MotoNews.pl

Dopalacz paliwa, ktoś miał stycznosć?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No własnie dolewał ktos to do baku i ogólnie co o ty sądzicie?dopalacz

Jaja jakieś to są!!!!! Nigdy w życiu tego nie lej. Pitolenie

Też mam do tego mieszane uczucia
Generalni istnieje coś takiego jak zwiększacz oktanowy paliwa (tylko taki który rzeczywiście zwiększa oktany) na polskim rynku?

Tak pierd w siedzenie jak jedziesz!!!! Nie ma a te oktan boostery to kit!!!!

I tu was zaskoczę! Firma Liqui Moly jest markową, niemiecką firmą, podobny specyfi robi też np. STP, znana chyba wszystkim. Na pewno nie zaszkodzi, w kaszlu z ostro ustawionym zapłonem jest różnica na STP.

Yaninnya o STP nie słyszałem...
Myśle że za 2 dychy można sobie pozwolić na taki specyfik(chociażby aby przetestować)
Troche boje sie tylko czy aby na 100% nie ma to wpływu na stan silnika ( tzn. czy po laniu tego do paliwa nic sie nie skasztani).
DaymoN miałeś z tym styczność?
Znacie kogoś kto się w to bawił?

[ wiadomość edytowana przez: Art126 dnia 2003-10-31 20:04:39 ]

Dla kogos kto sie interesuje sportem jest to normalka i jest to normalna rzecz. Ja wiedzialem o tym juz od paru lat a STP to juz chyba wszyscy wiedza bo pelno naklejek kiedys tego bylo. Efejty ? Zamiast U95 wlej Vpower+ na shellu i masz to samo

Dla kogos kto sie interesuje sportem jest to normalka i jest to normalna rzecz. Ja wiedzialem o tym juz od paru lat a STP to juz chyba wszyscy wiedza bo pelno naklejek kiedys tego bylo. Efejty ? Zamiast U95 wlej Vpower+ na shellu i masz to samo

Żadnych dodatków typu dopalacze!!! Jedynie jak cosik to polecam dodatek z Shella co czyści układ paliwowy to się zgodzę bo łączy wode i potem jest czysto i dobre po zimie. Sam jeżdze na 98 oktan i staram się jaknajczęściej na pustym baku dojechać. Polecam dobrą wache a nie dopalacze!!! Dopalać to ona ma Ci się w cylindrze a nie w rurze wydechowej a większość kaszli tak ma. Pozdro

po 1 nie jest to żaden dopalacz..
po 2 przydatne jest to tylko wtedy, jak potrzebujesz paliwo o wyższej liczbie oktanowej - w serii nie pomoże, chyba że masz stukowe mimo lania Pb98
po 3 są lepsze sposoby na podwyższenie liczby oktanowej :> - np. toulen czy metanol..

Schwepes. A skąd wiesz co sie składa na takie cudo . Tam może być dosłownie wszystko co będzie miało właściwości spowalniające palność mieszanki. Toluen i jeszcze kilka takich specyfików to wierzchołek góry lodowej. Tego jest naprawde sporo!!

i m.in dlatego lepiej zastosować coś, co pozwala na precyzyjne zwiększenie liczby oktanowej..a nie +2 do +4 oktan

To ja poprosze przepis na +4 oktany. Zaznaczam,że nie mam zamiaru ogrzewać gaźnika by nie zamarzł mi benzen!! No i obłoczków z rury też nie chcem puszczać bo nie dwusów!! Czekam z niecierpliwością.

[quote]
2003-11-01 00:36:52, schwepes pisze:
po 1 nie jest to żaden dopalacz..

Schwepes sorry za może nie zbyt trafne nazewnictwo
To że nie jest to dopalacz jest chyba oczywiste
Tak po prędce to nazwałem

http://slave.e-edukacja.pl/~fiat/html/artykuly/paliwa_teoria.htm w sumie tutaj są różne domieszki wypisane...