MotoNews.pl

Garaz - oplaca sie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytam Was o ceny garazy w Waszych miastach (pytanie szczegolnie dla lodziakow i okolic). Nie mam rozeznania, wiec nie wiem, czy to oplacalne.
Otoz na parkingu strzezonym kolo mnie jest oferta zakupu blaszanego garazu.
to konstrukcja stalowa, podwojne ocieplane scianki obite blacha ocynkowana, takiez drzwi z zamkiem gerda tytan.
koszty: poltora tysiaka za garaz (i jest on moj) plus stowa miesiecznie placowego (za miejsce na parkingu).
zalety widze takie, ze garaz jest dodatkowo strzezony i chyba cieply (pomiedzy sciankami pianka).
wada jest brak kanalu i pradu. Niemniej, przy moich umiejetnosciach mechanicznych i tak pewnie wiele bym tam sam nie dzialal, a budka robilaby za przechowalnie dla przyszlej zygulki lub jej kawalkow.
i teraz pytam - ile cos takiego moze kosztowac u Was? A po ile chodza gaaze z kanalem i pradem? Rzeczona oferta wydaje mi sie korzystna, ale chce sie upewnic..... zebym sie nie nacial

1500zł raz i potem 100zł miesięcznie? Nad czym się zastanawiasz?

Taaaa.. Jeśli chodzi o Stolicę to miejsce pod chmurką (takie na własność na osiedlu) kosztuje 5 - 10 tyś. Jeśli chodzi o miejsce parkingowe pod blokiem (garaż podziemny) to 20 - 25 tyś.
Na bym tego blaszaka kupił

U nas wynajęcie normalnego murowanego garażu w szeregu z kanałem i prądem kosztuje od 100 do 150 zł miesięcznie. Koszt zakupu takiego garażu to ok. 7-8 tys.

Pozdrawiam.

Ps. Na blaszakach się nie znam. Napewno nie bedziesz musiała odsnieżać auta zimą to plus, a latem jak blach się rozgrzeje to bedziesz miał saune

Moj ojciec trzyma swoj samochod w garazu w Lodzi. Kolo Leclerca w Lodzi na Zagajnikowej jest taki ciag garazy ( moze kiedys Adas widziales ). Z tego co wiem to cena takiego garazu teraz to dobrze ponad 10 tys. Sa one murowane, oswietlone, dosc przyzwoite no ale kosztuja sporo. Jak daja Ci garaz za 1500 to bierz. Tym bardziej ze 100 miesiecznie to tez nie jakis straszny majatek. Jednorazowy zakup takiego garazu to 1500 a uzytkowanie przez 10 lat wyjdzie Ci tyle ile musialbys teraz na murowany wywalic. To na co warto zwrocic uwage to to czy nie jest to wolnostojacy garaz. Mysle o odsniezaniu Poza korzyscia dla samochodu, mozesz sobie odciazyc troche szafy i piwnice Trzeba jednak uwazac i nie trzymac tam wartosciowych rzeczy. U nas bylo wlamanie i pojechali w jedna noc 30 garazy... U mnie skubneli rower, ale ze byl to wloski supermarket to porzucili go za furtka Inni potracili jednak sporo wartosciowych rzeczy Ogolnie garaz to fajna sprawa. Porozkrecasz Ladna i nie zdazysz skrecic przed zmrokiem... wstawiasz do garazu i dlubiesz jak masz czas.

garazyk wielkosciowo jest taki, ze nic proczauta nie wejdzie, stac bedzie w ciagu na parkingu.

niemniej - gdyby byly u nas ceny takie, jak podal Leszek, to ja jednak wole wynajac murowany.
Prawda jest tez taka, ze za rok, dwa bede zmienial mieszkanie na wieksze, moze w innej dzielnicy... i co wtedy z garazem? Zabiore? sprzedam? A wynajety - po prostu rezygnuje i juz. A jednak chcialbym miec kanal i swiatlo - chocby po to, zeby zima myc podwozie z soli, zabezpieczac je na biezaco itp.
fajny ten blaszak, ale zeby chociaz prad byl w planach...
nic dowiem sie jeszcze i popatrze w dzisiejsza gratke

U mnie koszt miejsca parkingowego pod blokiem to 15 tys + vat+ księga wieczysta,miesięcznie płace jakos 10-11 zł,w to wliczone jest sprzatanie,prąd i jakies tam administrowanie.
Za to mam cieplutko,bo idą tam rury od grzewania i ciepłej wody,mam prad,nie mam kanalu,i mam tylko miesce parkingowe,a nie garaż.
Kupiłem za czaśów lady,dokładnie póltorej roku temu,a wczesniej przez prawie rok wynajmowałem od sąsiada jego stanowisko.

nie wiem jakie sa koszty garażu.Cena 1.5 tys zł za blaszak jest OK,100 zł,jesli to na parkingu strzezony,bo tak zrozumiałem,to tez nie jest duzo.
U mnie wynajęcie stanowiska garazowego(bo nie wszystkie są sprzedane) od firmy co budowała blok,to koszt ok 125 zł miesiecznie,plus te koszty ok 10-11 zl

Ja wynajmuje garaz o powierzchni rownej mniej wiecej "powierzchni" dwoch Samar, blaszak w szeregowej zabudowie, prad jest, kanal zasypany, ale jest - cena 80 zl za miesiac.

Garaż od zawsze był moim marzeniem bo miał bym w końcu jakieś miejsce gdzie mógł bym odreagować . Przyjaciel mi kiedyś oferował wynajem garażu na parkingu strzeżonym (prąd, murowany) za coś koło 150zł, ale jak bym miał taką forsę co miesiąc na zbyciu to znalazło by się duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo więcej rozsądnych potrzeb.

Cytat:
2004-10-14 21:11:06, misiekns pisze:
Ja wynajmuje garaz o powierzchni rownej mniej wiecej "powierzchni" dwoch Samar, blaszak w szeregowej zabudowie, prad jest, kanal zasypany, ale jest - cena 80 zl za miesiac.

to za daernmo... tez buym tak chcial.

Przez rok mialem za free, bo sasiadka trzymala tam stoliki do baru, ktory prowadzi, ale ze garaz duzy to znalazlo sie i miejsce dla Łady