Jakie głośniki do Samary?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam zamiar kupić sobie 2 weetery do przodu i do tyłu... bassy.
Tylko jakie?
Zastanawiam się pomiędzy:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17565021
a
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17596212
Pomóżcie!
DZIĘKI
Pozdrowionka

poczytaj
TU
i
TU

Jeśli chodzi o podane aukcje, to jedna jest jużzakończona, więc dużego wyboru nie masz

Dzięki za odp , ale gdybyś miał kupować to które?

Mam radyjko na Mp3 4x25. Wsadzę tweeterki i właśnie te basiki. Mam jeszcze jeden problem , czy na takim radyjku będzie to jakoś względnie grało? Zależy mi również na jakości głośników. Nie chcę by mi pyrczały albo stukały przy głośniejszym słuchaniu. Chę mieć w miarę fajny basik i oczywiście za małą kasę. Hehe. Doradźcie mi zestawik głośników (z ALLEGRO). Przypuśćmy, że mam do wydania 250zł.
Dzięki za pomoc.

nie można powiedzieć, które będą lepsze. to jest iundywidualna sprawa słuchacza. Każdy słyszy inne częstotliwości i inaczej ustawia parametry.
Czy twoje radyjko wystarczy? jeśli z tyłu będą głośniki 50-70W to pewnie tak, ale jeśli zamoontujesz 20cm bass o mocy 220W to pewnie będzie za krótko (nawet na pewno ). Poza tym jeśli chcesz mieć w miarę orządny basik, to wypoadałoby te głośniki z tyłu pogonić kawałkiem wzmacniacza.
Zaraz ktoś napisze że można skrzynkę wsadzić, ale zwracam uwagę na ograniczone fundusze kolegi anonima.

dokladnie jak mowi Goral bez wzmaka sie nie obejdzie, proponowalbym Tobie kupic glosniki Magnata 3 drozne (kolo 200 zl) owalne i jakis wzmacniacz z allegro lub innych ogloszen.Tweetery dostaniesz za grosze w sklepach elektronicznych.ja mam radyjko 35 W a glosniki ponad 60 i gdy zrobie glosniej to juz harczy i radyjko przygasa wiec to Twoje nie uciagnie bez wzmacniacza duzej mocy glosnikow.

Franc, to że charczy, to wina zniekształceń na końcówce mocy.
A to że przygasa, przewodów zasilających bądź głośnikowych.

to co mam wsadzić? Tak by mi radyjko spoko chodziło, fajny dźwięk, bez wzmacniacza i oczywiście koszty. Jakbyście mogli to wejdźcie na Allegro i napiszcie link tego ogłoszenia na którym głośniki będą spełniały te wymogi. Nie znam się na tych sprawach, więc proszę o pomoc Was "expertów".
Dzięki