Hałas w bagażniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie!!
Kto wie jak usunąć trzaski plastików w bagażniku?
Jeżdże Poldkiem od 2 tydni i nie daje mi spokoju chrobotanie w bagażniku.
Próbowałem już jeździć bez półki wywaliłem wszystkie bambetle z niego i nic
Auto nie jest najnowsze bo 98 ale za to ma mały przebieg i jest zadbane a plastik trzaska
Dajcie jakieś pomysły co to może być bo ja już nie wiem!!!!!!!!!!!

[ wiadomość edytowana przez: MAJCHAL dnia 2003-11-03 17:33:51 ]

głośniej radio. to napewno pomaga

Kazde obciążenie boczków czyli tych plastików powoduje trzaskanie. Jesli masz tam głośnik to będzie to podskakiwać na tyle delikatnie że sie nie połamie a będzie trzeszczeć. Jesli nie masz głośników, to mże sa za słabo przykręcone. Zdejmij je i popodklejaj filc, albo coś podobnego i potem przykręć, to powinno zamoryzować drgania.
Jesli chodzi o głosniej radio, raz pomaga, a raz walą jeszcze mocniej bo wtedy to już drgania od głośnika

[ wiadomość edytowana przez: Mebig dnia 2003-11-03 17:16:32 ]

Zalezy który plastik,mnie trzeszczał ten na wewnętrznej stronie klapy,wkurzyłem się kiedyś w czasie jazdy i nawsadzałem tam...papieru toaletowego
Głupio wyglada bo farfocle wiszą,ale jest ciszej

Po pierwsze witam w gronie posiadaczy Poldka
A co do półki to na klapie masz takie gumowe bolce, które musisz nieco wykręcić. Jesli są wykrzywione lub zgniecione to wymień na nowe. W Poznaniu za grosze kupisz w sklepie przy ul.Kościelnej przed tunelem, z akcesoriami gumowymi
Inny patent to na tylnią pólkę naciskają takie gumowe "U" także mocowane do klapy bagażnika tuż przy brzegu z szybą. Może one odpadły?
Dalej można półkę ( jedną i drugą część ) podkleić taśmą izolacyjną do okien, taką piankową, bo gumowa rurka jest za wysoka. Wygłuszy znakomicie
No i ostatnią rzeczą którą trzeba sprawdzić to uchwyty na boczne bolce półki. Jak są wyłamane to półka się rusza i skrzypi

Sprawdz takze mocowanie zamka bagaznika - warto dociagnąc obie sruby

Dzięki za pomysły akurat jestem na chorobie to jutro je wypróbuje
szczególnie dziękuje
NABAUAB-owi za pomysł z papierem tego towaru mam pod dostatkiem
JOJO ten patent stosuje na wycie tylnego mostu
MAJCHEL-owi za rzetelną informację
Pozdrowionka dla Wszystkich KLUBOWICZÓW

Nie ma za co dziękować, u nas to norma
A jakbyś miał jeszcze jakieś problemy to wal jak w dym, tymbardziej że widzę, że jesteś tak jak ja z POZNANIA

Sprawdź jeszcze czy kratki nad głośnikami nie są obluzowane. jeśli tak (na90%) to je przyklej. Sprawdź czy odboje tylnej kanapy też pracują (obok zamka kanapy - wyglądaja jak te od tynej klapy).
A tak wogóle - najlepiej bedzie jak kogoś posadzisz za kierą a sam bedziesz jechał w bagażniku i kolejno weryfikował żródła hałasu. To jest najskuteczniejsze.
BTW jak jeszcze uchylisz sobie bagażnik to możesz machać innym kierowcom i ludziom na przystankach...

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2003-11-03 22:10:04, OLO pisze:
Sprawdź jeszcze czy kratki nad głośnikami nie są obluzowane. jeśli tak (na90%) to je przyklej. Sprawdź czy odboje tylnej kanapy też pracują (obok zamka kanapy - wyglądaja jak te od tynej klapy).
A tak wogóle - najlepiej bedzie jak kogoś posadzisz za kierą a sam bedziesz jechał w bagażniku i kolejno weryfikował żródła hałasu. To jest najskuteczniejsze.
BTW jak jeszcze uchylisz sobie bagażnik to możesz machać innym kierowcom i ludziom na przystankach...

tylko musisz przypiąć sie w bagażniku pasami (najlepiej te od butli LPG) bo akcja znicz trwa, z tego co widze po aktywnosci drogówki

Nie. Akcja znicz 2003 skończyła sie wczoraj o 2200. Słyszałem w radiu.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Kwestia MAJCHALA:
Cytat:
Po pierwsze witam w gronie posiadaczy Poldka

...jak najbardziej odnosi się do problemu wątku.. Skoro masz poldka i trzeszczy ci bagażnik, nazwijmy to tak ogółem, tzn że masz poldka i tak ma być... ten trzaskający bagażnik to nie problem to poprostu Poldek On tak rozmawia z kierowcą....

SLY najbardziej mnie drażni ulubiony tekst pseudo fachowców: "te typy tak mają"

Witam!

To może macie jeszcze pomysł na stukanie zaczepu tylnej klapy w zamku.

Dlaczego drażni MAJCHALE?? Przecież Poldki to indywidua na naszch drogach...i za to je cenią ich posiadacze... Podek nie jest szybkim japończykiem czy ekskluzywnym angolem, ani niezawodnym niemcem... poldek to poldek...
Jak się zadba o to aby nabrał mocy...pędzi jak wicher
Jak się zadba o to aby wszystko w nim chodziło jak należy.... motor pracuje jak pszczółka...

Cp do wygody to brak mi odniesienia...jak ktoś się przesiada z malucha np., to ma superluksus jeżdrzenia///ale jak z np. BMW to nie bardzo...
I to tyle....

Cytat:
2003-11-04 11:11:40, Misiekb pisze:
Witam!

To może macie jeszcze pomysł na stukanie zaczepu tylnej klapy w zamku.

poluzuj i weruguluj zamek od klapy. przykręcany za dwie ( chyba ) 6, klucz chyba 10 ( najlepiej na "patyku")

Odnośnie tylnej klapy to był juz podobny wątek i ktos mi wtedy doradził żebym zmienił albo nieco wykręcił odbojniki umieszczone na drzwiach bagażnika. Do tego podregulowałem dwoma śrubami nieco zamek i problem zniknął jak palcem odjął.