| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tokairika MR2 warszawa | 2003-11-14 09:19:09 Witam,
Z okazji, że samochód stoi sobie spokojnie w garażu i zimuje to zająłem się jego drobnymi naprawami. Jak kupilem go to nie działał ABS, nie było jednego czujnika. W zeszłym tygodniu założyłem czujnik ABS-u (od MR2), ale nadal sie świeci kontrolka ABS. Nie pomogły resety ECU i ECU ABS-u. Nie wiem już co robić, sprawdziłem już co się dało i brak mi już pomysłów. Jak ktoś wpadnie na coś to niech napisze. Dzieki. Pozdrawiam |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-11-14 09:24:10 A nie da sie odczytac kodu bledu ? |
tokairika MR2 warszawa | 2003-11-14 09:36:11 Włąśnie o to chodzi, że nie można. Po zastosowaniu procedury odczytywania kodów nic się nie dzieje. |
![]() andmak andmak | 2003-11-14 21:13:42 Być może masz uwalony jeszcze inny czujnik ABS.Musisz sobie ich pomierzyć to jest główna przyczyna.Mierzy się ją mierząc rezystancję. |
![]() andmak andmak | 2003-11-14 21:15:08 A tak nawiasem wal do PERZANA bo na nim można na pewno polegać |
tokairika MR2 warszawa | 2003-11-16 22:39:16 Sprawdzałem już przekażniki, i wszystkie kabelki co idą do ECU ABS-u. Mierzyłem napięcie pomiędzy masą samochodu i kablami i nic mi nie wyszło. Wniosek się nasuwa jeden:nie ma zasilania ECU. Ale w takim przypadku stale się świeci kontrolka ABS-u???
A jeżeli nie ma zasilania to dlaczego?? Bezpiecznik?? Mama w skrzynce bezpieczników bezpiecznik 80A od ABS-u, ale nie jestem w stanie go wyjąc i sprawdzić czy nie jest przepalony. Jak by ktoś miał coś jeszcze do dodania to bardzo proszę. Pozdrawiam |