ściąganie przy heblowaniu??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problema, wczoraj wymieniłem łożyska z tyłu i przy okazji odpowietrzyłem heble i zmieniłem płyn hamulcowy, dzisiaj po zmianie opon na zimówki zrobiłem kilka rundek no i zauważyłem, że mi przy dość ostrym hamowaniu znosi w prawo!!! Znoszenie to miałem juz przed ww. wymianami ale teraz jeszzce się pogłębiło!! Zuważyłem, że prawe przednie koło się blokuje(testowałem na podwróku) a lewe nie za bardzo!!! W czym problem - bębny?, szczęki?? odpowietrzyć??
POzdro!!!

Hej, powiem ci ze u mnie jest to samo, rowniez nie wiem czemu sie tak dziejem jak kupilem malca to juz ten efekt byl, z tym ze u mnie oba przednie kola saja w miejscu a mimo tego znosi na prawo. Tez bym sie chetnie dowiedzial w czym tkwi problem.
Pozdrawiam
Ps. tez robilem testy na podwórku

Ja stawiam na cylinderki. Pomimo odpowietrzenia i dobrego stanu szczęk i bębnów potrafią wejść za skórę!! W moim przypadku jedna strona przednia lekko była za słaba, wymieniłem cylinderek i na przeglądzie sie okazało, że teraz jest za mocna. Po wymianie drugiego cylinderka wszystko wróciło do normy

ja też tak miałem...teraz też to idzie odczuć ale podczas pierwszego nacisnięcia na chample i to nie zawsze, a potem jest oka... u mnie walnoł simering na łożysku w piaście i cisło smar do bębnów i w skutek sił odśrodkowych dostawał sie smar na szczęki...

ja mialem tak jak wymienilem jedem cylinderek nowy w przednim kole to byl blad bo lepiej wymienic dwa poniewarz nowy byl mocniejszy od starego i mnie znosilo a w twoim przypadku moze byc podobnie jeden moze byc w gorszym stanie jeszce moga bys szczenki jedne moga byc dobre a drugie starte i beda gorzej chamowac pozdro

Witam,
ja ostatnio wymieniałem całą zawieche na nową i kupiłem nowe tłoczki, przewody,bębny.
Po zamontowaniu tego wszystkiego zaczęło mi ściągać w lewo ale lekko.U mnie to jest ewidenta wina okładzin bo założyłem stare.
W grudniu zakładam nowe bo teraz odczuwam brak funduszy
według mnie powinienieś kupić sobie nowe okładziny ( grosze - przód )a jak to nie pomoże to wtedy cylinderki.
Pozdrawiam

ja mam to samo ale na tarczach, tak ze wina moze leczec po stronie zbierznosci. u mnie po ostatniej wizycie w rowie na KJS efekt chamowania przy 100 konczy sie zmian pasa hehe. a cylinderki i dobre odpowietrzenie tez moga byc.

pozdro