Ladzianki w ofercie mobile.de

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Popatrzce sobie:
http://www.mobile.de (kliknac u gory suchen, i wybrac Lada)
Ceny sa strasznie atrakcyjne, a i modele ciekawe np. Lada Bohse

Popatrzyłem sobie
Warto zwrócić uwagę , że większość z tych samochodów ma małe przebiegi, znalazłem nawet coś takiego:
112 z 2001r. przebieg 2300 km( !!!!! ), za 3999 euro.
Nieźle.....

a widziales 2107 z 96, po mocy sadzac (84km) musi byc z wtryskiem. Jestem ciekaw jaki beda mozliwosci importu po naszym wejsciu do UE. Sa pogloski, ze jesli auto jest zarejestrowane w jakims kraju unii, to Polska nie moze wprowadzac jakis dodatkowych wymagan w postaci Euro 2 i dodatkowych badan. Np. niemiecki TUV musi byc uznany i basta!
Kupujesz wtedy piekna Ladzianke za 200 Euro!!!
Jasiu

Widziałem
A jak będzie po 1.V.2004r. z używanymi to chyba tak naprawdę nie wie nikt. Znając życie, to coś wymyślą nie ma siły

Cytat:
Beschreibung:
1. Hand, leider Kupplungsschaden und noch ein paar kleinere Macken, ist aber alles reparierbar, zur Zeit nicht fahrbereit, Motor und Getriebe 1a, G-Kat EURO II, TÜV ist abgelaufen, ideal für Export Verkauf ab 05.11.2003

Czyli taka Lade mozna sobie sprowadzic??? Katalizator niby ma...
Ile clo od czegos takiego?? Cena 280 euro.

Pozdro.

Swoja droga polski przemysl motoryzacyjny lezy i kwiczy - produkcji nie ma wobec czego nie ma sensu chronic go clami, akcyzami itp. Fajnie byloby gdyby zastosowac wariant litewski, gdzie auta sprowadzane nie sa oblozone takimi obciazeniami.
Ale poki co, Pol i spolka sie trzyma wiec raczej bym na to nie liczyl

Trzeba cierpliwie poczekac co sie stanie po maju 2004. Pan Pol nie bedzie mogl duzo pofikac, a przynajmniej mam taka nadzieje.
W zeszlym roku bylem na Litwie i ruskiego auta tam nie uswiadczysz (w ciagu 3 dni i po przejechganiu ok 1000km widzialem raz Moskwicza Aleko i dwa razy Lade). Wszystko z zachodu, ale raczej starsze modele.
Jasiu

JA powiem jedno - NIE WIERZE! po wejsciu, nawet jak zniosa clo, to dopierdziela inny podatek! Niech sie nazywa jak chce akcyza, vatem czymkolwiek, ale i tak zrownaja cene do takiej jak teraz z clem(albo prawie).
Jestem gotow zalozyc sie o to np. szesciopak piwa!
Juz raz tak bylo ze zniesli clo, i co? wszyscy sie rzucili na auta, a w rzadzie stweirdziliu ze za duza traca i dowalili na nowo!
A slowacy z czechami sie smiali z nas, ze wszyscy jada do nich naprawiac auta, i wywozic dalej, zamiast przez polske!

Cytat:
2003-11-03 11:39:19, Janusz-Mendrala pisze:
a i modele ciekawe np. Lada Bohse

Przepraszam, a co to jest lada Bohse? Pierwsze słyszę o takim modelu.

Prosze bardzo - oto LADA bohse
fotki z finlandii

Widzę że autko jest zbudowane na bazie 2105, ale wygląda szkaradnie. Jak można ładną przecież i zgrabną piąteczkę tak oszpecić. Tragedia.
Andrzej

Hehe Fakt - piękan nie jest
ale może praktyczna???
Trzeba troche posiedzieć ,zeby takie "cóś" wymyslić nieeee????

Cytat:
nawet jak zniosa clo, to dopierdziela inny podatek! Niech sie nazywa jak chce akcyza, vatem czymkolwiek, ale i tak zrownaja cene do takiej jak teraz z clem(albo prawie).

W tej chwili na auta wyprodukowane w krajach UE nie ma cła.Cło w wysoosci 35% jest na auta robione w usa i japonii i jeszcze gdzies tam w egzotyce.
Obecnie mamy akcyzę,której wysokośc jest zależna od wieku auta,im auto młodsze,tym akcyza mnijesza.Do tego wszystkiego dolicza sie 22% Vatu.
Po wejsciu do UE,akcyza musi byc zniesiona(co do vatu nie jestem pewien,wiec nie napisze ).
Zmniejszy sie wtedy cło na auta z usa,japonii i rosji(do tej pory 35%) do 10%.
Ograniczenia będą takie,ze auta będą musiałby przechodzić badania techniczne,tylko w wyznaczonych stacjach diagnostycznych(np jedna w województwie),za wygórowaną cene,zeby zlikwidowac do minimum mozliwosc załatwienia kwitu przez znajomosci i ograniczyc ilośc sprowadzanych trupów.

Witam,
o Boshe... , tragiczne to boshe, wykręcić alusy, kierownicę i moze motor jest fajny, ale resztę pod prasę, kto to wymyslił?... jakiś wiejski kowal? macxie jakies wieści skąd się to wzięło?.. jakieś dane?..

dołanczam się do pytania Szeryfa. Fabryczne to było czy jakaś indywidualna przeróbka 2105? w ogóle więcej szczegółów please.

Cytat:
2003-11-04 23:08:57, mily_byd pisze:
dołanczam się do pytania Szeryfa. Fabryczne to było czy jakaś indywidualna przeróbka 2105? w ogóle więcej szczegółów please.

Karoserię projektował Hironim Bosch , znany powszechnie artysta malarz wyprzedzający swoimi plastycznymi wizjami wszystkie epoki! Pojazd taki umieścił nawet na jednym ze swoich obrazów inspirowanych Apokalipsą

NO tAK. zawsze mi mowiono, zem prostak i na sztuce sie nie znam..... coz, nie kazdy rozumie artystow. Ja nie rozumiem. po co taka lada powstala????