MotoNews.pl

Spalona pompa paliwowa :((

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
niestety sie stalo, spalila sie pompa paliwowa (Espero 1.5) i dlatego mam kilka pytan co z tym zrobic?

-czy wymienic na uzywana bo na nowa to mnie nie stac a i tak jezdze na LPG
-a moze ktos sie spotkal z czyms takim jak wklad do pompy, to kosztuje tyle co uzywana a jest nowe, jak to wyglada w rzeczywistosci?? w ASO mowili ze to polprodukt i dlatego jest tanszy i nie jest katalogowany...
-i ostatnie, czy mozecie mi podac jakies namiary (3miasto) na warsztat, ktory mi to zrobi w miare tanio i solidnie??

pozdrawiam.

u mnie pompe paliwowa wymienili za 210 zlotych oczywiscie na uzywana

Wiktor

250 zł - Pompa - Warszawa

A co było przyczyną spalenia? Zapewne długotrwała jazda z palącą się rezerwą........

Cytat:
2003-10-13 13:27:05, raf316 pisze:
... czy mozecie mi podac jakies namiary (3miasto) na warsztat, ktory mi to zrobi w miare tanio i solidnie??

Ja mogę polecić, choć nie jestem z 3miasta.
Warsztat o nazwie Intencja Własna, na rogu 15- minut i Chwili cierpliwości.

A tak poważnie, to w celu wymiany pompy na nową nalezy jedynie unieść siedzisko tylnej kanapy, odpiąć kostkę, odkręcić 5 ,śrubek i wyjąć pompę. Wsadzić nową i wykonać wspomniane czynności w odwrotnej kolejności. Proste jak obręcz.

Pozdrawiam i życzę udanej pracy - Speed R

no wlasnie nie jezdzilem zbyt dlugo na rezerwie... bo sie nawet na chwilke nie zapallila....

Dzieki, juz dzis rano zaznajomilem sie z konstrukcja i montazem wiec z wymiana nie powinno byc problemu... ale to nie zmienia faktu ze nadal nie mam pompy a jak juz mowilem nie stac mnie na nowa...

A czy ktos moze sie wypowiedziec na temat tego wkladu do pompy? To takie plastikowe cos, wejscie, wyjscie na wezyki i zasilanie...

Btw. czy ten kabelek na gorze pompy zaraz pod zaslepka to jest zasilenie?? jakies takie marnie cieniutkie kabelki.

Tak to zasilanie a wkłady czyli pompy niekupisz bez obudiwy .!!!
jedyne co to uzywka w cenie koło 200zł nowa kosztuje 450-500zł sam byłem zmuszony taką nabyć niestety .!

Nie dziwie się ,że Zoltar dorobił się miana detektywa - Wy poprostu nieuważnie czytacie posty !!!

Cytat:

Cytat:
Tak to zasilanie a wkłady czyli pompy niekupisz bez obudiwy .!!!

A wlasnie ze widzialem cos takiego, koszt 250zl, tylko ze nie kupilem bo nie wiedzialem czy bedzie pasowac i jak to zamontowac.

Cytat:
2003-10-13 17:46:56, -JACO- pisze:
Nie dziwie się ,że Zoltar dorobił się miana detektywa - Wy poprostu nieuważnie czytacie posty !!!

Cytat:

Dzieki JACO.

Koledzy pompa kosztuje 250 zl - kompletna

Pozdro.

Cytat:
Koledzy pompa kosztuje 250 zl - kompletna

no tak, ale czy w 3miescie?? bo przeciez specjalnie nie pojade do Wa-wy, przeciez to bedzie ok 800km w obie strony, to mi sie nie bedzie oplacac...

pozdrawiam.

Pamietaj SERVISKO istnieje.!!!!!

Jeśli chodzi o trójmiasto to polecam

- hurtownie P.T.H. Polmozbyt, ul. Hallera 132 w G-ku (NIE SERWIS ASO !!!) tel. 3415457
- tanie ASO DU w Gdyni ul. Chwarznieńska 170d tel. 6214439

Cytat:
- hurtownie P.T.H. Polmozbyt, ul. Hallera 132 w G-ku (NIE SERWIS ASO !!!) tel. 3415457
- tanie ASO DU w Gdyni ul. Chwarznieńska 170d tel. 6214439

na Hallera dzis bylem, 488zl ale juz sie kiedys u nich nacialem ze sami nie wiedza co sprzedaja, osobiscie odradzam ten sklep !!
A do Gdyni przekrece jutro z rana - dzieki za namiary

Cytat:
Pamietaj SERVISKO istnieje.!!!!!

ale jakos nie ufam kupowaniu na odleglosc... wole dotknac to co biore

cześć

przeczytałem Twoj post, zadzwoniłem gdzie mogłem i przedstawiam Ci co udało mi sie dowiedzieć:

1. "reperaturka" pompy p. cena 180m zł.
2. nowa pompa paliwa: 350 zł.

podaję tel. kom. (okolice Warszawy...... ) 0600 776 779

powołaj się na "człowieka" z Krakowa który kupował skrzynię
biegów.

ew polecam Arka Brodowskiego 602 407 251 email wyczez@wp.pl
Ja u niego kupliem nowa pompe ze 225 pln
Z tego co wiem to ostatnio mial ich jeszcze 5 sztuk
Pompa sprawdzona pewna

mozna sie na mnie powolac lub na na biala nexie olafa
ew koszt przesylki to 10 pln

witam ponownie,
zabralem sie za wymiane w weeken bo wczesniej nie bylo czasu, efekt taki, ze kupilem nowy wklad za 250zl i sam wymienilem.. tylko nie wiem dlaczego to sie nazywalo wklad a nia pompa skoro to byla cala pompa bez kabelkow, sitka na dole i drutu do mocowania...

dzieki za wszelkie rady,
pozdrawiam
raf.

Witam!
wiadomość w zasadzie pytanie do Raf316: jak objawiała się u ciebie awaria pompy paliwa? u mnie w espero 1.5 od dziś silnik nie chce pracować na benzynie (gaśnie po kilku krótkich chwilach) a na LPG chodzi jak zegarek.
Pozdr.,
Wrolo

wrolo!...wyłącz dmuchawę i po przekręceniu kluczyka w stacyjce posłuchaj uważnie czy z tyłu /"okolice" siedziska tylnej kanapy/ dochodzi takie ciche "buczenie"-powinno być słychać przez kilka sekund i ucichnąć...jak jest cisza to możesz się zacząć martwić