Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-10-14 00:20:49 Pytam Was o ceny garazy w Waszych miastach (pytanie szczegolnie dla lodziakow i okolic). Nie mam rozeznania, wiec nie wiem, czy to oplacalne.
Otoz na parkingu strzezonym kolo mnie jest oferta zakupu blaszanego garazu. to konstrukcja stalowa, podwojne ocieplane scianki obite blacha ocynkowana, takiez drzwi z zamkiem gerda tytan. koszty: poltora tysiaka za garaz (i jest on moj) plus stowa miesiecznie placowego (za miejsce na parkingu). zalety widze takie, ze garaz jest dodatkowo strzezony i chyba cieply (pomiedzy sciankami pianka). wada jest brak kanalu i pradu. Niemniej, przy moich umiejetnosciach mechanicznych i tak pewnie wiele bym tam sam nie dzialal, a budka robilaby za przechowalnie dla przyszlej zygulki lub jej kawalkow. i teraz pytam - ile cos takiego moze kosztowac u Was? A po ile chodza gaaze z kanalem i pradem? Rzeczona oferta wydaje mi sie korzystna, ale chce sie upewnic..... zebym sie nie nacial ![]() |
![]() janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-10-14 00:44:48 1500zł raz i potem 100zł miesięcznie? Nad czym się zastanawiasz? |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-10-14 08:45:40 U nas wynajęcie normalnego murowanego garażu w szeregu z kanałem i prądem kosztuje od 100 do 150 zł miesięcznie. Koszt zakupu takiego garażu to ok. 7-8 tys.
Pozdrawiam. Ps. Na blaszakach się nie znam. Napewno nie bedziesz musiała odsnieżać auta zimą to plus, a latem jak blach się rozgrzeje to bedziesz miał saune ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-10-14 10:20:48 garazyk wielkosciowo jest taki, ze nic proczauta nie wejdzie, stac bedzie w ciagu na parkingu.
niemniej - gdyby byly u nas ceny takie, jak podal Leszek, to ja jednak wole wynajac murowany. Prawda jest tez taka, ze za rok, dwa bede zmienial mieszkanie na wieksze, moze w innej dzielnicy... i co wtedy z garazem? Zabiore? sprzedam? A wynajety - po prostu rezygnuje i juz. A jednak chcialbym miec kanal i swiatlo - chocby po to, zeby zima myc podwozie z soli, zabezpieczac je na biezaco itp. fajny ten blaszak, ale zeby chociaz prad byl w planach... nic dowiem sie jeszcze i popatrze w dzisiejsza gratke |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-10-14 13:56:50 U mnie koszt miejsca parkingowego pod blokiem to 15 tys + vat+ księga wieczysta,miesięcznie płace jakos 10-11 zł,w to wliczone jest sprzatanie,prąd i jakies tam administrowanie.
Za to mam cieplutko,bo idą tam rury od grzewania i ciepłej wody,mam prad,nie mam kanalu,i mam tylko miesce parkingowe,a nie garaż. Kupiłem za czaśów lady,dokładnie póltorej roku temu,a wczesniej przez prawie rok wynajmowałem od sąsiada jego stanowisko. nie wiem jakie sa koszty garażu.Cena 1.5 tys zł za blaszak jest OK,100 zł,jesli to na parkingu strzezony,bo tak zrozumiałem,to tez nie jest duzo. U mnie wynajęcie stanowiska garazowego(bo nie wszystkie są sprzedane) od firmy co budowała blok,to koszt ok 125 zł miesiecznie,plus te koszty ok 10-11 zl |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-10-14 21:11:06 Ja wynajmuje garaz o powierzchni rownej mniej wiecej "powierzchni" dwoch Samar, blaszak w szeregowej zabudowie, prad jest, kanal zasypany, ale jest - cena 80 zl za miesiac. |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-10-14 23:14:40
to za daernmo... tez buym tak chcial. |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-10-14 23:42:28 Przez rok mialem za free, bo sasiadka trzymala tam stoliki do baru, ktory prowadzi, ale ze garaz duzy to znalazlo sie i miejsce dla Łady ![]() |