wiekszy koszt naprawy)

Cytat:
2003-10-26 23:27:15, Grisza75 pisze:
TC ma to do LPG, że ja nie masz wtrysku gazu, to możesz zapomnieć o TC gdy jedziesz na LPG
W klasycznej instalacji LPG nie ma możliwości takiego dawkowania paliwa, jak to ma miejsce przy benzynce w czasie gdy system TC "przejmuje kontrole"

TC odcina dopływ paliwa.
Podejrzewam że prawie żadna z instalek LPG nie realizuje tej funkcji, chyba że jest sterowana komputerem benzyny a nie osobnym od LPG (podobno takie są)

Petereke

Fulda Cristall Rotego 215/55/R16

Cytat:

i nareszcie się teraz TC nie włącza przy starcie spod świateł Początek sezonu "na leszsczy w bawarach na mizernych kapciach" (bo przeważnie takie są w bawarach )

Ja też dołączyłem do narciarzy...... Barum Polaris 195/65/15... fajne gumki, mają nawet gniazda na kolce... ale co z tego

Pozdrawiam

Robert