| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
AnJay 100-ny Członek Klubu Kołobrzeg | 2003-10-03 21:59:08 Oznaczenie masz na tabliczce znamionowej widocznej po otwarciu klapy silnika. |
pszczoua ESPERO 1.5 16v LPG Przasnysz | 2003-10-03 22:13:04 no to tak mam napisane tam ze jest L43 ale facet ze sklepu twiedzi ze to nie jest platyna metalic chce od was oznaczenie tego koloru |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2003-10-03 22:13:40 ja mam autko w serwisie wiec nie bardzo mam Ci jak pomoc... ja kiedys slyszalem ze to jest bezowy zlocisty metalic no w kazdym badz razie... szarego ten kolor w OGOLE nie przypomina... |
Andrzei Espero 1.5 GLX 16V Bielsko-Biała | 2003-10-03 23:19:28 A może to 92L - CASHMIRE BEIGE ?
Według mnie taki ma Cwikus. |
AnJay 100-ny Członek Klubu Kołobrzeg | 2003-10-04 01:04:57 Qrcze szukałem w necie jakiegoś katalogu z kolorami, ale jak są to zahasłowane.
Znalazłem taką stronę z kolorami, ale nie ma tam Twojego. Może źle odczytałeś tabliczkę znamionową? |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2003-10-04 01:22:05 Z pewnością nie polecam kupna lakieru wg. jego fabrycznego symbolu. Może to się odbić na odcieniu do pozostałych polakierownych elementów nadwozia. Proponuję odkręcić klapkę od wlewu paliwa i oddać ją do sklepu, gdzie dorabiają lakiery samochodowe. Prawdopodobieństwo trafienia z zaprawką w stosunku do "nieświeżego" już lakieru na samochodzie jest dużo większe. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-10-04 15:35:32
Lakier kupuje się jak najbardziej wg jego symbolu dla nawet najbardziej "utlenionego" lakieru. Jego późniejsze "dopasowanie" do reszyty elementów nadwozia dokonuje się poprzez : - cieniowanie rozpuszczalnikiem cieniującym - w przyopadku lakierów metalic - tzw. dobarwienie - równieżw przypadku metaliców - polerowanie - w przypadku acryli |
pszczoua ESPERO 1.5 16v LPG Przasnysz | 2003-10-05 07:40:31 ale ja chce kupic w sprayu lakier tylko chce miec dokladnie taki lakier jak n abryczce powiedzialem facetowi ze sklepu zeby mi przywiozl 92L (takie oznaczenie jest w folderze espero) moze trafi na taki i mi go sprowadzi |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-10-05 17:06:22 To stanowi pewien problem, ponieważ praktycznie niemożliwe jest sporządzenie lakieru w sprayu pod kolor kilkuletniego autka uwzględniając proces blaknięcia lakieru.
Niestety lakier w postaci płynnej, przed natryśnięciem na "zapodkładowaną" powierzchnię ma najczęściej zupełnie inny odcień. Z tego powodu dobarwia oraz cieniuje się go na podstawie prób na konkretnej powierzchni. |
VIGGEN DU nexia 1,8 GT Zabki | 2003-10-05 17:17:22 z ponizszym stwierdzeniem sie nie zgadzam Mam zaprzyjazniona mieszalnie gdzie chlopaka nie udalo sie jak do tej pory pomylic sie doborze lakieru Nawet w wersji sprejowej jak znajde wizytowke to wrzuce namiary Mieszlanie miesci sie w wawie na ulicy Bazylianskiej |
VIGGEN DU nexia 1,8 GT Zabki | 2003-10-05 17:19:24 Co do samego oznaczania lakieru to z przykroscia stwierdzam ze nie wszytkie Du takowa informacje posiadaja. Dotyczy to wiekszoci ponownie skladanych aut w Polsce (brak tabliczni kalierowanej w klor samochodu) |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-10-05 17:31:23
No dobra, ja też mam taką mieszalnię w Wawie na ul. Okrzei, korzystam z jej usług już od ponad 2 lat, jednak nigdy nie kupowałem (nabijałem) u nich sprayu. Po prostu kolor z katalogu firmowego producenta lakierów nie bierze tolerancji na utlenianie, więc różnica w odcieniu będzie zawsze (czasem niewielka, ale jednak). |
pszczoua ESPERO 1.5 16v LPG Przasnysz | 2003-11-07 18:00:04 chlopaki znalazlem ten kolor wg motipa to golden beige L64 jesli ktos z was bedzie potrzebowal to juz wiadomo jaki poza tym jest wiele kolorow oznaczone sa "daewoo i dalej podana jest nazwa lakieru-pomocne wiec" pozdrowienia |