Carina - ogrzewanie tylnej szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Taki maly problem-pytanie.
Czy ogrzewanie tylnej szyby dziala czasowo - bo jakos nie wystarczylo mi nigdy cierpliwosci zeby doczekac automatycznego wylaczenia - moze nie ma takiej 'opcji' ?
I czy normalne jest ze po wlaczeniu spryskiwacza przedniej szyby wlacza mi sie przewaznie od razu ogrzewanie tylnej ??? Ponowne uzycie spryskiwacza czasem powoduje wylaczenie ogrzewania (ale nie zawsze)
Co Wy na to ???

Tak, jest czasówka. Co prawda w książce pisali, że grzeje do jakiejśtam temperatury i się wyłącza, ale przecież tam nie ma żadnego czujnika temperatury więc niby jak ?
U mnie się normalnie samo wyłącza.
Objaw ze spryskiwaczem do zdrowych nie należy. Cosik musi być nie halo
Pozdro.

A mozesz zmierzyc u siebie ile to trwa ???
W poldku mialem 3 minuty czyba - tu juz napewno duzo wiecej czekalem. W poldku to nawet jak bylo zimno to samo sie wlaczalo po uruchomieniu silnika - taki bajer

Jest to czasówka działa prawdopodobnie 10 lub 15 minut. A jak wyłączysz silnik i wyłączysz całkowicie dopływ prądu to żeby załączyć trzeba jeszcze raz nacisnąć przycisk ogrzewania.

Około 15min. Sprawdzone.
Pozdro.

Cytat:
2003-11-14 08:27:49, Perzan pisze:
Około 15min. Sprawdzone.
Pozdro.

No wlasnie mialem to napisac Wczoraj w drodze do domu przetestowalem ale byla to proba nerwow bo sie balem ze moga nitki tak dlugiego czasu nie wytrzymac.
Dzieki.
Tylko dalej nie wiem co z tym polaczeniem ze spryskiwaczem.

Nie zauwazyłem żeby wraz ze spryskiwaczem włączało się ogrrzewanie.... Czy wówczas zapala Ci sie dioda na włączniku ogrzewania szyby???

Cytat:
2003-11-14 12:14:23, Many pisze:
Nie zauwazyłem żeby wraz ze spryskiwaczem włączało się ogrrzewanie.... Czy wówczas zapala Ci sie dioda na włączniku ogrzewania szyby???

tak