Fajna Książka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie!
Chciałbym polecić wszystkim klubowiczom i nietylko, których interesuje naprawa i obsługa samochodów (nietylko produkcji FSO) fajną i przystępną książeczkę o wszystko mówiącym tytule "Diagnostyka samochodów osobowych", autorstwa Krzysztofa Trzeciaka.
Jest to lektura fachowa, pisana bardzo przystępnym i zrozumiałym językiem. Zawiera wiele fachowych porad co do sposobów przeprowadzania napraw i diagnostyki układów.
Polecam!

Czyżby to była taka zółta książka, w senise żółta okładka? Bo jesli o niej mowa, to fakt, że jest niezła, szczególnie dla takich laików jak ja, bo opisane jest wsio, począwszy od stopnia trudności, narzędzi, kluczy, aż po prowadzenie krok po kroku przez naprawę. Zdjęcia trochę mało obrazowe, ale opis dość szczegółowy
Jest taka pozycja w sklepiku MOTONEWSA podobna do mojej , ale za 73zł ma ona ponad 450s tron, a moja jedynie 200 no i jest rochę nowsza. książka

Pewnie to ta ksiazka

pozdr.

Cytat:
2003-02-19 20:43:25, daemon pisze:
Pewnie to ta ksiazka

pozdr.

no to zmienia postać rzeczy całkowicie - 33,00 zł MAJCHAL a nie 73,00

Jak widać książka książce nierówna. Ja myslałem o jednej, a tu prawie taka sama, ale inna i za inne siano. Widać z tego że ten Trzeciak za dużo pisze książek

Cytat:
Widać z tego że ten Trzeciak za dużo pisze książek

Poczekaj jak prof. Mrozek zacznie pisac ksiazki to dopiero bedzie Pozdrowienia dla kolegi Mrozka przy okazji :)

pozdr.

Jeśli macie coś przeciwko tej książce to Wasza sprawa, dla mnie ona wydaje się być dobra na początek końca. Chociaż do niektórych rzeczy człowiek musi dojść sam.

Moze ktos by sie rzucil i zeskanowal takie cos??? Dla dobra spolenczenstwa biednego :) Co do ksiazek to ostatnio znalazlem pana Zasady pt "Szybkosc bezpieczna". POLECAM WSZYSTKIM !!!

Cytat:
2003-02-23 14:35:12, MaciekW pisze:
Moze ktos by sie rzucil i zeskanowal takie cos??? Dla dobra spolenczenstwa biednego :)

Chyba sobie żartujesz, i nie mów mi że 37 zł to dużo za taką książkę

Cytat:
2003-02-23 15:02:29, GDA pisze:
Cytat:
Moze ktos by sie rzucil i zeskanowal takie cos??? Dla dobra spolenczenstwa biednego :)

Pamiętam jaka walka była o 25 zł a 37 to już ho ho

Cala wiedza lezy wlasnie w ksiazkach ja za ksiazke uzywana do Rekorda dalem 60 zeta, a tu nowka za 37 ......

Ma ktos z was ksiazke o polonezie pana Krzysztof Trzeciak ??
Ciekawi mnie czy napisali cos o regulacji tylniej klapy w Cargo albo cos wogole o nim szczegolowego ???

Nowa pozycja w sklepie MotoNews.pl dla posiadaczy Poloneza Trucka
Polonez Truck 1,6i/1,9D

Cytat:
2003-02-23 15:02:29, GDA pisze:
Cytat:
Moze ktos by sie rzucil i zeskanowal takie cos??? Dla dobra spolenczenstwa biednego

Nie ma potrzeby płacić 37 zł. Kupiłem ją ( wprawdzie poprzednie wydanie, ale zawsze) na Allegro za 7.

A ja se tez kiedys kupie ta ksiazke
Cytat:
Moze ktos by sie rzucil i zeskanowal takie cos???

Heh ludzie zawsze lubia sobie isc na latwizne

grzech to odsprzedaj dalej za 8

Panowie jaką książkę mogli byście polecić początkującemu "mechanikowi" / laikowi ktory chce się uczyć naprawiac ?
Chodzi mi oto by opisywala "sposoby poprawnego posługiwania się narzędziami specjalnymi i przyrządami pomiarowymi", wprowadzała jakóś, była pisana zrozumiale dla początkującego... Cos jak jakieś poradniki itp ....
Ja znalazłem coś tagiego tylko nie wiem czy to będzie dla mnie odpowiednie.

To fajna książka. Sporo w niej pożytecznych informacji. Warto w poszukiwaniu takich książek "pobuszować" po Allegro - można tam spotkać ich sporo za naprawdę nieduże pieniążki. Np.: Aleksander Dąbrowski "Auto - moto - naprawy". (podtytuł: "Poradnik Majsterkowicza"). Wyd. Sigma 1989 rok

to że na allegro mogę znaleźć wiele dobrych książek - wiem . No właśnie - "znaleźć", a ja chcę się dowiedzeć jakich mam szukać

ale sie dowiedizlem ho ho...