Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() tmw Yaris MMT Poznan | 2003-11-08 16:46:59 Witam,
Dzisiaj przy okazji wymiany opon letnich na zimowe okazalo sie, ze Yaris ma spore odwazniki na felgach (przynajmniej 30g - max. waga 1 ciezarka). Po montazu zimowek sytuacja sie jeszcze bardziej pogorszyla - 2 kola po min 45g, 1 z ok 30g, 1 z 65g ! Mimo kombinacji z wywazaniem nie udalo sie tego poprawic no i kola sa wywazone (idealnie) ale masa tych ciezarkow troche mnie martwi. Poza tym wg czlowieka ktory przekladal opony golym okiem widac ze cos z tymi felgami jest nie tak - bija (bez wywazenia na wywazarce). Pytanie mam nastepujace: czy cos z tym moge zrobic tzn czy moge reklamowac te felgi w ASO ? Czy ktos moze przerabial podobny temat ? Jakies wskazowki ? ps. po ok 1000km planuje powtornie je wywazyc ale w ASO bede w poniedzialek wiec moge podzialac. |
![]() tmw Yaris MMT Poznan | 2003-11-08 19:40:44
Tak wlasnie myslalem - tak mam w innym aucie.
Gumiarz tez byl w szoku ..
O tym nie napisalem ale gdybym walnal to bym w ogole nie pisal tego posta ![]()
Dzisiaj nie mialem czasu ale chyba jak bede w ASO w poniedzialek i jak mi to zglosze to Oni pewnie to zrobia. |
![]() tmw Yaris MMT Poznan | 2003-11-08 19:43:48
To jest dobra wiadomosc ![]()
Bylbym wdzieczny. ps. oczywiscie zadnego bliskiego spotkania z kraweznikiem lub czyms podobnym nie bylo, przebieg 3800km. Wczesniej nie zdejmowalem kolpakow (mozna sobie palce pourywac tak trzymaja) wiec dopiero dzis to odkrylem ![]() |