Przednie lampy, światła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Od jakiegoś roku zauważyłem że stopnowo opósciły mi się światła z przodu i świecą nisko zarówno te od mijania jaki i długie. Z krótkimi sobie poradziłem regulując (podkrecając) pokrętłem - jest OK. :-)
Gożej z długimi - pokrętło (u mnie białe plastikowe) nie działa do świateł długich. Wkurzony zmieniłem żarówki na nowe 100 watt (extra białe - ładne swiatło :yes: ) ale to nic nie pomogło, mam tylko widniej tuż przed samochodem, tak jakbym jechał tylko na krótkich.

Niewiecie może jaka jest tego przyczyna i co z tym zrobic? :(

Jest tam jeszcze jedno pokrętło , ale ono chyba tylko służy do regulacji wysokości opuszczania za pomocą siniczka - dobrze mówie???

Pozdrawiam.

białostoczanie mnie zaskakuja-myslalem ze sam jestem i jeszcze Jacenty a tu prosze jest jeszcze ktos i to z jakim starzem w klubie

Robkl, takie kręcenie przeważnie powoduje rozregulowanie ustawienia świateł i dawanie po oczach innym. Jedź na ustawienie do fachowca i za ok. 20 zł masz pewność, że bedzie ok !
Pokrętło do ustawiania świateł silniczkami mamy w kabinie, obok dźwigni hamulca ręcznego ( podświetlane !)

Cytat:
2003-11-06 20:09:43, HenBas pisze:
Pokrętło do ustawiania świateł silniczkami mamy w kabinie, obok dźwigni hamulca ręcznego ( podświetlane !)

... i działa tylko na światła krótkie.
Długie trzeba ustawić wkrętami przy reflektorach, najlepiej na przyrządach jak pisze HenBas

Hej Petersen - to moze zrobimy I Zlot grupy podlaskiej ?