O fabryczny dodatkowy stop (nr kat. 96155512)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tzn. czy ktoś z Was ma takie światło i jak ono wygląda, gdzie
jest montowane i czy znacznie poprawia widoczność hamowania ?

powiedz jak ona wyglada. Bylem w tym sklepiku internetowym ale tam niema jej zdjecia.

No właśnie o to pytam, bo sam chciałbym wiedzieć co to jest.
Niestety w tytule wątku zjadłem pierwszy wyraz "Pytanie o ..."

Cytat:
2003-10-03 12:58:16, daddy pisze:
Tzn. czy ktoś z Was ma takie światło i jak ono wygląda, gdzie
jest montowane i czy znacznie poprawia widoczność hamowania ?

Oryginalny "stop" (96155512) był montowany w oryginalnym spoilerze (96155365) na klapie bagażnika.
A czy poprawia widoczność hamowania ?
Pewnie cos tam poprawia, chociaż jest dość wąski i świeci "anemicznie". Raczej ozdoba.

z tego co wiem to ja mam oryg spojler ze stopem.

To dosc dlugi i szczuplutki jesli chodzi o wysokosc pasek diod czy tam zaroweczek. W kazdym razie jest to element czysto ozdabiajacy. Tyl espero ma przeciez tak duza iluminacje swietlna przy hamowaniu, ze malutki pasek nie zrobi juz cudow

Dzięki za objaśnienia !
Chyba jednak coś pokombinuję z dodatkowym oświtleniem według przepisu
z innego wątku.

Witam!
Co do trzeciego - dodatkowego - światła stop to zdania są podzielone. Ja mam i mam nadzieję, że dzięki temu jestem lepiej widoczny dla tych, co za mną. Gdy z kolei ktoś przede mną hamuje i nie ma, to zauważyłem, że sam reaguję nieco później. Nie jest to duży wydatek a znaczenie niebagatelne. Tu link ze wzornikiem http://www.elcats.ru/daewoo/section.asp?uz=0&par=4FC00090&model=espero

Wykonales kawal dobrej roboty wrolo, to obalilo nasze wszystkie teorie

Dzięki za uznanie!
Prawda jest jednak taka, że to dzieki wspaniałej podpowiedzi od Cezariusza wpadłem na trop - kompendium wiedzy o budowie i wyposażeniu naszych limuzym.
To nic, że częściowo w języku rosyjskim a częściowo angielskim - dla nas to i tak na pewno lektura obowiązkowa.
I mnóstwo ciekawostek, np. w zakresie emblematów i oznaczeń pojazdu.
Pozdrawiam serdecznie,
Wrolo

Cytat:
2003-10-03 20:19:10, daddy pisze:
Dzięki za objaśnienia !
Chyba jednak coś pokombinuję z dodatkowym oświtleniem według przepisu
z innego wątku.

A ja dzis zamontowalem w aucie taki stop:

http://www.wesem.com.pl/pol/ktlg/kls1.htm

montaz jest bardzo prosty, a swiatelko wyglada jak fabrycznie montowane. Cena kolo 20zl za komplet z kabelkami i zlaczkami.

uważam że dodatkowy stop na maxa poprawia sytuację jak niżej:
grzejesz trasą i jak z przodu widzisz auto bez 3 stopu to tak naprawdę przez dobrą chwilę nie wiesz czy jedzie na pozycji czy stoi na wciśniętym hamulcu (=korek itp)
dodatkowy stop taką zmyłkę eliminuje
bez tego już kilka razy przydymiłem opony

PS
poprawiłem swój "dziwny" stop
i dzięki że tak delikatnie to nazwaliście.
Oczy mi chyba bielmem zaszły że nie widziałem jak obleśnie wyglądał.
pozdrawiam malyzk

Cytat:
A ja dzis zamontowalem w aucie taki stop:

http://www.wesem.com.pl/pol/ktlg/kls1.htm

montaz jest bardzo prosty, a swiatelko wyglada jak fabrycznie montowane. Cena kolo 20zl za komplet z kabelkami i zlaczkami.

Mam pytanie do Zycha! Czy kąt nachylenia gumowej osłonki w tym właśnie typie światła które jest pokazane pod tym adresem pasuje do nachylenia naszej szyby? Ja zastanawiałem sie nad podobnym rozwiązaniem ale z lampką tej firmy o nieco ostrzejszym kącie typu LS 126.51. Czy ten kąt w lampie LS 210.51 jest wystarczający dla naszego nachylenia tylnej szyby?

Cytat:
Mam pytanie do Zycha! Czy kąt nachylenia gumowej osłonki w tym właśnie typie światła które jest pokazane pod tym adresem pasuje do nachylenia naszej szyby? Ja zastanawiałem sie nad podobnym rozwiązaniem ale z lampką tej firmy o nieco ostrzejszym kącie typu LS 126.51. Czy ten kąt w lampie LS 210.51 jest wystarczający dla naszego nachylenia tylnej szyby?

Tez myslalem o tym 126.51, ale sprzedawca mial na miejscu tylko 210.51 . Po przymiarce okazalo sie, ze obudowa lampy nie jest idealnie w poziomie, ale naprawde niewiele. Jak dla mnie ok.