| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-03-26 22:37:40 Mysle ze raczej napewno ze zestawem naprawczym do reduktora lavato nie bedzie zadnego problemu
wystarczy wejsc na onet wpisac lavato i znalesc jakas hurtowie i po klopocie Ale jesli Ci sie nie chce szukac to na http://www.margaz.pl cos znajdziesz co do fotek to juz raz pokazalem jak to wyglada od srodka nikogo to N I E I N T E R E S O W A L O ;-] tutaj sa prawie same malce.... a kto ma gaz mozna policzyc na palcach jednej reki. |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-03-26 23:01:49 A ile kosztuje ząłozenie instalacji gazowej do fiata 132.
Dosc pilne dla mnie. Silnik 2,0 na gaźniku . jaka instalacje wybrac - tania a dobra . |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-03-26 23:40:21 Rozebrac to pryszcz
w zasadzie konstrukcja jest prosta jak rozlozyc to sie pokapujesz mylem to takim preparatem do czyszczenia gaznikow napsikalem i zostalem zeby odmoknal ale benzyna ekstrakcyjna tez mozna ... rozebranie to 15 min :-] zlozenie 30 min |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-03-26 23:42:23
tyle samo co do innych gaznikowcow czyli kolo 1 tys tylko moga byc problemy z dostaniem mixera pod orginalny gaznik chyba ze zastosujesz od poldka.... mysle ze lavato i brc ja jakbym mial wybierac zdecydowalbym sie na lavato aczkolwiek landi-renzo tez jest OK ale ja juz im nie wieze :] za duzo modza |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-03-27 07:41:08 Barry czyli jeżeli bym kupił to biore specjaliste przed załozeniem .
Teraz tylko kase uzbierać - cieżko bedzie brakuje mi dwóch kafli. |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2003-11-02 13:21:24 PILNE!!!!
Panowie, szukam schematów instalacji gazowej do silników 2.0 dohc. Również schematów naprawczych. |
doncoyote fiat 131 2.0 radomsko | 2003-11-02 13:26:32 Ja w swoim DFie mam LPG. Butla STAKO w kole zapasowym, reduktor LANDI-RENZO elektroniczny. Miksera nie posiadam bo był bardzo prymitywny,przesuwał się,gubił wolne obroty i w ogóle cuda się działy. Wywierciłem otwory w gardzielach gaźnika i wkręciłem dysze, Od tego czasu jest ok. |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-11-02 14:09:26 To ja może taki lekki OT, skoro już jesteśmy przy DOHC to takie przyszłościowe pytanie mam:
Czy dużym problemem byłoby podłączenie LPG pod dwa gaźniki |
doncoyote fiat 131 2.0 radomsko | 2003-11-02 14:12:20 Moim zdaniem źadnym. Tylko rozgałęźnik z regulacjami należałoby zainstalować i znać wydajność reduktora. Pzdr |
BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2003-11-02 14:38:50 problem jest z mixerami chyba ze zrobic taki uniwersalny z rurek nieraz taki widzialem w gaznikach seryjnych adf 250 tylko niektore mialy zle rurki zamocowane bo o ile wiem powinny byc w miejscu najwiekszego podcisnienia czyli na srodku gardzieli a oni niestety mieli inaczej |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-11-02 15:37:04
taki mikser z rurek widzieliśmy w alfie 33 z dwoma gaznikami Dellorto DRLA i własciciel mówił ze auto straciło na mocy ale jezdzic jezdzi. Mowil, ze mikser do jednego takiego gaznika to koszt około 200zł i ma jakies wiatraczki które sie wpycha do gardzieli - trzeba sprowadzac na zamowienie z Włoch. ciekawy jest wykres z hamowni z bmw 525 o mocy seryjnej 192KM przy zastosowaniu instalacji gazowej 2 generacji moc na gazie spada do 135KM link do wykresu z hamowni na spocie FSO w Krakowie kasztan miał z reduktora ( z jakiegoś zaworka atmosferycznego |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2003-11-02 16:19:08 Co do dwóch gaźników - teoretycznie nie... Ale znajomy gazownik po trzech miesiącach prób się poddał... i stwierdził, że wyregulowanie tego "kurewstwa" jest prawie niemożliwe... |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2003-11-02 16:24:56 Ciągle szukam tych schematów. Możecie podać chociaż jakieś linki? |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2003-11-02 19:53:32 Panowie c'mon potrzebuję ich... |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-11-02 21:47:09 a co to ma być za schemat ?
Ładujesz butle do bagażnika, wielozawór musi być pod kątem 30 stopni do płaszczyzny. Ciagniesz przewody chyba miedziane do reduktora ( reduktor musi być ułożony w kierunku jazdy tak jak jest to pokazane na załączonym zdjęciu ) od tego odchodzą gumowe przewody do gaznika i do ukladu chłodzenia. Wystarczy zajrzeć komuś pod maskę. Nie wiem co to za filozofia zakładać gaz że muszą to robić autoryzowane zakłady. Ale wiadomo na czymś kase trzeba zbić. zdjecie ulozenia reduktora w komorze silnika ![]() |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2003-11-02 23:20:12 Mój ojciec chyba chce rozłożyć wielozawór i reduktor na pierwiastki. |
misieq F&F Sympatyk 300C SRT8, Firebird ... Kraków | 2003-11-03 20:11:02 O ja mam pytanie natury ogolnej... Wiadomo ze sa rozne miksery.... A czy jakis z nich jest szczegolnie lepszy? W ogole jakie sa rodzaje??
Ja mam np. taki z dwona rurkami (dosc dlugie chyba koncza sie tuz przed przepustnica). W sumie zadowolony jestem z niego |