Totalny szok!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Właśnie odwiedziłem strony naszych węgierskich kolegów i do tej pory nie mogę uwierzyć w to co widziałem oni potrafią robić cuda z Ładami technika jazdy potworami VFTS ale i "zwykłymi" Lajdaczkami jest poprostu niewiarygodna, ach żeby kiedyś móc się przejechać takim potworkiem wiele bym dał za to cóż może kiedyś któryś z naszych węgierskich kolegów przywiezie takiego VFTS-ika na nasz zlot to by było coś, naszczęście za marzenia nie karają

No nie? Tez bym sie przejechal takim!!!
Jak na razie musi mi wystarczyc to co zrobie ze swojej
A nie idzie mi najgorzej!!!
Juz w moim silniku:
Korbowody VFTS
Walek roz. VFTS
Gazniki-praiwe VFTS bo 40 a nie 45
Zamach wyciety(odchudzany ale nie toczony, lecz wyciete dziury-wywaza sie)
Glowica i blok po przerobkach
Pojemnosc VFTS zgodnie z homologacja

Alufelgi - juz czekaja-identyko jak w VFTS na prospektach tylko zdaje sie wezsze mam.

Moze na wiosne uda mi sie zrobic uklad wydechowy jak w VFTS ie, oraz poszerzenia, i zmienic most na krotszy.

Jest szansa ze w sobote wyjade, albo we wtorek bo w sobote mam szkole...
Ale musze powiedziec, ze przejazdzka ze Sverem, jego czerwonym Ż. do dzis tkwi mi w glowie.
Po prostu, trzeba miec jescze umiejetnosci a nie mocne i szybkie auto. - Najlepszy przyklad Demoliszyn wegioerski - na pierwszy rzut oka-dezel nie auto, a wymiatal jak trzeba- i tylko walek zmieniony!!!

Skad dorwales te wszystkie cudenka jakie koszty musze wszystko wiedziec pisz odrazu jak tylko wrocisz z jazdy probnej pierwszy VFTS w Polsce musze go kiedys zobaczyc!!!!!!!!!

No wlasnie mam (pewnie wszyscy mnie poprą w tej kwestii) prośbe do kolegi Fleszera .Gdy zakonczysz wszystkie przerobki podaj prosze wszelkie koszty z tym zwiazane i opisz to jakos krok po kroku ;].Mysle ze to bedzie lektura przed snem dla wielu klubowiczow ;].Pozdrawiam

Jasio-bardzo dobry pomysl, podanie wszystkich kosztow mogloby zagrzac nas do przerobek (albo od nich odwiesc ) pozatym jestem strasznie ciekawy efektow i z niecierpliwoscia czekam na jakies fotki tego DZIELA przez duze D

No! nie przesadzajmy!
VFTS to bedzie, ale replika
Nadwozie nie to! 2107!
Wiec, walek z firmy HMS + Kolo rozrzadowe nastawne + "kolyska" na wal spreparowana.- jakies ? stow
Gazniki ? stowy + dysze(dorabiane) ??? stow
Kolektor dolotowy ? stowy(ja bede mial za vodke- tylko nie wiem za ile vodki)
korby? x stow - mysle ze wlasciciel je chial kiedys sprzedas za ??, wiec tyle pewnie dostanie (zobaczymy) - ale niestety byly krzywe-
szlif wal + cylindry + przerobka tlokow na plywajace - ? stowki
wycinanie zamachu - 40 dychy(ale gosc powiedizal ze wiecej za ta kase sie za to nie bierze)
wywazanie DYNAMICZNE zamachu - kto wie.. znajomy znajomego, zaplacilem tylko za dorobienie uchwytu do wywazarki- krecili je przy wywazaniu do 3 tysiakow obr!
Glowica- hmm, kto wie- planowanie z planowaniem bloku wyszlo cos kolo 1 stowki(ale trzeba doliczyc zawory, uszczelniacze modyfikacje itd itp)
Wklad wlasny - hmmm nie ma takiej ceny!!!
Jezu- az sie boje dodac tego wszystkiego do siebie
(jeszcze powinienem doliczyc hamulce, niewiadomo ile za ustaiwnie gaznikow, przerobieniee pedala gazu)
Cos kolo ?? stowek + pewnbie z 3 na uszczelki oleje plyny itd.
O japierdziele!
Aaa no i 1,5 stowki na pozadne tloki i pierscienie! niue liczac panewek,
Ile juz kasy poszlo!
Dobrze ze nie na raz, tylko na raty!
O NIE POZWOLILEM SOBIE WYCIAC CENE BO MNIE SAMEGO SZLAG TRAFIL!

Jedno mnie martwi, jak korba bokiem wyjdzie, to zyly sobie otworze bankowo!!!
Eeeee kurna! tylko mnie serce rozbolalo jak sie dowiedzialem ile kasy poszlo!
Po co sie pytaliscie!
Zrobie, dotre, zadziala t ozobaczymy wtedy
ze zdjeciami moze byc kiepsko, bo aparatu cyfrowego NIET, a na film mnie juz nie stac

Fleszer - nasze korbowody były krzywe??te polerowane???
No to nieźle nas koleś naciął...
Ale co skończyłes już???
Przyjeżdzaj w niedzielę
Jak nie swoją to z nami
Paweł

Eee tam, gdzie skonczylem!
Wczoraj odebralem kolo zamachowe.
Myslalem ze lada wyjedzie w ta sobote, zale musze isc do szkoly, i nie poskaldam!
Jest jeszcze wolne w swieta, moze wtedy.
Co do spotkania w niedziele, to sam nie wiem, b szkole mam. Buhuhuhu