Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2003-10-23 16:40:05 Dobry pomysł, sam bym się dowiedział bo u mnie leci mocnej na pasażera niż na mnie co trchę wkurza. |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2003-10-23 22:19:29 Licznika czy czego, bo nie wiem. |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2003-10-23 22:26:43
Tego to ja już w ogóle nie rozumiem. |
![]() MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-10-24 00:35:22 Trzeba wyrwac nagrzewnice podejrzewam ze jest to podobnie jak w Caro a to juz przerabialem i sie nie udalo do konca tak jak chcialem tzn dalej leci chlodniejesze po prawej niz to po lewej.
Zaznaczam ze nie wiem jak wyglada to w Plusie ale skoro nie grzeje tak samo po jednej stronie jak po drugiej mysle ze bedzie to jedno sie imac drugiego(Caro i +) a nawet jak nie to dojdziecie jakos do celu ![]() Wiec: -spuscic plyn i zdjac weze z nagrzewnicy w komorze silnika -rozebrac konsole (mozliwe ze uda sie bez wyjmowania deski ale nie wiem jak w + w caro sie to uda. -Napewno bedzie duzo roznych wkurwiajacych rzeczy ale wszystko jest laicznie proste jesli chodzi o demontarz tego ustrojstwa i nie ma sie czego bac ze cos tam wyjdzie po drodze... inaczej mowiac kazdy da rade to rozebrac jak bedzie chec i czas. -jak juz wyjmiecie nagrzewnice zobaczycie klapki ktore steruja kierunkiem powierza dzialanie ich jest dosyc proste chodz cholera w plusie sterowanie jest zupelnie inne niz w caro bo ja mam linke i juz, a u was jest to cos pomotane ;/ kurde teraz jak mysle to zmieniam zdanie na prostocie naprawy. Moze ma ktos jakies rysunki jak wyglada nagrzewnica w + to cos sie pomysli. moze kto robil ? w kazdym badz razie mozecie sprobowac to naprawic na zywca. W caro jest sterowanie linka i caly pic polega na skoordynowaniu pracy 2 klapek tzn zeby identycznie sie obie otwieraly reguluje sie to 1 srubka ktora jest na blaszce laczacej obie oski na ktorych pracuja klapki ![]() ![]() Tyle mojej motaniny PS. UWAGA!!!!!!! dzisiaj mialem nieprzyjemna akcje z heblami a konkretnie z plynem ktory znikl w przednim ukladzie. Na szczescie obserwowalem plyn bo wiedzialem ze auto jest swiezo bite. Ciekawa sprawa bo sprawdzalem obwod tych kontrolek od plynu i swiecilo OK po zdjeciu przewodu a jednak badziewny czujnik nie zadzialal wiec looknijcie czasem na plyn. Pozdro |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2003-10-24 06:17:29 Wiciu w którym zestawie wskażników: licznik, regulator nawiewów, czy właczniki. |
![]() CAROPLUS POLONEZ Warszawa | 2003-10-24 13:16:50 A czy jak odkręcę tu gdzie jest termostat to zacznie mi płyn lać sie (i czy dużo się wyleje)?? |
![]() CAROPLUS POLONEZ Warszawa | 2003-10-24 13:28:29 Dzięki ale koło mnie w sklepie tylko takie były. Odkręcę i porównam z tym co jest. Jak taki sam to wkładam jak nie to trudno miałem pecha |
![]() CAROPLUS POLONEZ Warszawa | 2003-10-24 13:41:33 A gdzie ma być ta uszczelka. Bo mój termostat ma uszczelkę na tym "dużym kółku" a na tym mniejszym nie |